St. Antonius Ziekenhuis verplicht mondkapje in wachtruimte poli’s en onderzoeksafdelingen St. Antonius Ziekenhuis verplicht mondkapje in wachtruimte poli’s en onderzoeksafdelingen

St. Antonius Ziekenhuis verplicht mondkapje in wachtruimte poli’s en onderzoeksafdelingen

St. Antonius Ziekenhuis verplicht mondkapje in wachtruimte poli’s en onderzoeksafdelingen
Patiënten en bezoekers moeten vanaf maandag 17 augustus een mondkapje op in de wachtruimtes van de poli’s en onderzoeksafdelingen in het St. Antonius Ziekenhuis.

Patiënten en bezoekers moeten vanaf maandag 17 augustus een mondkapje op in de wachtruimtes van de poli’s en onderzoeksafdelingen in het St. Antonius Ziekenhuis.

De maatregel wordt ingesteld omdat de anderhalvemeterregel soms in het geding komt. Het ziekenhuis schrijft: “Al hebben we onze ziekenhuislocaties zo veel als mogelijk ingericht op de anderhalvemeterregel, toch zijn er grenzen aan de fysieke mogelijkheden in ons ziekenhuis.”

Nu de reguliere zorg steeds verder hervat wordt, verwacht het St. Antonius Ziekenhuis dat op sommige poli’s die 1,5 meter niet meer gewaarborgd kan worden. “Daarom is besloten om vanaf 17 augustus patiënten, en hun eventuele begeleiders, te vragen een mond-neusmasker te dragen in de wachtruimte van een poli of onderzoeksafdeling op al onze locaties.”

13 Reacties

Reageren
 1. Erwin

  In het Diak gebeurt dat al ruim een maand…

 2. Koel Hoofd

  Het Antonius zegt dat ze alle voorzorgsmaatregelen nemen. Dan doen ze ook, letterlijk, ze nemen geen enkel risico!
  Hulde aan de zorgverleners! Ook pijnlijk want een dierbare werd met spoed opgenomen voor reguliere maar stressvolle zorg, en ik mocht niet komen.

  Schande voor die loosers die gisteren niet hoofdelijk wilde stemmen in de 2e kamer voor betere beloning en zich lafhartig verschuilen achter regeltjes. D66 heeft kleur bekend, vermaak en milieu is belangrijker dan zorg.
  Van VVD, CDA had ik niet anders verwacht. Laat dat een les zijn voor Utrechters, als je met je fietsje tegen het asfalt smakt, zorg vind D66 niet belangrijk fietsen wel;.

 3. Scherpschutter

  Tamelijk nutteloos om dit in ziekenhuizen te doen. Ziekenhuizen zijn uitgerust met zo’n beetje de beste HVAC luchtfiltratiesystemen met virusfilters die je voor geld kunt kopen. Die halen moeiteloos alle virusgeladen aerosols uit de lucht. Ziekenhuizen zijn zo’n beetje de enige plek waar indoor geen mondkapjes nodig zijn, 1.5 meter afstand of niet…

 4. JdV

  @scherpschutter: zeker al een tijdje nirt meer in Antonius Nieuwegein geweest? Na 30 jaar is dat hele pand rijp voor de sloop. Ouwe meuk.

 5. Erwin

  @scherpetc: ik vraag me af waarom je nog niet gepolst bent voor het OMT…

 6. Scherpschutter

  @JvD

  Dat klopt wel, maar naar ik mag aannemen voldoet het HVAC systeem wel aan de hoogste voorwaarden?

  @Erwin

  Oh, maar dat is vrij logisch. Ik ben veel te integer voor dat team en daardoor ook totaal onbereid om als politiek instrument voor het slechtste kabinet sinds WOII te fungeren.

 7. HArry

  Wat er bij mij echt niet in kan is het argument dat een hoger salaris direct resulteert tot een hogere premie.

  Je moet je dan als bestuurder je ogen uit je kop schamen dat je het zover hebt laten ontsporen. Dus De-privatiseer de zorg per noodwet en stop onmiddellijk met de betalingen/subsidies van alles wat met het klimaat/stikstof/fijnstof/CO2 te maken heeft. En als dat niet genoeg is gelijk de betalingen aan Europa en Italië opschorten.

  Hoe kan je de essentie van leven, goede betaalbare zorg, zo verkwanselen. Het is god geklaagd.

 8. Hans Birkhoff

  Maar hoe zit het dan met de diverse specialisten die beweren dat een mondkapje zinloos is ? Ik snap het niet meer……

 9. Hans

  @ Scherpschutter
  Bij deze krijgt u van mij de welverdiende eretitel ‘Amateurviroloog van het jaar’. Proficiat!

 10. JJ

  @ SS

  Mensen die zichzelf heel integer vinden zijn het meestal niet.

  En…het vorige kabinet en het kabinet daarvoor en daarvoor en daarvoor, etc. waren toch al het slechtste kabinet sins WOII? Gelukkig doen ze sowieso al niet wat jij wil. Dat zou pas echt drama zijn.

 11. Scherpschutter

  @Hans

  Hans, dat is veel en veel te veel eer voor iemand die werkelijk niets anders doet dan honderden wetenschappelijke studies lezen van ‘s-werelds absolute topvirologen en meesterstatistici, om vervolgens op basis van logisch, rationeel en consequent redeneren tot waterdichte conclusies te komen over dit virusje.

  Dus ik ga u niet bedanken voor credits die ik niet verdien.

 12. Hans

  @ Scherpschutter

  Welnee, niet zo bescheiden!
  Ere wie ere toekomt (-;

 13. Hans Birkhoff

  Wat een “gezeik”…Doen we toch een mondkapje? Klaar !

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).