Steekpartij op Lucasbolwerk in Utrecht Steekpartij op Lucasbolwerk in Utrecht

Steekpartij op Lucasbolwerk in Utrecht

Steekpartij op Lucasbolwerk in Utrecht
Archieffoto Lucasbolwerk
Op het Lucasbolwerk in Utrecht heeft donderdagmiddag een steekpartij plaatsgevonden. Eén persoon is gewond geraakt en naar het ziekenhuis vervoerd.

Op het Lucasbolwerk in Utrecht heeft donderdagmiddag een steekpartij plaatsgevonden. Eén persoon is gewond geraakt en naar het ziekenhuis vervoerd.

Het steekincident vond rond 13.45 uur plaats. Voordat er gestoken werd hadden meerdere personen ruzie met elkaar op het Lucasbolwerk, meldt de politie. De politie roept getuigen op zich te melden.

Ook in september en oktober vorig jaar en februari van dit jaar vonden er steekpartijen plaats op het Lucasbolwerk.

14 Reacties

Reageren
 1. Koel Hoofd

  Er wordt echt heel wat afgeprikt in Utrecht, hoe zou dat nou komen?

 2. Utrechtvoorutrecht

  @Koel Hoofd Omdat er erg veel mensen dakloos zijn in Utrecht, en we hen niet goed helpen. Nog vragen?

 3. Koel Hoofd

  @Utrechtvoorutrecht
  Ja, heb nog een vraag: hoe weet je dat die prikkers daklozen zijn?

 4. Kaat

  Of niet geholpen willen worden?

 5. @Janskerk

  Zit altijd een hoop tuig op die bankjes daar

 6. m

  Misschien kunnen ze daar met krijt wat vakken tekenen voor de verschillende dealende groepjes. Hoeven ze geen ruzie te maken over wie waar mag staan.

 7. Aa

  @utrechtvoorutrecht: tuurlijk, altijd de schuld van de maatschappij. Oh en huizen zijn er niet meer, die hebben mensen zoals u al aan statushouders gegeven.

 8. Syndicaatje

  Gezellige stad zo. Laat de RC maar heersen over jullie arme zieltjes

 9. Utrechtvoorutrecht

  @Koel Hoofd Omdat ik erlangs liep toen de ambulance aankwam. Nog meer vragen?

  @Kaat en @Aa Dat is een goede vraag. En moeten we over “schuld” praten? We kunnen constateren dat er behoorlijk wat daklozen in het kleine parkje zitten. Dat is logisch want de methadonkliniek, Tussenvoorziening en Hostel Wittevrouwen zitten dichtbij. Maar waarom er daklozen zijn, is lastig. Vaak is er onderliggende psychische problematiek, sommigen willen niet (op de gangbare manier) geholpen worden. Maar moeten we ze daarom niet helpen? En waar ligt de grens? Want de volgende groep die buiten de boot valt, kunnen de huidige huiszoekers zijn. Moeten we daar dan ook maar niks voor doen? Gewoon recht van de sterkste?

 10. Yo

  Verrassend. De singels daar zijn nog een ergere gribuszooi dan het stationsplein.

  De jaren tachtig revival is al een tijdje gaande. Laten we ook gelijk de leefbaarheid in de stad weer verpesten en terugbrengen naar dat niveau. De trek van de stad naar andere oorden zal dan net als in de jaren tachtig ook weer toenemen en de stad raakt dan nog verder in verval.

 11. Boze Berrie

  @Utrechtvoorutrecht: met alle waardering voor de poging, maar je probeert een trol te voeren met feiten. Dat vreten ze niet.

  Verder los daarvan: reagurend Utrecht, kijk eens wat een misselijkmakende bende je ervan maakt op deze website. Mensen (niet eens zozeer de dader van het steekincident) worden in een handjevol berichten weggezet als tuig, dealende groepjes die in een krijtvak moeten staan, mensen die niet geholpen willen worden. Is deze harteloze, blinde haat richting mensen die je niet kent wat je wil verspreiden in de wereld?

 12. Dennie Hoevenier

  De gemeente laat dit park al jarenlang doelbewust verloederen en verworden tot een verzamelplek van drugsgebruikers, dealers, daklozen en personen met mentale problemen.

 13. Koel Hoofd

  @Yo
  Dat is de normale cyclus,

  @Utrechtvoorutrecht
  Er komen nog veel meer daklozen bij als we niet uitkijken.
  In Duitsland, Frankrijk, Italie en Praag zijn al grote demonstraties geweest tegen de energiesancties omdat ze daar wel doorhebben wat er op ze afkomt.
  Want als mensen hun rekeningen niet meer kunnen betalen dan volgen uithuiszettingen, ook in Nederland….. en die mensen kunnen straks nergens heen omdat er letterlijk geen woningen zijn.

 14. Bakfiets

  Dit is precies het stuk Utrecht wat onze burgemeester niet bezoekt. 30 tot 60 kansloze migranten met een verslaving die dag in dag uit de boel onveilig maken. Ik vermoed dat ze niet eens dakloos, maar gewoon een enkele ambitie hebben en daarmee ook geen dagbesteding voor zich zien behalve gebruiken, nuttigen en intimideren

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).