Start aanbouw vernieuwd Jaarbeursplein in Utrecht | De Utrechtse Internet Courant Start aanbouw vernieuwd Jaarbeursplein in Utrecht | De Utrechtse Internet Courant

Start aanbouw vernieuwd Jaarbeursplein in Utrecht

Start aanbouw vernieuwd Jaarbeursplein in Utrecht
Impressie van het toekomstige Jaarbeursplein. Bron: CU2030
De aanleg van het nieuwe Jaarbeursplein in Utrecht is begonnen. Dit najaar moet het vernieuwde plein met daaronder een ondergrondse parkeergarage af zijn. 

De aanleg van het nieuwe Jaarbeursplein in Utrecht is begonnen. Dit najaar moet het vernieuwde plein met daaronder een ondergrondse parkeergarage af zijn. 

Het Jaarbeursplein is vanaf Stationsplein west (de westelijke entree van Utrecht Centraal) via de trappen te bereiken. De hoop is dat het plein in de toekomst een stuk levendiger wordt dan voorheen. Het plein wordt geschikt gemaakt voor grote manifestaties en evenementen, zo komt er een grote vijver in het nieuwe plein die afgedekt ook kan dienen als podium.

De ondergrondse parkeergarage moet plek gaan bieden aan zo’n achthonderd auto’s. De garage krijgt drie lagen en een inrit op de Croeselaan. Aan de parkeergarage wordt sinds eind 2015 gebouwd en moet dit jaar samen met het plein klaar zijn.

 

7 Reacties

Reageren
 1. Zonnewende

  Hoe saai kun je het maken?!?
  Wederom 50 tinten grijs in Utrecht…

 2. Zonnewende

  Alleen de bomen geven enige kleur aan het plein. Maar als er een podium moet komen met optredens (en dus behoefte aan vrij uitzicht vanaf de trappen, dan is maar de vraag of die bomen daadwerkelijk geplaatst worden….

  Hieronder de impressie vanaf de andere kant bezien. Met bomen die het zicht op het podium versperren…

  http://cu2030.nl/thumbs/1000x560f/2016-08/12.jpg

 3. Henk

  Joepie, een vijver; hoeveel (zwerf)vuil zou daar in kunnen???

 4. balthasar

  Jammer dat zo,n mooi bedoeld plein ontsierd blijft door die lelijke DDR-BAU met de naam Beatrixtheater. Had allang of gesloopt of gemaskeerd moeten zijn.

 5. blm

  Met die parkeergarage met plek voor 800 auto’s lok je toch weer auto’s de binnenstad in en over de Croeselaan… Is dit nou wel verstandig? Bouw meer P&R’s aan de rand van de stad met goed OV naar het station/Jaarbeurs/binnenstad. Parkeren voor een dag met OV: kaartje voor 1 euro. Zie de files en ronkende auto’s al voor me op de Croeselaan. Jammer.

 6. GeeWee

  Balthasar, het Beatrixgebouw heeft karakter. Laten we het rustig en waardi oud laten worden.

 7. Jeff

  Het Beatrix theater mag zeker eens opgeknapt worden aan de buitenkant. Hoeft geen compleet nieuw uiterlijk te zijn maar een flinke opfrisbeurt is toch echt nodig. Voor de rest benieuwd hoe het wordt als het af is!

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).