Start herinrichting stationsgebied Utrecht Overvecht

Start herinrichting stationsgebied Utrecht Overvecht
Station Overvecht. Google Streetview
De herinrichting van stationsgebied Utrecht Overvecht gaat vandaag officieel van start. De grootste noodzaak voor de herinrichting is de leefbaarheid rond het stationsplein, die ondermaats is volgens verschillende bewoners.

De herinrichting van stationsgebied Utrecht Overvecht gaat vandaag officieel van start. De grootste noodzaak voor de herinrichting is de leefbaarheid rond het stationsplein, die ondermaats is volgens verschillende bewoners.

“Het voorplein bij het station Utrecht Overvecht vormt de toegangspoort tot Utrecht, voor Overvecht in het bijzonder”, zegt wethouder Geldof. “De herinrichting maakt het gebied overzichtelijker voor gebruikers en het krijgt meer uitstraling.”

Het gebied tussen de Tiberdreef, de Aïdadreef en het spoor wordt de komende maanden heringericht. Er komt meer ruimte voor voetgangers, er komen honderd extra parkeerplekken voor fietsen en er is meer rekening gehouden met groen. Een op- en afhaalplek blijft aanwezig. Het aantal parkeerplaatsen voor auto’s blijft gelijk en alle bussen bij het station Utrecht Overvecht krijgen hun haltes aan de Tiberdreef.

Het station, kantoorpanden en woningen blijven tijdens de werkzaamheden bereikbaar, ook voor minder validen. Naar verwachting zullen de werkzaamheden begin 2018 zijn afgerond, het jaar waarin het station vijftig jaar bestaat.

geen Reacties

Reageren

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).