Sporter (24) zwaar mishandeld op Tolsteegplantsoen Sporter (24) zwaar mishandeld op Tolsteegplantsoen

Sporter (24) zwaar mishandeld op Tolsteegplantsoen

Sporter (24) zwaar mishandeld op Tolsteegplantsoen
Een 24-jarige man is blind geraakt aan één oog nadat hij door een groep jongeren zwaar is mishandeld. Het incident gebeurde op 17 december rond 16.00 uur op het Tolsteegplantsoen.

Een 24-jarige man is blind geraakt aan één oog nadat hij door een groep jongeren zwaar is mishandeld. Het incident gebeurde op 17 december rond 16.00 uur op het Tolsteegplantsoen.

Het slachtoffer was op dat moment aan het basketballen. Volgens de politie werd hij uitgedaagd door een groep jongens op een bankje in de buurt. Op een gegeven moment liep het uit de hand en gooiden de jongens de basketbal weg én mishandelden ze de 24-jarige man.

Daarna gingen ze er op scooters en fietsen vandoor richting station Vaartsche Rijn. Het slachtoffer is meegenomen naar het ziekenhuis. Vanwege de mishandeling is hij aan één oog blind geraakt.

De politie is op zoek naar getuigen van de mishandeling. Lees hier het signalement van de verdachten.

28 Reacties

Reageren
 1. Joske

  Er is daar al minstens 15 jaar van tot tijd sprake van zeer zware overlast door hanggroepjongeren en verwarde personen. Politie neemt aangiftes met moeite in ontvangst. Gemeente en politie weigeren er iets aan te doen. Feit. En nu is iemand zijn oog kwijt.

 2. Isabelle

  De politie is zwaar onderbezet in Utrecht. Maar….daarnaast ook totaal ongeïnteresseerd in het voorkomen en oplossen van overlast situaties.

  Waar bedrijventerreinen gericht bezig zijn met thema’s als ondermijning en repressie, kijkt de politie in de stad de andere kant op. Waarom?!?!

 3. Bee

  Ze pakken die gasten toch niet aan.
  Ik hoop dat ze een keer een verkeerde treffen die hun even onder handen neemt.
  Maar dan weet de politie plotseling wel op te treden.

 4. Meneer Harmsen

  Camera’s ophangen zou misschien een idee zijn om een oog in t zeil te houden? Of geeft dat inbreuk in de privacy van criminelen?

 5. Janah

  En altijd weer die jongens op scootertjes.

 6. Bernhard

  @Meneer Harmsen: Camera’s hebben een zeer beperkte preventieve werking. Er hangen al duizenden camera’s in de stad.

  Ouders falen massaal in het opvoeden van hun kroost en de maatschappij plukt daar de zure vruchten van. Tijd voor heropvoedingstrajecten die uitzicht bieden op een diploma + werk, al dan niet in combinatie met een reguliere gevangenisstraf.

 7. M

  @Joske, inderdaad! Onbegrijpelijk wat het probleem van de politie is. Je moet echt flink stennis schoppen willen ze je aangifte in die buurt in ontvangst nemen. Ongelofelijk onveilige wijk, en ‘s avond moet je er zeker niet doorheen willen fietsen of lopen. Ik denk dat er niemand van de gemeente of politie komt.

 8. MJPD

  @Joske @M
  Valt allemaal best mee, op dit incident na uiteraard, en “ongelofelijk onveilige wijk” is wat overdreven naar mijn mening. Woon er zelf al 6 jaar met plezier. Omwonenden hebben regelmatig handhaving en politie ingeschakeld bij dit soort overlast in het park, maar men kan niet handhaven op aanwezigheid in een openbare ruimte indien er ter plaatse en op dat moment geen strafbaar feit of overlast wordt geconstateerd.

  Op zich reageert men wel op overlastmeldingen, maar vaak te laat en inderdaad gaat het vaak moeizaam. Het zou ook overlast schelen als handhaving ‘s avonds wat vaker door de wijk rijdt en niet enkel overdag tijdens betaald parkeren tijden waarbij handhaving met 1 auto en 2 scooters door de wijk scheurt op jacht naar parkeergeld, het zijn een soort veredelde belastingambtenaren geworden…

 9. Boos

  Ik was daar niet aanwezig dus kan niet als getuige fungeren, maar heeft nou niemand dat gezien? Er is daar toch redelijk veel verkeer??

 10. Marcel

  Het zou toch geweldig zijn als er een groepje Rico’s daar is de boel gaan zuiveren?
  Politie niet of te laat. Groepje Rico’s op tijd en naderhand. Ik doneer alvast voor de nieuw op te richten vriendenclub tolsteeg.
  En ajb Duic dit niet wegzuiveren. Er moet toch is iets gebeuren?

 11. Koel Hoofd

  Intens triest, half blind geslagen worden door een stel oopgefokte, onopgevoede verveelde ‘ouwe pubers’. Daar heeft het slachtoffer de rest van zijn leven last van. Ik wens hem heel veel sterkte met herstellen.

