Stadionlaan in Utrecht vanaf vandaag bijna twee weken dicht voor werkzaamheden Stadionlaan in Utrecht vanaf vandaag bijna twee weken dicht voor werkzaamheden

Stadionlaan in Utrecht vanaf vandaag bijna twee weken dicht voor werkzaamheden

Stadionlaan in Utrecht vanaf vandaag bijna twee weken dicht voor werkzaamheden
De werkzaamheden zijn gestart.
De Stadionlaan in Utrecht is vanaf maandag bijna twee weken afgesloten vanwege werkzaamheden aan het asfalt. Naast de Stadionlaan zelf zijn ook de kruisingen met de Rubenslaan en Herculeslaan dicht.

De Stadionlaan in Utrecht is vanaf maandag bijna twee weken afgesloten vanwege werkzaamheden aan het asfalt. Naast de Stadionlaan zelf zijn ook de kruisingen met de Rubenslaan en Herculeslaan dicht.

De Stadionlaan, vlak bij de Galgenwaard, verbindt de Rubenslaan met de Herculeslaan en loopt onder de Waterlinieweg door. Het asfalt van de Stadionlaan is aan vervanging toe en wordt daarom komende tijd voorzien van een nieuwe laag. De werkzaamheden beginnen maandag en duren tot en met 25 augustus.

“Tijdens de werkzaamheden is de Stadionlaan afgesloten voor alle verkeer. De hulp- en nooddiensten en de lijndiensten van Qbuzz kunnen wel langs de werkzaamheden”, schrijft de gemeente. Automobilisten worden tijdens de werkzaamheden omgeleid. De fiets- en voetpaden blijven wel toegankelijk.

16 Reacties

Reageren
 1. Vak J

  A.S. zondag speelt de FC thuis….hoe gaat dat dan in zijn werk, vele supporters hebben een parkeerkaart bij P2 of P3.

  Zou mooi zijn als daar ook informatie over komt.

 2. Omwonende

  Omleidingen zijn ontzettend slecht aangegeven. Omleiding D naar Diakonessenhuis klopt niet. Bewoners van Schildersbuurt zijn echt de sjaak, want ook de Platolaan is afgesloten thv Kromme Rijn. Weer lekker op elkaar afgestemd weer.

 3. W

  @omwonende: pak toch lekker de fiets. Of de benenwagen. En als je echt superbelangrijk werk denkt te hebben waarvoor de auto noodzakelijk is zet je die toch ff ergens anders neer. Wat een gezeur

 4. Lauk Woltring

  Een kaartje met de omleidingsroutes lijkt mij wel zo gemakkelijk!

 5. Pieter

  @Lauk Woltring
  Net even gekeken op de site van de gemeente en tot de conclusie gekomen dat die er blijkbaar niet is. Slechte zaak.

 6. Statler

  Vond het al ongewoon druk op de Koningsweg.
  Met vriendelijke groet,
  PeterH

 7. Wil

  Terwijl de FC thuis voetbalt de straat opengooien. Wat zijn dat voor planners? Echt stom.

 8. arbeider

  @W

  Weer zo’n autohater die makkelijk praat, de stad is al bijna zo gemaakt dat er maar een paar toegangsroutes over blijven, en parkeren kost maar liefst 6 euro per uur!

  Fietsen zie je overal staan ,wanneer gaan die eens betalen?

 9. Lydiajansen

  Hoe moet je nu naar de bp

 10. Betweter

  @Lauk Woltring
  Die bestaat en kun je vinden op de site van de gemeente Utrecht

 11. w

  @arbeider: wel een auto incl brandstof, belastingen, verzekering, apk en onderhoud kunnen betalen, maar wel zeuren over 6 euro.

 12. Fvw

  Laat zondag de tram naar de galgenwaard rijden, hoe moeilijk kan het zijn. Er is een tramhalte galgenwaard???

 13. Uw Probleemoplosser

  @Vak J: dit is toch niet het officiële kanaal van FC Utrecht? Zoek het uit. Ik lees dat er omleidingen zijn, misschien is dat een geschikte optie.

  @Omwonende & Statler: dat kan gebeuren bij een wegafsluiting he. Dan wordt het in andere straten wat drukker. Je kunt nu meer genieten van hoe heerlijk rustig het is als de Stadionlaan gewoon open is (wat altijd zo is!).

  @Lauk: ik denk niet dat de omleidingsroutes heel moeilijk zijn. Het is een weg van ongeveer 50 meter met zat alternatieve wegen er omheen. Google Maps, Here, TomTom, A Better Route Planner, Flitsmeister en andere apps zijn trouwens ook in de niche van ‘van a naar b komen’ gesprongen, heel handig. Maak anders zelf een kaartje!

  @Wil: tja, zet je aan het denken over het geringe belang van de FC.

  @arbeider: de toegangsroutes vanuit de oostkant naar de stad?! Die zijn top man, en in geen 100 jaar veranderd. Wat zeur je nou? De Waterlinieweg is een natte droom voor automobilisten, zouden ze in andere steden ook wel willen, een halve snelweg zo dicht bij het centrum. En dan de Stadionlaan/Venuslaan, Biltstraat (de stad in), Kardinaal de Jongweg voor de noordkant, Lunetten voor de zuidkant… Ik snap echt niet waar je over klaagt.

  @Lydiajansen: met de fiets of te voet, lijken me prima opties. En als je moet tanken: gun een andere pomp eens wat klandizie voor de variatie.

  @Fvw: in het algemeen: prima plan (al zal het wel niet rendabel zijn voor wat supportersverkeer heen en terug). Voor deze miezerige wegafsluiting: de omleiding kost 5 a 10 minuten. Beetje onzin.

 14. C.

  Even een update: vrijdag 18 augustus is — nadat een gedeelte van kruising Stadionlaan-Adriaen van Ostadelaan keurig opnieuw is geasfalteerd — daarop het hele kruispunt weer vrijgegeven en voor het weekend volledig opgeruimd (alle hekken, losliggende materialen, etc. weggehaald; de stoplichten werken evenwel nog niet). De andere helft van de kruising gaat volgende week worden aangpakt, waarschijnlijk nadat eerst alles aan hekken, materialen etc. weer is aangevoerd en opnieuw geplaatst.
  Onze (bovenstaande) zorgen over wat er zou gebeuren met de o zo belangrijke wedstrijd komende zondag van FC Utrecht waren dus volkomen misplaatst. Men past gewoon de werkzaamheden en uitvoering ervan keurig aan aan wat er in en rond het Stadion gebeurt. Wie zegt er dat de overheid geen rekening houdt met wat de burger doet en wil …. Als het maar een partij als FC Utrecht, waaronde het nodige rapalje betreft.

 15. Statler

  @Probleemoplosser:
  Ik constateerde iets, en las de mogelijke oorzaak in het artikel.
  Heb daar verder geen waarde-oordeel over in termen als “heerlijk rustig”.
  De waterlinieweg is overigens een afgewaardeerd stuk voormalige rijksweg, maar een natte droom?
  Met vriendelijke groet,
  PeterH

 16. Henk

  Weet iemand of vanaf as maandag de afslag stadion vanaf waterlinieweg geopend is? Richting kampong/ mytylschool? Het is mij niet duidelijk of/ hoe ik daar naartoe kan (ivm school kind)
  Bedankt!!

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).