Stadhuis krijgt in 2018 grondige renovatie | De Utrechtse Internet Courant Stadhuis krijgt in 2018 grondige renovatie | De Utrechtse Internet Courant

Stadhuis krijgt in 2018 grondige renovatie

Stadhuis krijgt in 2018 grondige renovatie
Het stadhuis aan de Korte Minrebroederstraat gaat in 2018 voor zes maanden dicht vanwege een grondige renovatie. Het gebouw moet duurzamer worden en het interieur moet aangepakt worden.

Het stadhuis aan de Korte Minrebroederstraat gaat in 2018 voor zes maanden dicht vanwege een grondige renovatie. Het gebouw moet duurzamer worden en het interieur moet aangepakt worden.

Het budget voor de buitenkant van renovatie is al gereserveerd. De financiering voor het interieur moet nog rondkomen. Dit wordt waarschijnlijk duidelijk bij de presentatie van de Voorjaarsnota 2017.

Er wordt tegelijkertijd aan zowel de buitenkant (isolatie) als de binnenkant (interieur) gewerkt zodat de gemeenteraad maar één periode naar een andere, nog nader te bepalen, locatie hoeft uit te wijken. De raad wil onder meer de audiovisuele apparatuur en de vergaderfaciliteiten verbeteren, maar hier moet nog budget voor worden gevonden.

Om het gebouw duurzamer te maken aan de buitenkant wordt er dubbelglas geplaatst en wordt de dakisolatie verbeterd.

Geplande start van de uitvoering van de werkzaamheden is de zomer van 2018. De verbouwing duurt ongeveer een half jaar.

8 Reacties

Reageren
  1. Marieke

    Helaas had de renovatie ook in 2016 kunnen plaatsvinden (wat veel beter is voor het milieu), maar alle partijen behalve de Partij voor de Dieren vonden dit teveel gedoe. Jammer dat de prioriteiten van deze partijen elders liggen en niet bij duurzaamheid en een klimaatneutraal 2030, wat de PvdD wél heel belangrijk vindt.

  2. Sjonnie

    @ Marieke

    Tsjonge jonge jonge. Nou, dat is inderdaad een milieuramp van de eerste orde inderdaad. Het stadhuis wordt niet in 2016 gerenoveerd maar in 2018. Daar hangt het voortbestaan van de menselijke soort van af.

  3. Peet

    Smeekbede omwonenden ,,,knap dan ook dat afbraaksel boven die waterval op,,,hoe de architect zoiets kon verzinnen
    Het ziet er niet uit
    Alle gasten die op de terrassen zitten ,,cafe de zaak etc, moeten tegen dat grijze afbraakbeton aankijken
    Waar was de schoonheidscommissie, toen men dat wangedrocht op de tekening zag staan?

  4. jacob

    Leuke reactie hoor Sjonnie, maar Marieke heeft natuurlijk wel een punt.

  5. R

    @Sjonnie
    De voorbestaan van de mens als soort wordt inderdaad bedreigt door dat typische eindeloze uitstelgedrag van met name de overheid. Het is onomstotelijk en onomstreden bewezen dat klimaatverandering plaatsvindt en dat de huidige temperatuurstijging grotendeels te wijten is aan menselijk handelen. Dit kunnen onwetende kiezers niet leuk vinden, maar het zijn keiharde wetenschappelijke feiten, net zoals het bestaan van zwaartekracht en dat water bij 10 graden Celsius nat is. Hierom is het erg belangrijk om zo snel mogelijk ons energieverbruik drastisch te verlagen. Het mooie is dat we ons energieverbruik nu al met 70% kunnen verlagen met enkel al bestaande technieken. Led-verlichting, HR++glas, overal isolatie, infraroodverwarming, warmtepompen, zonnecollectoren en je energieverbruik daalt gigantisch. Wie vervolgens ook nog elektrisch gaat koken kan de gasaansluiting de deur uit doen. Wie daarna stroom van zonne- of windenergie neemt kan zijn huis mogelijk helemaal klimaatneutraal maken, anno 2016! Hetzelfde geldt voor ons stadhuis.

    Waarom zou je dit doen? Simpel: omdat we anders onze planeet te ver opwarmen (meer dan 3,5 graad) en we dan heel waarschijnlijk in een ongecontroleerde opwarming terechtkomen (tot +12), waardoor voor de mens deze planeet onleefbaar gaat worden. Nogmaals, dit berust op harde wetenschap. Onze overheid weet dit ook; zelfs Mark Rutte erkent het. Alleen aanpassen kost nu een investering, dus stellen ze alles oneindig uit. Onze politiek speelt met de levens van onze kinderen. Hún generatie gaat keihard de miljardenrekening krijgen als we nu niet voor vele honderden miljoenen investeren in duurzaamheid. Nu aanpassen is overigens zeer veel goedkoper dan dat we ons over 50 jaar alsnog proberen aan te passen. We moeten er sowieso aan geloven; beter nu alle gebouwen isoleren en stoppen met fossiele brandstoffen, dan dat we over een generatie wereldwijd in armoede vervallen vanwege torenhoge klimaatveranderingskosten.

    En Partij van de Dieren? Die begrijpt dit. Zij willen dat de politiek haar verantwoording eens gaat nemen en klimaatverandering centraal stelt in haar beleid. Niet omdat het politiek hip of links is, maar omdat we voor ons voortbestaan afhangen van tijdig politiek ingrijpen.

    Overigens, Nederland doet in Europa het minst op gebied van klimaat dan wie dan ook. We staan op 2 na onderste plaats! En zelfs China en Amerika zijn hard bezig om haar energievoorziening te verduurzamen. Alleen Nederland blijft het vieste jongetje van de klas.

  6. herman

    Stadhuis is niet al te lang geleden volledig gerenoveerd, blijkbaar is er toen het eea vergeten. Geen budget beschikbaar en dan gaan bezuinigen zodat we nu veel meer kwijt zijn?

  7. Barend

    Verkiezingscampagne PvdD gestart. Aftrap op DUIC.

    @ R, @ Marieke

    Wat een geneuzel. Ja goede zaak dat stadhuis energiezuiniger wordt. Maar om er dan zo’n issue van te maken dat het om praktische redenen 2 jaar later wordt. Och och. Laten we het omdraaien: prima dat besloten is de maatregelen te treffen en verder ophouden met zeuren.

  8. WP

    @herman, in 2000. Is toch 16 jaar geleden. Dat kun je kort vinden voor een gebouw. Is net wat je er persoonlijk van vindt.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).