Stadionverbod voor FC Utrecht-supporter na video vanachter FOX Sports-desk Stadionverbod voor FC Utrecht-supporter na video vanachter FOX Sports-desk

Stadionverbod voor FC Utrecht-supporter na video vanachter FOX Sports-desk

Stadionverbod voor FC Utrecht-supporter na video vanachter FOX Sports-desk
Stadion Galgenwaard. Archiefbeeld DUIC
FC Utrecht heeft afkeurend gereageerd op een incident in stadion Galgenwaard. Een supporter nam plaats achter de FOX Sports-desk en sprak daar ‘ontoelaatbare woorden’. Een video van het incident verscheen gisteren op  sociale media.

FC Utrecht heeft afkeurend gereageerd op een incident in stadion Galgenwaard. Een supporter nam plaats achter de FOX Sports-desk en sprak daar ‘ontoelaatbare woorden’. Een video van het incident verscheen gisteren op  sociale media.

In de video is de supporter te zien, hij staat op de plek waar normaal de interviews voor en na de wedstrijd worden gehouden. De man pakt de microfoon en doet enkele uitspraken, met betrekking tot de wedstrijd tegen Ajax die later die dag plaatsvindt. Hij maakt voor de camera een grap over hakenkruys, verwijzend naar de twee trainers René Hake en Rick Kruys. Ook refereert hij aan joden, de geuzennaam van Ajax

De voetbalclub neemt na kennisgeving van het incident direct contact op met het Openbaar Ministerie en de supporter. FC Utrecht spreekt schande van deze actie en zegt deze ten zeerste af te keuren. Ook wil de club excuses maken aan FOX Sports, wiens platform ten onrechte is gebruikt.

Stadionverbod

De supporter meldt zich daarop bij de politie voor verhoor. Dit wordt volgens FC Utrecht automatisch opgevolgd door een stadionverbod. “Het feit dat deze supporter de kans kreeg om op deze plaats te geraken is ontoelaatbaar en wordt intern verder onderzocht”, laat FC Utrecht weten. Op zondag weet de supporter toegang te krijgen tot de FOX Sports-desk in de Galgenwaard. Hij is dan in het stadion om voor de wedstrijd tegen Ajax een spandoek op te hangen.

7 Reacties

Reageren
 1. Herman

  En weer komt FC Utrecht negatief in het nieuws met zijn zogenaamde “supporters” en weer rond Ajax.
  Wanneer houdt dit nu eens op?
  Hopelijk biedt Utrecht ruimhartig excuses en wordt niet kaart “eenling” getrokken, dit soort gedrag zit helaas veel te diep in de club geworteld. Zal me niet verbazen als vele fans stiekem zitten te gniffelen over deze actie en dat het betrokken figuur meer lof dan kritiek voor zijn actie krijgt.

 2. Kadoendra

  De combinatie Hake en Kruys vind ik nog wel grappig maar het racistische is weer beneden alle peil.
  Gasten die denken voetbal aan te moeten vullen met racisme weten voetbal altijd wel weer in een zeer negatief daglicht te plaatsen.
  Misschien moet er eens nagedacht worden aan een levenslange stadionverbod voor zulke gasten.

 3. Yoshua

  De FC kennende zal dit een stadionverbod voor dit seizoen zijn.
  Volgend jaar worden ze weer vrolijk binnengehaald omdat die vlag van hun altijd in het stadion hangt.
  Levenslang stadionverbod is de juiste oplossing.

 4. Katja

  Wanneer stoppen de 020 supporters eens met het zich afficheren als zijnde “joden” ?

 5. Gerard Brugmans

  En weer is die professionele organisatie samen met al die vriendelijke, oppassende FCU fans niet in staat gebleken om deze wandaad te voorkomen. Zou er dan toch sprake zijn van een structuur van grinniken en wegkijken?

 6. De count

  De ontvangst van de spelers bij het stadion was ook al zeer onvriendelijk. Snap niet dat de club en handhavers/politie daar niet ingrepen, alleen al op basis van de coronamaatregelen rondom groepsvorming. De grove beledigingen aan het adres van de spelers en hun moeders laat ik dan nog achterwege. Geen fraai gezicht, en precies de reden dat “voetbalsupporters” niet altijd een positieve associatie met zich meehebben

 7. De count

  Overigens de grap in de juiste context, zoals ook in het artikel beschreven, is nog wel geestig te noemen. Maar smaken verschillen. En ook de uitslag goed voorspeld, al dan niet verkeerd om!

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).