Station Utrecht Centraal door vrieskou weer zonder water | De Utrechtse Internet Courant Station Utrecht Centraal door vrieskou weer zonder water | De Utrechtse Internet Courant

Station Utrecht Centraal door vrieskou weer zonder water

Station Utrecht Centraal door vrieskou weer zonder water
Archieffoto station Utrecht Centraal
Voor de tweede dag op rij zijn er problemen met de watervoorziening op station Utrecht Centraal. Afgelopen nacht is er weer een leiding kapotgevroren waardoor het hele station zonder water zit.

Voor de tweede dag op rij zijn er problemen met de watervoorziening op station Utrecht Centraal. Afgelopen nacht is er weer een leiding kapotgevroren waardoor het hele station zonder water zit.

Gisteren was er ook al een leiding geknapt waardoor een deel van het station zonder water zat, het weggelopen water zorgde voor een ijsbaan op het perron. Vandaag is het water niet weggelopen in de hal of op een perron maar alle winkels zitten wel zonder. Er is dus geen koffie of thee beschikbaar op deze koude dag. Ook de toiletten werken niet op het station.

De NS laat weten dat loodgieters bezig zijn om het probleem te verhelpen maar het is niet duidelijk hoe lang het gaat duren.

Gekoppelde berichten

5 Reacties

Reageren
 1. JdV

  Ach uiteindelijk stopt het wel een keer met vriezen en dan is er gewoon weer koffie te krijgen en werken de toiletten weer. Het is tenslotte maar het drukste station van Nederland waar dit soort dingen fout gaan. Niks om je druk over te maken, dit gebeurd in Zwitserland of Noorwegen uiteraard ook dagelijks. Treinen kunnen niet rijden met ijs of sneeuw of blaadjes op de rails of temperaturen van boven de 25 graden. Stations kennen soortgelijke problemen. Nederland is qua infrastructuur aan het afglijden naar niveau België/Kazachstan.

 2. Cornelis

  Jeetje, twee dagen geen koffie op het station en we glijden acuut af naar ‘niveau België/Kazachstan’. Volgens mij vergeten we soms hoe verwend we zijn in dit land, met name ten opzichte van heel veel andere landen (ook in West-Europa). Vervelend dat dit gebeurt, maar als dit de problemene zijn die ons kopzorgen bezorgen, knijp maar in je handjes.

 3. g.g.

  thuis in thermosfles/kan/beker koffie of thee doen en meenemen scheelt veel geld.
  vroeger toen alles schijnbaar zoveel beter was kocht je echt geen koffie/thee op het station dagelijks maar nam je mee voor onderweg. op het station koffie kopen deed je echt als traktatie 1 of 2 keer per jaar. dus nu niet zeuren, even doorbijten en op je werk of thuis is er weer volop koffie en thee.

 4. Cico

  @JvD: Ah, leuk verhaal over Noorse spoorwegen. Voor het gemak vergeten we maar even dat Utrecht het centrale knooppunt is in een gebied van ruim 7 miljoen inwoners (Randstad) die allemaal gelijktijdig heen en weer willen reizen in een klein gebied.

  Maar vertel meer over die Zwitserse bergtreintjes. Ik hoor graag meer over die treffende vergelijking van een lokale boemel die 2x per dag rijdt met de Nederlandse dubbeldekker Intercity die iedere 15m rijdt.

 5. Wim

  @JDV
  Nieuws zeker niet gelezen van de problemen in Zwitserland met de treinen.

  Wel vraag ik me af waarome r geen behoorlijke tochtpreventie vanuit de trap opgangen dat vraagt om bevriezing maar is ook zeer onprettig voor de mensen die erlangs moeten.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).