Stankoverlast in groot deel van Utrecht na ongeval met giftige stof | De Utrechtse Internet Courant Stankoverlast in groot deel van Utrecht na ongeval met giftige stof | De Utrechtse Internet Courant

Stankoverlast in groot deel van Utrecht na ongeval met giftige stof

Stankoverlast in groot deel van Utrecht na ongeval met giftige stof
Een lekkage in een tank op een bedrijventerrein in Alblasserdam levert stankoverlast op in een groot gedeelte van het land, ook in Utrecht geven mensen aan last te hebben van de geur. Er is een NL-Alert uitgegaan om bewoners te waarschuwen.

Een lekkage in een tank op een bedrijventerrein in Alblasserdam levert stankoverlast op in een groot gedeelte van het land, ook in Utrecht geven mensen aan last te hebben van de geur. Er is een NL-Alert uitgegaan om bewoners te waarschuwen.

Vanuit verschillende wijken in Utrecht komen klachten binnen over de stank. Hoewel het ongeval plaatsvond in Alblasserdam in Zuid-Holland is de stank in grote delen van Midden-Nederland te ruiken. De brandweer in Zuid-Holland laat ook weten: “De stankverspreiding is echter enorm. Er komen klachten binnen tot voorbij Utrecht.” Ook de politie in Utrecht laat weten veel gebeld te worden over de geur.

Er is een NL-alert uitgegaan om mensen te waarschuwen voor de stank. Hoewel de gezondheidsrisico’s nihil zijn kan de geur wel leiden tot misselijkheid, is te lezen in het bericht.

Een half uur na de NL-alert werd een tweede NL-alert verzonden. Hierin is te lezen dat de stank geen gevolgen heeft voor de gezondheid.

De brandweer in Alblasserdam is druk bezig om het probleem te verhelpen. De tank waar de stank vandaan komt moet gekoeld worden, daarom wordt de isolatie van de tank gehaald. Ook zijn er waterschermen geplaatst om de geur te verminderen.

8 Reacties

Reageren
 1. XL

  4 NL-alerts over stankoverlast … is dat niet een beetje overdreven !? Als men wil dat je NL-alert uitzet op je telefoon dan zijn ze goed bezig 🙁

 2. Katja

  Kun je nagaan wat een troep het is ! Stankoverlast tot in Drenthe !

 3. Willem

  @XL: begrijp dat veel mensen sowieso NLalert heeft uitgezet na eerdere flauwekulmeldingen, bijv over deukte in Amsterdam. Probleem in Nederland is dat waarschuwingen, alerts en codes geel/oranje/rood veel te snel gebruikt worden.

 4. bee

  een giftige stof die je misselijk maakt heeft geen gevolgen voor de volksgezondheid?

 5. Michael

  @XL Wat een geneuzel. Mensen zijn toch ongerust als ze zoiets ruiken. Ik was in huis op zoek of er iets lag te smeulen en werd gerustgesteld door het alert.
  Zet jij hem lekker uit; het is ook nooit goed.

 6. Амая

  De vlaai was wel erg lekker.

 7. Sjaak

  @Michael: het is een waarschuwingssysteem voor calamiteiten. Als er geen calamiteit is, niet gebruiken dus. Het is geen informatiesysteem voor vreemde & ongevaarlijke luchtjes.

 8. Jan

  @ bee

  Nee, niet ieder stofje dat irritatie veroorzaakt of je misselijk maakt is schadelijk (op de middellange of lange termijn). Ik kan een veelvoud aan stofjes bedenken die effecten oproepen maar echt niet schadelijk zijn.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).