Steekincident op Stationsplein in Utrecht; politie op zoek naar tweede verdachte Steekincident op Stationsplein in Utrecht; politie op zoek naar tweede verdachte

Steekincident op Stationsplein in Utrecht; politie op zoek naar tweede verdachte

Steekincident op Stationsplein in Utrecht; politie op zoek naar tweede verdachte
Archiefbeeld Stationsplein. Foto: Robert Oosterbroek
Tijdens een ruzie maandagavond op het Stationsplein in Utrecht is een 32-jarige man verwond met een steekwapen. Na behandeling van het letsel is deze man aangehouden als verdachte. De politie zegt nog naar een persoon op zoek te zijn.

Tijdens een ruzie maandagavond op het Stationsplein in Utrecht is een 32-jarige man verwond met een steekwapen. Na behandeling van het letsel is deze man aangehouden als verdachte. De politie zegt nog naar een persoon op zoek te zijn.

Op camerabeelden was volgens de politie een ruzie tussen een groepje mannen op het Stationsplein te zien, waarbij de gemoederen hoog zouden zijn opgelopen. Hierbij werd ook met een voorwerp gestoken. Dit speelde zich rond 21.15 uur af.

Toegesnelde agenten troffen een gewond persoon aan. Deze is meegenomen naar het ziekenhuis en na de behandeling aangehouden als verdachte. De recherche onderzoekt de zaak momenteel en daarbij wordt ook gezocht naar een tweede verdachte. Bekijk hier het signalement van de man die gezocht wordt.

Tot slot roept de politie getuigen op zich te melden. “Aan het steekincident ging een conflict vooraf, waarbij verschillende mensen betrokken waren. De recherche is ook op zoek naar mensen die foto’s of filmpjes hebben gemaakt van het conflict en/of het steekincident.”

10 Reacties

Reageren
 1. Realist

  Staken, steken, het OV is geweldig. Gelukkig betalen de reizigers een smak geld om dat alles mee te mogen maken.

 2. Confusius

  Raar he?!?! Het is al jaren een vrijhaven voor gespuis. Net als het station en de treinen trouwens. Zogenaamd allemaal personeelstekort, maar ook gewoon personeel dat niet werkt of haar taken niet uitvoert. Net als dat gemeente, politie en justitie niks aan de situatie op het stationsplein doen. Al helemaal niet preventief. Uiteindelijk laat iedereen het station/ stationsgebied/ trein en Hoog Catherijne links liggen. Het in-en-en slechte onoverzichtelijke ontwerp lokt rondhangen en onveilige situaties uit trouwens, zoals rond 2009 al voorspeld. Utrecht stoot zich graag 100x aan dezelfde steen.

 3. Claire Obscur

  Totdat er een keer een gebiedsverbod komt voor al die randfiguren welke vanaf 16.00 op het stationsplein rondhangen zonder daar wat te zoeken te hebben blijft dit zo. Vooral bij de schuifdeuren vanuit HC naar het plein toe hangen hele groepen hyena’s met petjes en heuptasjes. Vroeger was alles écht beter.

 4. Koel Hoofd

  @Clair Obscur
  Nee hoor, het was vroeger net zo erg.
  Misschien nog wel erger want toen waren er ook nog heroine junkies.
  Door de niet-uitgelokte en illegale Amerikaanse bezetting van de Afghaanse soevereine staat lag de heroine productie voor twintig jaar stil en werd de heroine junkie iets uit de geschiedenisboeken.
  Maar de Taliban is er nu weer aan de macht en heeft geld nodig, en in Afghanistan wil niets anders groeien dan papaver. Dus die heroine ellende zal er wel weer ergens in de wereld de kop op gaan steken.

 5. Massegast

  Ik durf het bijna niet te zeggen, maar zou preventief fouilleren iets zijn? B & W zal er wel niet aan toe zijn. Maar ik zeg: doe het nu maar meteen, want het gaat toch gebeuren. Het gespuis is het Stationsplein geleidelijk aan het overnemen. Verder alle zitmogelijkheden verwijderen. Maak er een kaal plein van. En, inderdaad @Confusius, de politieleiding zou haar personeel wel eens strakker mogen aansturen. Dus niet even een paar lusjes in de auto over het plein maken, maar fysiek aanwezig zijn met de uitstraling van de Amerikaanse politie. Massegast is in Amerika wel eens door de Amerikaanse politie aangehouden, terwijl hij natuurlijk niets gedaan had. Maakt echt indruk. Nooit vergeten.

 6. Koel Hoofd

  @Massegast
  Ik weet wat je bedoelt bij die Amerikaanse politie. Mijn tip: huur een Canadese auto, dan zijn ze wat milder want zij bepalen wel de wet op straat, advocaten toetsen het slechts achteraf bij de rechter.
  Jij noemt het indrukwekkend, maar het is gewoon intimidatie en zelfs machtsmisbruik wat heel snel kan escaleren in geweld om niets.
  Onze politie (en ook rechtsstaat) is echt heel erg veel beter, er zijn er alleen veel te weinig van.
  Dan kom je weer uit bij 30 jaar lang politiek economisch beleid.
  Een straatagent moet intussen 193 talen kunnen om te begrijpen wat er aan de hand is, maar diens arbeidsvoorwaarden en uitrusting zijn niet in gelijke tred aangepast aan die veranderende wereld.

 7. oranje mannetje

  ik werk vrij regelmatig op het station onder het bollendak,
  en zie ik de NS politie in groepjes voor de ingang hangen.
  maar ingrijpen mogen ze niet wand deze heren mogen alleen in het station handhaven.
  zo heel af en toe komt er een politie auto het plein op rijden maakt een rondje kletst wat met de beveiliging van de NS en vertrekt weer .
  nou snap ik dat ook de politie met een tekort aan mankracht kamt maar het is toch ook wel bekend dat het station momenteel meer aandacht vereist . het zou preventief werken wanneer er gewoon altijd een eenheid aanwezig zou zijn .
  die zichtbaar aanwezig is .en ingrijpt waar dat nodig is. zo keert de rust terug onder het bollendak.

 8. Claire Obscur

  @Koel Hoofd: vroeger had je niet héle wijken met deze onderlaag van de bevolking en nú wél. Iedereen in Utrecht kan de wijken zó opnoemen. Deze onderlaag kan je probleemloos wegsnijden.

 9. Kaat

  Hele vervelende groepen hangen daar rond (idem hier in de straat, dus het is een breder probleem). De politie doet niet veel, de gemeente kijkt weg en de jongerenwerkers / ouders zitten continue in een ontkenningsfase. Zolang er niet wat harder (minder soft) opgetreden wordt zal het alleen maar erger worden.

  Ondanks al die miljoenen kan je het stationsplein op sommige momenten maar beter vermijden.

 10. Fred

  Dat krijg je als de spoorwegpolitie wordt wegbezuinigd. Bedankt Opstelten (vvd)!

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).