  Nu roept men hier om meer actieve politie, maar dit is een probleem wat thuis begint. Dit is nou direct het gevolg van onze “alles kan alles mag” mentaliteit waar men het normaal vind dat kinderen niet worden opgevoed, want dan zouden ze wel eens een traumatata kunnen oplopen. Nee, laat ze dingen maar zelf uitvinden en knuffelen als ze het verkeer doen, daar worden die tere kinderzieltjes blij van. Homo sapiens is zonder opvoeding een primitieve ongesocialiseerde kale aap die zijn lusten botviert op anderen! Misschien is het tijd om een verplichte cursus ouderschap in te voeren?

 12. Cico

  Ik snap niet goed waar dat reflex van ‘camera’s ophangen’ vandaan komt, alsof dat iets voorkomt. Het enige wat helpt is meer geld naar de politie.

 13. Hunties

  @cico, dat is een aspect dat zou kunnen helpen. Het andere is meer betrokkenheid bij elkaar, elkaar meer aanspreken op gedrag. Maar ja, ik weet niet of in deze situatie de held ben die opgeschoten hangjeugd aanspreekt.

 14. JdV

  @cico. Ik snap niet waar die reflex van meer geld naar de politie vandaan komt. We krijgen elk jaar te horen dat het zo goed gaat en dat de criminaliteit daalt. Dan kan er minder geld naar de politie. En als ze zich zouden richten op belangrijke zaken in plaats van massale flitscontroles die nutteloos blijken te zijn zou dat ook helpen.

 15. [email protected]😉

  Zolang wij met zijn allen ons hoofd in het zand steken en blíjven stemmen op de huidige politieke partijen, Ben ik bang dat dit soort gevallen alleen maar erger gaan worden.

 16. Yoshua

  @cico,

  Ik dacht exact wat jij dacht totdat ik afgelopen zomer vier weken in China was bij om vrienden te bezoeken.
  Camara’s en apps zijn echt de oplossing.
  Je kan miljoenen mensen 24/7 monitoren met weinig agenten.
  In China weet de overheid 24/7 waar je uithangt, wanneer je dat manipuleert dan krijg je sociale strafpunten.
  Bij 5 punten moet jij en je familie worden bijgeschoold wat de overheid gratis doet.
  Alle chinezen bezitten een smartphone met een overheid app zodat ze niet zomaar lelijke dingen zetten op Weido. (chinezen Twitter/Facebook).
  Alle chinezen die ik heb ontmoet zijn dolblij met de camera’s die je overal kan volgen.
  In China wonen enorm veel potentiële terroristen (lees populisten zoals wij die hebben).
  De terroristen maken geen schijn van kans om actief te worden tegen de Chinese bevolking.
  Ik ben absoluut een voorstander van een land vol hangen met camera’s en mensen via de telefoon kunnen monitoren.
  Meer politie op straat is schijnveiligheid.
  Waarom zou je privacy belangrijk vinden wanneer de verkrachter van je dochter door privacy niet kan worden opgespoord en veroordeeld.

 17. MJPD

  @Yoshua
  “ In China wonen enorm veel potentiële terroristen (lees populisten zoals wij die hebben).”

  Dus iedere populist, zoals wij die hebben, is een potentiële terrorist…? Fijn land zeg. Realiseert u zich ook dat al uw apparatuur is gehacked door de Chinese overheid tijdens uw aanwezigheid daar.

 18. Toine Goossens

  Laten we serieus met elkaar in gesprek gaan.

  Yoshua wijst terecht op China. De camera’s daar zijn het ultieme middel om de nul risico samenleving te realiseren. Alle DUIC lezers die hier veelvuldig hun gram spuien over de risico’s die anderen hen aandoen zullen daar direct voor zijn. Alles is zichtbaar. Terug naar de kleine dorpen en wijken/straten van vroeger. Je wordt altijd gezien.

  Je werd vroeger echter niet permanent gecorrigeerd. Dat was alleen maar nodig als je je niet aan de normen en waarden van je omgeving hield. Voor de rest kon je je gang gaan.
  Dus alles opnemen en gebruiken als dat voor de veiligheid van de samenleving nodig is. Een onafhankelijk iemand, de Rechter-commissaris beslist daar over.

 19. MJPD

  @Toine Goossens
  Ik heb weinig problemen met (tijdelijk) cameratoezicht. Dat gaat hier op termijn toch wel gebeuren met de introductie van Smartcity digitale platformen. Waar ik wel moeite mee heb, is het “sociale” puntensysteem waar Chinese burgers elkaar kunnen aangeven, lees: “verraden”. Yoshua is daar nogal enthousiast over, maar mij doet het denken aan de NSB en de Hitlerjugend die hun eigen ouders aangaven destijds.

