Station Vaartsche Rijn moet Utrecht Centraal ontlasten | De Utrechtse Internet Courant Station Vaartsche Rijn moet Utrecht Centraal ontlasten | De Utrechtse Internet Courant

Station Vaartsche Rijn moet Utrecht Centraal ontlasten

Station Vaartsche Rijn moet Utrecht Centraal ontlasten
Het nieuwe station Vaartsche Rijn dat 22 augustus in gebruik wordt genomen is niet alleen een opstapplaats voor omwonenden maar krijgt ook een belangrijke functie om Utrecht Centraal te ontlasten. 

Het nieuwe station Vaartsche Rijn dat 22 augustus in gebruik wordt genomen is niet alleen een opstapplaats voor omwonenden maar krijgt ook een belangrijke functie om Utrecht Centraal te ontlasten. 

Het station moet een belangrijk centraal punt worden van het openbaar vervoer in en om de stad. Zo gaat de halte vanaf 2018 ook deel uitmaken van de Uithoflijn. Reizigers kunnen dan vanaf dit station vanuit de trein direct overstappen op de tram, zonder eerst naar Utrecht CS te reizen. Het nieuwe station levert ook voor de huidige reizigers in de bus voordelen op: zij hoeven niet via de stationsomgeving van Utrecht CS.

Ook zullen er van en naar het station Vaartsche Rijn diverse bussen rijden op de lijnen 8, 41 en 47 en de nieuwe lijn 29. Hiermee wordt de vervallen halte Bleekstraat opgevangen. Met de
ingebruikname van het nieuwe station gaat ook de nieuwe lijn 29 van start. Dezer rijdt vanaf De Meern via Kanaleneiland naar Vaartsche Rijn en vervolgens door naar de Uithof.

Op deze manier kunnen mensen uit De Meern-oost 15 minuten sneller op de Uithof zijn dan met de huidige lijn 28 en mensen uit Kanaleneiland hoeven niet meer op Utrecht Centraal over te stappen om naar de Uithof te kunnen reizen.

Gekoppelde berichten

3 Reacties

Reageren
 1. Erwin

  Uit het verhaal wordt mij niet duidelijk of lijnen 8 en 47 nog wel langs centraal blijven gaan, anders is het voor bewoners van Hoograven juist een achteruitgang, een extra overstap op Vaartsche Rijn.
  Feitelijk rijden de 8 en de 47 al op Vaartsche Rijn, dat is halte Vondellaan.

  Weet iemand dit??

 2. Jeffrey

  Trek de lijn van betaald parkeren dan maar direct door naar tolsteeg, parkeren is nu al een crime in de avond (campers, busjes enz)…

 3. Tom

  @Erwin
  Ja, die blijven gewoon langs centraal rijden. Wel zullen ze gebruik gaan maken van de nieuwe busbaan langs het spoor, de Dichtersbaan, in plaats van de huidige routes.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).