55-jarige man gearresteerd voor steekpartij Utrecht Centraal 55-jarige man gearresteerd voor steekpartij Utrecht Centraal

55-jarige man gearresteerd voor steekpartij Utrecht Centraal

55-jarige man gearresteerd voor steekpartij Utrecht Centraal
Na een intensieve zoektocht heeft de politie vrijdagavond een 55-jarige verdachte aanhouden die verdacht wordt van betrokkenheid bij een ernstig steekincident eerder op de avond nabij station Utrecht Centraal. Een 54-jarige man raakte daarbij gewond.

Na een intensieve zoektocht heeft de politie vrijdagavond een 55-jarige verdachte aanhouden die verdacht wordt van betrokkenheid bij een ernstig steekincident eerder op de avond nabij station Utrecht Centraal. Een 54-jarige man raakte daarbij gewond.

Omstreeks 19.30 uur kreeg de politie meerdere meldingen van een ernstig steekincident. Ter plaatse troffen agenten een 54-jarige man aan die aan zijn been gewond was. De verwondingen waren dermate ernstig dat zij direct besloten om een tourniquet aan te leggen om het bloeden te stoppen. Hierna werd de man overgedragen aan de inmiddels gearriveerde hulpdiensten. Hij werd vervoerd naar het ziekenhuis en maakt het inmiddels naar omstandigheden goed.

Via beelden van het cameratoezicht kreeg de politie al snel beelden van de verdachte. Zijn foto en signalement werd onder het aanwezige personeel verspreid. Omstreeks 22.00 uur zagen beveiligers hem lopen richting het Jaarbeursplein. Hij werd direct overmeesterd en ingesloten voor verhoor.

Zowel de verdachte, als het slachtoffer maken volgens de politie deel uit van een groep personen die op en rond het Utrecht Centraal zeer frequent voor overlast zorgen.

17 Reacties

Reageren
 1. Massegast

  Inmiddels beginnen we een abonnement op dit soort incidenten te krijgen. Incidenten zijn het dan niet meer, maar gaan dan over in structurele openlijke geweldpleging met steeds hogere frequentie in het Stationsgebied. Logisch dat de Driehoek met een structurele flexible response aanpak komt. Vertrouwen heb ik daarin echter vooralsnog niet. PS Persoonlijk geef ik het Stadsplateau de bijnaam ‘griepplein’, vanwege de gemene tocht. Moet ik daar nu ‘bloedplein’ van maken? Soms denk ik wel eens: zat ik maar in Stadskanaal!

 2. Janssen

  Ik heb het voorspeld, toen de plannen voor het huidige stationsgebied steeds meer aangepast werden richt de betonnen jungle die het nu aan het worden is. Een ideale jungle voor gespuis om zich te verschuilen. Anonieme plek ook. Hate to say I told you so.

 3. Utrechter

  Het is daar al een tijdje niet pluis. Veel daklozen en junks op en rond het stadsplateau en op de Mineurslaan. Gek genoeg onder de neus van de burgemeester is een verzamelplek van drugsgajes ontstaan. Gluur maar eens vanaf het stadsplateau bij central park naar beneden op de Mineurslaan. Aan de achterkant van het kantoorgebouw jaarbeursplein 22 kijk je zo op de junks. Openlijk drugsgebruik en 24/7 zuipen. Moet misgaan, zou er savonds of in het donker niet graag lopen.

 4. Realist

  Een signalementje zou wellicht helpen om de voortvluchtige eerder te vinden.

 5. Jeroen

  Tja, wie had dat nou gedacht. Toen de plannen voor CU 2030 werden gepresenteerd was het gelijk duidelijk dat dit Hoog Catharijne 2.0 zou worden. In plaats van minder beton en leefbare openbare ruimte, moest er MEER beton komen, met een armoedig winkelcentrum met inwisselbare grote ketens. Nog even en de leegstand begint, en dan is het weer terug bij af…

  Gelukkig hoef ik nooit over/naar/bij Centraal te zijn.

 6. Jeroen

  Overigens snap ik ook niet waarom dat GEDROCHT van een Beatrixtheather niet is gesloopt. Had daar wat moois neergezet, ipv die lelijke, betonnen kolos. Zelfs na de herinrichting heeft het Jaarbeursplein de uitstraling van een executieplaats.

 7. Massegast

  @Utrechter — Inderdaad, De burgemeester zit met haar neus bovenop de drugs-people. ‘If you can’t beat them, join them’ is mijn gedachte dan. Trouwens, gebruikersruimte ‘De Stek’ is er om de hoek. Hoe verhoudt zich dit tot elkaar?

 8. Confusius

  In Utrecht begrijpen ze nog steeds niet dat, als supercentrale plek zijnde, inclusief de beste opvangmogelijkheden voor daklozen en junks (meerdere) in het land en hoge concentraties dealers voor hande (alle criminele bendes die Utrecht huist), dat daklozen en junks vanuit heel Nederland (en zelfs Europa) graag al zwartrijdend, want ook dat is makkelijk met een niet functionerende NS. zich naar Utrecht begeven. Je drugs en je slaapplekje is daar immers.

