Stevige regen- en onweersbuien verwacht in regio Utrecht Stevige regen- en onweersbuien verwacht in regio Utrecht

Stevige regen- en onweersbuien verwacht in regio Utrecht

Stevige regen- en onweersbuien verwacht in regio Utrecht
Archiefbeeld onweer in Utrecht.
Het KNMI waarschuwt zondag voor stevige regen- en onweersbuien in de regio Utrecht. Vanwege de voorspellingen is code geel afgekondigd.

Het KNMI waarschuwt zondag voor stevige regen- en onweersbuien in de regio Utrecht. Vanwege de voorspellingen is code geel afgekondigd.

De weerswaarschuwing geldt voor een groot deel van Nederland. Zondagochtend kwamen er in het noorden en westen van het land al enkele stevige buien voor waarbij onweer, hagel en lokaal veel regen viel.

Ook in Utrecht wordt dit weer verwacht. Code geel geldt in de regio van 10.00 tot 16.00 uur.

“Verkeer en buitenactiviteiten kunnen hinder ondervinden. Mijd open water en open gebied, schuil niet onder bomen. Volg weerberichten en waarschuwingen”, is te lezen op de website van het KNMI.

4 Reacties

Reageren
 1. Koel Hoofd

  Dat heette nog niet eens zo heel lang geleden ‘groeizaam weer’ en ‘goed voor de natuur’ en hield je wat meer afstand op de weg….

  ….Nu noemt men het code geel….
  En dat is al de 2e keer in één week…!

  De mens komt steeds verder van de natuur af te staan!

 2. W.

  Ik word geloof ik liever gewaarschuwd voor specifieke mogelijke weersomstandigheden waar ik dan indien nodig rekening mee kan houden, dan dat het KNMI zegt dat er groeizaam weer aan komt en ik zelf maar moet uitzoeken wat het inhoudt. 😉

 3. G.H.

  Inderdaad, en daarom is het nuttig om ervoor te waarschuwen. Dan weet de wandelaar in het buitengebied dat ie niet kan schuilen als het losbarst, en als je aan het suppen bent op open water voorkomt de waarschuwing dat je geraakt wordt door de bliksem, omdat je op tijd aan de kant bent (als het goed is).

  Overigens heet het nu nog steeds ‘groeizaam weer’ en ‘goed voor de natuur’.
  Na de droogteproblemen van de vorige zomers zelfs zeer goed voor de natuur!

 4. Jeff

  En …….. er is echt helemaal NIKS gebeurt. Wie neemt her KNMI nou nog serieus? Ze hebben geloof ik geen flauw idee wat ze daar nou doen!

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).