Stadsbaantunnel in Utrecht na bijna acht weken weer open voor verkeer Stadsbaantunnel in Utrecht na bijna acht weken weer open voor verkeer

Stadsbaantunnel in Utrecht na bijna acht weken weer open voor verkeer

Stadsbaantunnel in Utrecht na bijna acht weken weer open voor verkeer
De Stadsbaantunnel bij Leidsche Rijn.
De Stadsbaantunnel bij Leidsche Rijn in Utrecht is weer open voor verkeer. De afgelopen acht weken is er dag en nacht gewerkt om de tunnel brandveiliger te maken.

De Stadsbaantunnel bij Leidsche Rijn in Utrecht is weer open voor verkeer. De afgelopen acht weken is er dag en nacht gewerkt om de tunnel brandveiliger te maken.

Uit een aantal tests bleek vorig jaar dat het beton van de Stadsbaantunnel niet voldeed aan alle eisen. Zo moet het materiaal minimaal twee uur tegen een extreem hete brand bestand zijn, maar dat was niet het geval.

Op 10 augustus werd de tunnel daarom afgesloten. Tijdens de afsluiting is een brandwerende bekleding aangebracht op de wanden en het plafond. “De brandwerendheid zal de komende jaren niet meer de oorzaak zijn van sluitingen”, aldus de gemeente.

Andere afsluitingen

Wel zal de Stadsbaantunnel nog weleens afgesloten worden voor regulier onderhoud. Dit wordt drie keer per jaar in de nacht gedaan. De eerstvolgende sluiting is op vrijdag 30 oktober. De tunnel is dan van 20.00 tot 06.00 uur dicht.

Ook kan het volgens de gemeente voorkomen dat de tunnel onverwachts dicht moet, zoals bij een storing. “De tunnel moet dan per direct sluiten om de veiligheid voor de gebruikers te kunnen verzekeren.”

Tot slot kan het ook zo zijn dat de Stadsbaantunnel in het geval van een file wordt gesloten. “Vanuit de tunnelwetgeving moet de tunnel dan dicht. Zo kan in noodsituaties het verkeer veilig de tunnel verlaten. In een te drukke tunnel is dat te gevaarlijk.”

Gekoppelde berichten

4 Reacties

Reageren
 1. Karel

  7 weken en 2 dagen is afgerond inderdaad 8 weken. Nog steeds een tijd, dus zo overdrijven is niet nodig.

 2. Koel Hoofd

  Had ik moet weten vandaag, ]
  Heb me rotgezocht in die nieuwe stad waar zelfs oude wegen zijn verdwenen…

 3. Frank

  Het blijft vreemd dat een korte tunnel, waar je met de auto binnen een minuut door heen rijdt, twee uur brandwerend moet zijn.

 4. Katja

  “Stadsbaantunnel in Utrecht na bijna acht weken weer open voor verkeer”, voor zolang het duurt…

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).