Stadsbaantunnel weken dicht om brandveilig te maken | De Utrechtse Internet Courant Stadsbaantunnel weken dicht om brandveilig te maken | De Utrechtse Internet Courant

Stadsbaantunnel weken dicht om brandveilig te maken

Stadsbaantunnel weken dicht om brandveilig te maken
De Stadsbaantunnel bij Leidsche Rijn. Archieffoto DUIC
De Stadbaantunnel in Leidsche Rijn is niet brandveilig. Daarom moet de tunnel meerdere weken dicht voor een verbouwing. Waarschijnlijk starten de werkzaamheden in november.

De Stadbaantunnel in Leidsche Rijn is niet brandveilig. Daarom moet de tunnel meerdere weken dicht voor een verbouwing. Waarschijnlijk starten de werkzaamheden in november.

Vorig jaar augustus constateerde de minister van Infrastructuur en Waterstaat dat bij vier rijkswegtunnels in geval van een extreem grote brand er sprake kan zijn van een verminderde brandwerendheid van het beton.

Bij de bouw van de Stadsbaantunnel is hetzelfde beton gebruikt als bij de vier rijkswegtunnels. Na uitvoerige brandproeven blijkt dat de tunnel niet aan de norm voldoet. De hittebestendigheid van de tunnel moet verbeterd worden.

Om de tunnel aan de norm te laten voldoen moet er extra brandwerende beplating aangebracht worden. Daarvoor moet de tunnel, waarschijnlijk vanaf november, een paar weken dicht. Hoe lang dit precies gaat duren is nog niet bekend.

Gekoppelde berichten

6 Reacties

Reageren
 1. Katja

  Was die ooit open dan ? Wat een geklungel van “professionele” bouwers en brandweer die ook niet oplette. Domdomdom…

 2. JdV

  Goed om te weten dat de bewoners van Utrecht dus al jarenlang gebruik hebben moeten maken van een fundamenteel onveilige tunnel. Ik ga er gemakshalve van uit dat hier geen enkele consequentie aan vast zit en dat de verantwoordelijken gewoon mogen blijven genieten van een riant door de overheid verstrekt salaris, ook al hebben zij geheel gefaald?

 3. 19Bentje48

  De gehele A2 tunnels is van hetzelfde beton. Daar hoor ik verder niks over…..?

 4. Herman

  Aan de,e tunnel is al heel wat hersteld, allemaal garantie neem ik.aan.

 5. Lombokker

  @Herman
  Njet, De aannemer is vlak voor de oplevering failliet gegaan.

 6. Wim

  Wat een gezeur met dat ene tunneltje hier.
  Ben vorige maand op Madeira geweest waar afgelopen jaren kilometers aan tunnels zijn gebouwd en zie daar geen problemen met beton,signaleringen ,stoplichten etc, hebben de aanbesteders en controleurs dan niets geleerd.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).