 9. Lombokker

  Wordt het niet eens tijd dat preventief fouilleren mogelijk wordt in bepaalde gebieden?
  Of moeten er eerst doden vallen bij een van die steek- en schietincidenten?

 10. Rob

  Wanneer iets met regelmaat gebeurd is het geen incident meer maar een trend. Men dient hier dan ook te spreken van steektrend ipv steekincident.

 11. Koel Hoofd

  HC 2.0 inclusief junky alley is een feit,
  25 jaar bouwput en gruwelijk veel geld verder en…. alles is weer precies zoals het was…
  Dat maakt eigenlijk onze gemeente al paar decennia totaal ongeloofwaardig want ze hadden beloofd dat het beter zou worden met de mooie praatjes ondersteund met leuke plaatjes.

 12. Confusius

  @ koel Hoofd

  Kijk ook even wie er wel beter is geworden van CU2030, het nieuwe stationsgebied en HC 2.0.

  De projectontwikkelaars, de vastgoedjongens, BAM, Kleppierre, Prorail, Jaarbeurs, etc..

  Ook nog allemaal met steun en hulp van gemeenschapsgeld/ belastinggeld. Dat is het neo-liberale model. De vrije markt bestaat niet. De zogenaamd vrije markt wordt geholpen en overeind gehouden met gemeenschapsgeld.

  Het geld verdwijnt in zakken van enkele zeer rijke jongens en meisjes.

  De gemeente wordt onder de voet gelopen door dit soort lui en is geen speler in dezen. Ze heeft geen zeggenschap over dit gebied stad (en dat geldt over wel meer gebieden).

  Goed dus dat de gemeente in ieder geval probeert op bepaalde plekken de vastgoedsector en de snelle vastgoedjongens (c*kesnuivers) buiten spel te zetten. Anders verwordt heel Utrecht tot een betonnen jungle. Er is immers geld aan te verdienen. Het zou de snelle jongens en miejses verder een rotzorg zijn hoe Utrecht er bij ligt. Als ze al in Utrecht komen, dan is dat om uit te gaan (te feesten). Verder wonen ze gewoon in kapitale villa’s in Bilthoven en dergelijke.

 13. Wim

  Wat een gezeik hierboven. Die verslaafde steekgasten zitten net zo goed op het monumentale Lucasbolwerk en langs de prachtige singels,

 14. Janssen

  @ Wim

  Klopt. Juist. En juist omdat Utrecht al sinds mensenheugenis een daklozen- en junkenprobleem heeft is het de grootste fout ever (zoals door menigeen voor gewaarschuwd tussen 2006 en 2010) om een onoverzichtelijk ontwerp vol met beton (betonnen jungle) in het stationsgebied neer te kwakken.

  Net als Hoog Catherijne 1.0 is het ontwerp van het stationsgebied en HC 2.0 eigenlijk gebaseerd op exact dezelfde, overal ter wereld mislukte, bouwprincipes. Het is allemaal alleen een beetje opgepoetst t.o.v. HC 1.0, met wat siermarmer en wat plantjes zo her en der (en het glinstert allemaal weer wat meer), maar in feite leunt het ontwerp op een enorme naïviteit; en het is een ontwerp om mensen te laten kopen, kopen en nog eens kopen. Geld verdienen gaat weer eens boven allerlei andere vormen die het menselijk leven aangenaam zouden kunnen maken. Overigens blonk HC 1.0 ook de eerste 5-7 jaar na de opening. Daarna ging het daar mis (als het niet al eerder was).

  Dat mogen we allemaal weer opnieuw meemaken, waardoor er over 10-15 jaar WEER een roep om sloop/ renovatie komt. Er misschien wel weer een referendum komt. De gemeente weer miljoenen moet uittrekken binnen de 20 jaar na oplevering . Deja Vutrecht.

 15. Yo

  Niet dat er in Groningen niks gesloopt is, Groningen nergens lelijk is en daar hadden ze ook oorlogsschade, maar daar hebben ze wel een betere toekomstgerichtere visie: https://www.volkskrant.nl/cultuur-media/lef-hebben-en-rust-bewaren-hoe-groningen-al-bouwend-een-voorbeeldige-stad-werd~b830aefb/?fbclid=IwAR2cDM0obBrrEzV0gSQpKNkzzp212GvhRJh6EkyhVFd7foEBIJAKCv1F0Lo

 16. Koel Hoofd

  @Confusius
  “De gemeente wordt onder de voet gelopen door dit soort lui en is geen speler in dezen.”
  Dat is een keuze van de gemeente. Want hoe komt het dat die slimme jongens kennelijk wel bij het commercieel vastgoed werken en niet bij gemeentelijk vastgoed? Dit gaat niet over geld of arbeidsvoorwaarden.
  De link van @Yo is verhelderend.

 17. Ton

  @ Yo
  Interessant die vergelijking met Groningen.
  Maar buiten Hoog Catharijne vind je deze aanpak ook wel her en der terug in Utrecht.
  De Teugelhof en de stadsvernieuwing rondom de Springweg zijn hele vroege voorbeelden.
  bOb van Reeth Mariaplaats, verbouwing stadhuis door Enric Miralles.
  Ook in Utrecht gaat het weleens goed en zijn er dingen om blij mee te zijn.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).