Stembureaus zijn open; opkomst in Utrecht is om 10.15 uur 13 procent Stembureaus zijn open; opkomst in Utrecht is om 10.15 uur 13 procent

Stembureaus zijn open; opkomst in Utrecht is om 10.15 uur 13 procent

Stembureaus zijn open; opkomst in Utrecht is om 10.15 uur 13 procent
Er kan onder meer gestemd worden in de Centrale Bibliotheek op de Neude
De stembureaus in Utrecht zijn geopend. Om 10.15 uur was het opkomstpercentage 13 procent, dat betekent dat al meer dan 33.000 mensen in Utrecht hun stem hebben uitgebracht. Er kan nog tot vanavond 21.00 uur gestemd worden. In Utrecht kan dat op 182 plekken die verspreid zijn over de stad.

De stembureaus in Utrecht zijn geopend. Om 10.15 uur was het opkomstpercentage 13 procent, dat betekent dat al meer dan 33.000 mensen in Utrecht hun stem hebben uitgebracht. Er kan nog tot vanavond 21.00 uur gestemd worden. In Utrecht kan dat op 182 plekken die verspreid zijn over de stad.

Het rode potlood mag weer opgepakt worden. De Tweede Kamerverkiezingen zijn vandaag. VVD, GroenLinks-PvdA en PVV gingen in de laatste peilingen aan kop, maar nu hebben alle stemgerechtigden het laatste woord.

Ben je nog een zwevende kiezer? Er zijn verschillende stemhulpen. Zo is er de Stemwijzer, het Kieskompas en de StemmenTracker. Uiteraard is het ook nuttig om de verkiezingsprogramma’s te bekijken. Weten of er ook Utrechters op verkiesbare plaatsen staan? Dat kan je hier lezen.

 

Gekoppelde berichten

18 Reacties

Reageren
 1. Scherpschutter

  Spannend hoor. En na vandaag is het weer voorbij en krijg je weer 4 jaar VVD, CDA (Omzicht in ander jasje), PVDA in een ander jasje en D66, met exact hetzelfde rampzalige beleid als altijd…

  Het ‘feest der democratie’ placht men dit in volkse te noemen. Wel, geeft u mijn portie maar aan fikkie.

 2. Janah

  Dankzij onze media zijn de verkiezingen voor de Tweede Kamer uitgegroeid tot een spektakelstuk. Vandaag kiezen wij de President van Nederland. Of het land daarna nog bestuurd kan worden is bijzaak.

 3. Peter

  @Janah Nou ja, ‘spektakelstuk’? Meer ‘wie het overtuigendst kan liegen en manipuleren’. De échte inhoud is voor weinigen relevant. Het is hier in Nederland inmiddels ernstig verTrumpiaanst helaas.

 4. Statler

  Ik heb weer gebruik gemaakt van mijn democratisch recht, in het volle besef dat er heel veel mensen zijn, in heel veel landen, die dat niet- of niet echt- kunnen.

 5. Utrechtvoorutrecht

  @SS Mogen we later terugverwijzen naar uw post? Misschien heeft Omtzigt tegen die tijd ook zijn naamsverandering doorgevoerd. Spannend hoor!

 6. Koel Hoofd

  @SS
  Statler verwoordt uitstekend waarom het wel degelijk een feestje is, wij kunnen nog stemmen en hebben ook nog iets te kiezen. Ook al is de keuze tussen dezelfde verzuurde wijn in oude zakken.

  @Statler
  Daarom ben ik toch maar gaan stemmen…

  @Janah
  Alles voor de kijkcijfers. Vraag me af hoeveel er betaald is voor een paar seconden in de reclame blokken.

 7. Scherpschutter

  @Koel Hoofd

  U is en blijft een hopeloze romanticus. Ik kan het wel waarderen. Het heeft iets aandoenlijks.

 8. Scherpschutter

  @Koel Hoofd

  Wel, u mag zich op gaan opmaken voor Minister President Timmermans van kabinet Vuurrood 1. Maar wat fijn dat u toch heeft mogen stemmen, hè…? LOL.

 9. Theo

  Scherpschutter slaat de plank weer eens mis met zijn immer hopeloze voorspellingen.

 10. Nina

  @ Statler

  Ik ben ook gaan stemmen, zoals altijd.
  We vieren de democratie, als er verkiezingen zijn.

 11. JdV

  Het was werkelijk een feestje. Een prachtige uitslag en mooie democratie in de praktijk
  Uiteraard heeft iedereen alle respect voor de uitslagen. Toch?

 12. Klaasjan

  @Scherpschutter
  U slaat de plank helaas mis en u mag nu vertellen wie in plaats van Timmermans MP gaat worden, ook al hebt u niet gestemd.

 13. Scherpschutter

  @Klaasjan

  Frans Timmermans. Wie anders? Weet u nu nog niet hoe het werkt in Nederland? Helemaal niemand zal samenwerken met de PVV. Simpel. Dus krijg je weer hetzelfde als altijd. GroenLinks/PVDA, VVD, NSC en D66.

  Ongelofelijk hoeveel mensen nog geloven in het sprookje der democratie.

  Premier Timmermans van Vuurrood 1. Schrijf maar op.

 14. Theo

  Timmermans heeft inmiddels al duidelijk gemaakt dat hij zich voorbereidt op de oppositie. Binnenkort zal blijken dat “Scherp”schutter de plank ook op dit punt heeft misgeslagen met zijn grote woorden. Wat dat betreft is de Stadskanaalse onderbuik een heel betrouwbare voorspeller van wat er *niet* gaat gebeuren.

 15. Scherpschutter

  @Theo

  Wie dan wel, Theo? Geert Wilders? LOL

  Mark my words; wat er gaat gebeuren is dat je nu een hele lange formatie krijgt, die zal gaan klappen en dan is Timmermans aan de beurt. En die gaat een coalitie vormen met VVD, NSC en uiteraard weer D66. Daar zijn ze in ongeveer 15 minuten wel uit…

 16. Theo

  Geen zorgen. Ik zal uw bericht even bewaren in de bookmarks. Dan zal ik er nog even subtiel op terugkomen zodra blijkt dat u er weer eens naast zat.

 17. Scherpschutter

  @Theo

  Ik zeg doen. Zojuist bekend dat Yesilgöz niet in een kabinet gaat zitten. Weg kansen PVV. LOL.

 18. Statler

  @Scherpschutter en @Theo
  zullen we eens rustig afwachten? Elke beredeneerde gok is op dit moment precies dat.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).