Stationspassage Utrecht Centraal vanaf vandaag enkele weken dicht | De Utrechtse Internet Courant Stationspassage Utrecht Centraal vanaf vandaag enkele weken dicht | De Utrechtse Internet Courant

Stationspassage Utrecht Centraal vanaf vandaag enkele weken dicht

Stationspassage Utrecht Centraal vanaf vandaag enkele weken dicht
Impressie Stationsplein
De Stationspassage, de hoger gelegen buitenzijde van het station dat je kunt oversteken zonder OV-chipkaart, is vanaf vandaag een aantal weken afgesloten. Naar verwachting is de passage voor kerst weer open.

De Stationspassage, de hoger gelegen buitenzijde van het station dat je kunt oversteken zonder OV-chipkaart, is vanaf vandaag een aantal weken afgesloten. Naar verwachting is de passage voor kerst weer open.

Het reuzendak op het Stationsplein is bijna gereed en de steigers, die nodig waren voor de bouw, kunnen nu weer weg. Om ze veilig te kunnen verwijderen, gaat de Stationspassage dicht. De winkels blijven wel gewoon open en bereikbaar.

Wie het station straks wil oversteken zonder geldig vervoersbewijs, kan gebruik maken van enkele poortjes die door de NS aan twee zijdes van het station open worden gezet. De locaties van de open poortjes worden aangegeven met borden.

7 Reacties

Reageren
 1. henk

  Het schiet lekker op!! 🙂

 2. jacob

  het wordt prachtig !

 3. Peter Tol

  Als ik zo kijk naar de volumes die nu gebouwd worden op het Stationsplein is dat dak nooit op deze manier te zien. Wat er nu gebouwd wordt onttrekt het zicht op zowel dit dak als het stationsdak grotendeels. Artis impressions, wat heb je er aan.

 4. Steve

  Wat een foeilelijk ding is dat zeg. Vogels zullen er op gaan zitten en hun dagelijkse behoeftes er op doen.
  Bovendien zal dit (vooral in de avond) een onaantrekkelijk winderig plein worden.
  Een gemiste kans van de gemeenteraad!
  Hier moet eigenlijk het Taxiplateau weer terug komen.
  Zo kan iedereen weer (op een fatsoenlijke manier) zijn passagiers weer ophalen of wegbrengen.

 5. Jacques Reckers

  Wat wordt er bedoeld met ‘hoger gelegen’? Er is nl. geen niveauverschil.

 6. BdV

  Ja, klopt Peter Tol, indrukwekkende gebouwen, maar je ziet ze niet, want er staat iets voor.

 7. herman

  @Steve het taxiplateau was een onaantrekkelijk gebied om te verblijven. Het was een tochtige, lelijke plek waar auto’s af en aan reden en de voetgangers weggedrukt waren. Het nieuwe plein zal waarschijnlijk ook wel winderig zijn, het loskoppelen van station en HC is een wens om zo duidelijkheid te scheppen aan bezoekers waar ze zijn.
  Maar een taxiplateau op deze plek maakt het er niet beter op, integendeel, alleen maar nog onaantrekkelijker.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).