Steeds meer gele geldautomaten in Utrecht | De Utrechtse Internet Courant Steeds meer gele geldautomaten in Utrecht | De Utrechtse Internet Courant

Steeds meer gele geldautomaten in Utrecht

Steeds meer gele geldautomaten in Utrecht
Twee geldautomaten in Utrecht zijn vorige maand vervangen door een zogenoemde geldmaat, een automaat die niet meer gekoppeld is aan een bank. Aan het eind van november moeten er nog eens drie automaten in de stad zijn omgebouwd.

Twee geldautomaten in Utrecht zijn vorige maand vervangen door een zogenoemde geldmaat, een automaat die niet meer gekoppeld is aan een bank. Aan het eind van november moeten er nog eens drie automaten in de stad zijn omgebouwd.

Alle pinautomaten van ABN Amro, ING en de Rabobank worden in de toekomst vervangen door een gele geldmaat, of ze worden weggehaald. Volgens een woordvoerder van het bedrijf worden de automaten efficiënter verspreid.

“Op een plek waar veel verschillende geldautomaten zijn zullen er in de toekomst een aantal verdwijnen. Denk bijvoorbeeld aan een klein winkelcentrum met drie automaten van verschillende banken. Op andere plekken plaatsen we juist automaten bij”, aldus de woordvoerder van Geldmaat.

(Tekst loopt door onder afbeelding)

Smaragdplein

Bankonafhankelijk

De eerste twee geldmaten in Utrecht zijn te vinden in de Choorstraat en bij het Smaragdplein. Aan het eind van deze maand worden ook de pinautomaten in Overkapel, aan de Heidelberglaan en bij het Veldhof vervangen door een geldmaat.

Bij de nieuwe bankonafhankelijke geldautomaten is geen daglimiet meer en ook kan het saldo worden bekeken en de pincode worden gewijzigd. De operatie van Geldmaat moet eind 2020 zijn voltooid.

(Tekst loopt door onder afbeelding)

Choorstraat

Weggehaald

In het verleden zijn al verschillende geldautomaten in Utrecht verdwenen. Zo is vorig jaar de pinautomaat van ABN AMRO aan het Radboudkwartier in Hoog Catharijne weggehaald en begin dit jaar werd bekend dat de geldautomaten aan de Kanaalstraat zouden verdwijnen.

Gekoppelde berichten

11 Reacties

Reageren
 1. JdV

  Helaas worden de nieuwe Geldmaats niet voorzien van een mogelijkheid tot storten van cash. Nu hebben ING, Rabo en ABN daar aparte automaten voor, en dat blijft zo. Gemiste kans.

 2. Herman

  @Hdtv, die optie kost geld en op kosten zit een bank niet te wachten.

 3. Lombokker

  Zijn ze ook beveiligd tegen plofkraakterroristen?

 4. Cico

  Jdv, dit gebeurt alleen gebeurt bij hoofdfilialen. Handig om te weten voor je super succesvolle alter-ego op het internet.

 5. isabelle

  Geen daglimiet meer. Hmmm…ideaal voor pasjesdieven, die in grote groepen in de stad opereren. Is dat handig??

 6. international

  onbegrijpelijk .. over de hele wereld vindt je heel makkelijk geld automaten door de eenduidige vermelding ATM …hoe dom kan je zijn na buitenlanders om het geldmaat alleen te noemen.
  Laten we in Utrecht voor alle internationale bezoekers en internationale inwoners er ARM bij gaan vermelden svp !!

 7. JdV

  Beste Cico. Geen idee wat je bedoeld met “ dit gebeurt alleen gebeurt”. Maar mijn super succesvolle alter ego dankt je voor je de aandacht.

 8. w

  helemaal eens met international!
  de hele vormgeving is mislukt, de kleur, naam, alles, t ziet er uit als een kauwgomballen automaat!
  anderzijds zal ik er zelden gebruik van maken want ik heb nog amper papiergeld in handen

 9. Frits

  @international
  Geldautomaten herken je over de hele wereld doordat dat vreemde dingen in muren zijn, doorgaans bij instellingen die op een bank lijken.

  Geldautomaten herken je voorts aan de lokale namen, als bancomat, bankautomat etc. ATM tref je alleen aan in Engelstalige gebieden en op plekken die worden overspoeld met toeristen. In Amsterdam heten die dingen vast ook ATM.

 10. René

  Er zit wel een addertje onder het gras. Het zal niet lang meer gaan duren of je moet gaan betalen voor het opnemen van geld uit de muur. De banken hebben dit nu uitbesteed bij een onafhankelijk partij. Deze partij mogen de kosten hiervoor doorberekenen naar de klant. Dit jaar waren wij ook onaangenaam verrast in zowel Oostenrijk als Griekenland dat er een fee doorberekent werd voor de transactie. In Griekenland was dat € 2,50 en in Oostenrijk €4,50/€5,00. De hoogte van het bedrag deed dat je opnam deed er niet toe. Het zal er toe leiden dat mensen met grotere bedragen contant geld op zal gaan lopen. Of je nu €10,00 of €200,00 pint, de kosten van de transactie zijn even hoog.

 11. Herman

  @internationaal denkt eens wat groter en niet als de eerste beste provinciaal.
  Toeristen vinden altijd een geldautomaat net als een koffieshop of nutella winkel.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).