  @Yoshua
  “Bij 5 punten moet jij en je familie worden bijgeschoold wat de overheid gratis doet.” Ah, dat heet dus “bijscholing” en het is dus gratis ook…? Dat zijn de zogenaamde heropvoedingskampen waar een miljoen Oeigoeren en andere minderheidsgroepen zitten opgesloten. U bent wel erg gebrainwashed in die amper 4 weken, of uw reactie is een goed gelukte trolreactie.

 20. wim bredewoud

  Bijna 30 jaar terug precies op die plek hetzelfde meegemaakt,
  5 tot 6 jongens tegen mij en 2 vrienden.Gelukkig zelf nog een paar goeie tikken uitgedeeld nadat mijn vrienden weggerend waren.

 21. MJPD

  @wim
  Fijne vrienden dan. 🙂 Die 5 tot 6 van destijds hadden vast een ander signalement dan die van nu…

 22. Toine Goossens

  @MJPD,

  De Chinese overheid deelt die strafpunten uit. Walgelijk. Het is de samenleving waarin wantrouwen domineert. China zal er achter komen dat dat tot de ondergang leidt.

  Vertrouwen dient voorop te staan. Dat zit in de genen van ons, dat levert voordeel op. Misbruik van dat vertrouwen dient tegengegaan en gecorrigeerd te worden. Daar hebben wij het strafrecht voor. De gedoog-, de laat maar waaien, mentaliteit begint Nederland op te breken. Het afgelopen jaar waren er voorbeelden in overvloed.

  Goed doen en slecht effectief corrigeren.

 23. Yoshua

  @mjpd
  Wat een flauwekul dat ik zou zijn gebrainwasht of aan het trollen zou zijn.
  Jij haalt er Oeigoeren bij die gewoon best wel veel terroristische aanslagen hebben gepleegd op Han Chinezen die in het gebied van de Oeigoeren zijn komen wonen.
  In Europa willen ze toch ook graag dat mensen zich aanpassen aan onze normen en waarden.
  Wanneer China dat vraagt aan zijn inwoners is het opeens foute boel.
  Om een betere samenleving te creëren moeten we echt naar het Chinese systeem toe.
  Wat is er mis met een leuk veilig en gecontroleerd leven?
  Binnen tien jaar is geen Chinees meer arm, geweldig toch.
  Mensen kunnen absoluut geen vrijheden aan zoals wij dat nu hebben, daar komt ellende van zoals wij dat dagelijks lezen in het nieuws.

 24. Jeroen

  @Bernhard Er hangen helemaal geen duizenden camera’s in deze stad, het gemeentebestuur heeft besloten dat er maar een maximum aantal aan camera’s mag hangen in de stad. Dus waar 1 plek met camera’s beveiligd wordt en daardoor veiliger wordt, zal een andere plek van deze camera’s ontdaan worden en een nieuw potentieel plaats delict in spe worden. Voor een stad als Utrecht is, helaas, 100% camera dekking anno 2020 de enige oplossing om dergelijke hufterigheid een halt toe te roepen. Maar als je dit niet gelooft blij dan vooral geloven in de goedheid van de mensen en het eeuwige privacy argument. Of doe wat ik heb gedaan, en verhuis naar het oosten van het land waar het nog wel leefbaar is. Jammer van zo een mooie stad

 25. MJPD

  @Yoshua
  “Wat is er mis met een leuk veilig en gecontroleerd leven?” Het wordt een beetje off-topic nu. Vraagt u dat maar eens aan de mensen uit de voormalige DDR.

 26. Yoshua

  @mjpd
  Jij haalt bij alles een ww2 of DDR bij.
  Maar stel je eens voor: mijn hoogbejaarde moeder van 78 gaat vaak een rondje wandelen en wordt gewelddadig van haar tas beroofd.
  Dan is volgens jou privacy belangrijker dan camera’s omdat er ooit een DDR is geweest.
  Stel, jij zou een gezin hebben met een dochter.
  Je dochter wordt bruut verkracht door vijf mannen, die door camera’s en data gegevens kunnen worden opgespoord.
  Dan zeg jij mag niet ,dat is niet eerlijk, in de oorlog verraadden mensen ook mensen en er was ooit een DDR.
  Ik zie liever 36 miljoen camera’s in dit land zodat oma en haar kleindochter veilig over straat kunnen dan het altijd hebben over zaken uit de middeleeuwen.
  Liever minder privacy en minder misdaden.
  Jij denkt daar heel anders over blijkbaar, dat mag.

 27. Hoek

  Een reactie op het idee om meer camera’s op te hangen:
  Ik heb niet het idee dat de camera’s die in kanaleneiland hangen veel problemen oplossen, maar misschien wordt hun effectiviteit bewust niet bekend gemaakt.

  Het Tolsteegplantsoen is wel donker. Het fietspad is er verlicht, maar het (sport)park minder/niet. Ik voel mij er niet onveilig wanneer ik er fiets.

 28. Jonas

  Zit toch een politiebureau daar in de buurt? Zitten ze daar te slapen?

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).