Steenuilen gestolen uit uilenkast in Leidsche Rijn in Utrecht Steenuilen gestolen uit uilenkast in Leidsche Rijn in Utrecht

Steenuilen gestolen uit uilenkast in Leidsche Rijn in Utrecht

Steenuilen gestolen uit uilenkast in Leidsche Rijn in Utrecht
Archieffoto steenuilen gemeente Utrecht
De stadsecoloog van Utrecht laat weten dat er meerdere steenuilen gestolen zijn uit een uilenkast in de Utrechtse wijk Leidsche Rijn. Het gaat om jonge dieren. Steenuilen worden in Nederland ook gehouden als huisdieren. 

De stadsecoloog van Utrecht laat weten dat er meerdere steenuilen gestolen zijn uit een uilenkast in de Utrechtse wijk Leidsche Rijn. Het gaat om jonge dieren. Steenuilen worden in Nederland ook gehouden als huisdieren. 

Opeens was de nestkast met vijf jonge steenuilen helemaal leeg, met nestje en al. De gemeente zegt zeker te weten dat de uiltjes uit de nestkast gestolen zijn. Er zijn geen sporen van roofdieren aangetroffen. Een speciale ‘martersluis’ moet de kans op bezoek van een roofdier verminderen.

Op het wandelpad naar de kast is te zien dat er iemand bij de kast is geweest. Vorig jaar zou precies dezelfde kast bovendien ook al leeggeroofd zijn. De Utrechtse stadsecoloog laat op Twitter weten dat de uilen mogelijk zijn gestolen door personen die graag een uil als huisdier willen hebben. Er wordt gekeken of er aangifte kan worden gedaan.

Laatste koppel

De gemeente heeft zich de afgelopen jaren ingezet om meer uilen in Leidsche Rijn te krijgen. Er werden op meerdere plekken uilenkasten geplaatst, zoals in het Maximapark. In 2014 was nog slechts één steenuilkoppel over in park, maar daar zijn afgelopen jaren meerdere uilen geboren.

De exacte locatie van de leeggeroofde nestkast wil de gemeente overigens niet prijsgeven. Dit om te voorkomen dat de nestkast in de toekomst nog een keer wordt leeggehaald.

Gekoppelde berichten

11 Reacties

Reageren
 1. Géénstijl@Utrecht😭

  Zelfs dieren zijn blijkbaar niet meer veilig,echt schandalig,ik ga ervan uit dat de partij van de dieren een beloning uitlooft om de daders op te sporen,of ben ik nu te enthousiast als dieren liefhebber🤬.

 2. PeterH

  Diep treurig .

 3. Ton

  Het houden van roofvogels als huisdier zou verboden moeten worden.

 4. W

  Welke idioot doet nou zoiets?

 5. Scherpschutter

  @Ton 23/5/2022 – 23:29

  “Het houden van roofvogels als huisdier zou verboden moeten worden.”

  Wees toch eens wat menselijker. Mensen zijn geen honden die je maar even je regels op kunt leggen.

 6. Confusius

  @ SS

  Dieren zijn dieren en in hun natuurlijke vorm geen bezit van mensen. Dwang, diefstal, vangen, afbeulen, geld verdienen aan zaken die in de basis geen materiële waarde hebben, zouden verwerpelijke zaken moeten zijn. Dat vind in ieder geval ik en met mij een hoop mensen.

 7. Scherpschutter

  @Confusius

  Mensen met dwang uw arbitraire mores opleggen vindt u dan wel weer normaal?

 8. Koel Hoofd

  @confusius
  “Dwang, diefstal, vangen, afbeulen, geld verdienen aan zaken die in de basis geen materiële waarde hebben […]”
  Dat is een vrij accurate omschrijving van 10.000 jaar Homo sapiens in actie.

  “[…]zouden verwerpelijke zaken moeten zijn. Dat vind in ieder geval ik en met mij een hoop mensen.”
  Is dit een vorm van zelfhaat?

 9. Ton

  @ Scherpschutter
  Andere dieren met dwang uw arbitraire mores opleggen vindt u dan wel weer normaal?

 10. Scherpschutter

  @Ton

  Mensen zijn geen dieren,Ton. Dieren zijn menseneigendommen.

 11. Ton

  @SS
  Mensen (Homo sapiens) zijn intelligente primaten die gekenmerkt worden door hun rechtopstaande houding en tweevoetige voortbeweging, hun fijne motoriek en gebruik van werktuigen, hun complex taalgebruik en geavanceerde en zeer georganiseerde samenlevingen. De mens is de enige nog bestaande vertegenwoordiger van het geslacht Homo en maakt samen met chimpansees, gorilla’s en orang-oetans deel uit van de familie Hominidae (mensachtigen).

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).