St-Gregorius College in Utrecht wil uitzetting Armeense kinderen voorkomen - De Utrechtse Internet Courant St-Gregorius College in Utrecht wil uitzetting Armeense kinderen voorkomen - De Utrechtse Internet Courant

St-Gregorius College in Utrecht wil uitzetting Armeense kinderen voorkomen

St-Gregorius College in Utrecht wil uitzetting Armeense kinderen voorkomen
Een van de locaties van het St-Gregorius College in Utrecht
Het St-Gregorius College in Utrecht is een petitie gestart om de Armeense kinderen Howick en Lili in Nederland te houden. De kinderen dreigen te worden uitgezet.

Het St-Gregorius College in Utrecht is een petitie gestart om de Armeense kinderen Howick en Lili in Nederland te houden. De kinderen dreigen te worden uitgezet.

In een brief aan de ouders roept de school op om een petitie te tekenen voor hun leerling Howick en zijn zusje Lili. De kinderen komen uit Amersfoort maar Howick (13) gaat sinds januari naar het Gregorius in Utrecht.

“We kennen hem als een zeer gedreven en gemotiveerde leerling die in een korte tijd zijn draai heeft kunnen vinden bij ons op school”, schrijft de school op de website. “Wij als school willen graag voor Howick en Lili dat ze samen met hun moeder een bestaan opbouwen in Nederland.”

De kinderen zijn een jaar geleden gescheiden van hun moeder die naar Armenië werd uitgezet. Ook de kinderen, die al tien jaar in Nederland wonen, dreigen nu te worden uitgezet. De school vindt dat de moeder en kinderen in Nederland horen. “Wij willen dat Howick en Lili hier blijven. Ze zijn al thuis!”

De rechter bepaalde eerder dat de kinderen mogen worden uitgezet. Er zijn inmiddels 431 mensen die de petitie hebben ondertekend.

7 Reacties

Reageren
 1. JdV

  Prachtig land Armenie. Kun je mooi op vakantie.

  De rechter heeft uitspraak gedaan. De kinderen komen daar vandaan. De moeder is er al.

  Waarom meent een school dat zij het beter weet dan de rechtspraak in NL.

  Nogal arrogant en geen goed voorbeeld voor de leerlingen.
  “Tuurlijk kinderen, je moet je aan de wet houden, zo doen wij dat in NL. Behalve als de rechter iets zegt waar jij het niet mee eens bent. Dan mag je daar rustig tegen in verzet komen”.
  Wellicht goed om eventuele geldstromen vanuit de overheid naar deze school op te schorten tot men zich weer neerlegt bij de rechtsorde en regels in NL respecteert?

  Dit is mijn uitspraak en daar moet u het mee doen.

 2. Karmen Nranyan

  We have enough amazing and talented young people in Armenia so it really does not interest anyone if the mother leaves or stays, with or without her kids. The kids might better stay somewhere where they speak the language, they will not be able to compete with our intelligent youth here.

 3. Geenstijl@Utrecht

  Als je een systeem in stand houd dat mensen hoop geeft terwijl die er juridisch niet is, ben je fout bezig als overheid.
  Deze kinderen hoe lief en aardig ook, moeten boos zijn op hun moeder, die heeft ze gebruikt als middel voor een verblijfsvergunning, en heeft verkeerd gegokt.
  Nederland zou juist voortvarender te werk moeten gaan met kansloze zaken om die uit te zetten naar het land van herkomst.
  Er is wat mij betreft plaats voor echte asielzoekers, en niet voor gelukzoekers.

 4. cas

  Het erge is dat dergelijke procedures 10 jaar duren. Die beslissingen en vervolg procedures moeten veel korter worden.

 5. Marko

  @Karmen,I’m not saying the kids should leave our country. However Armenia suffers from a serious brain drain last 20 years. These well educated dutch-armenian kids will be an asset for Armenia.

 6. Henk

  Laat die school zich bezig houden met lesgeven!

 7. Luuk Upuuk

  Iedere keer weer argumenten als : “De kinderen wonen hier al 10 jaar”, “ze zijn hier geworteld”, “ze spreken de taal daar niet”.die worden altijd gebezigd als het gaat om uitzettingen van kindjes naar veilige landen.
  Ik moet dan denken aan al die Syrische kinderen die met een lach op hun gezicht voor het eerst in nederland naar school gaan om les te krijgen in een taal die ze niet kennen.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).