Stichting Eet met je Hart haalt 17.268,- euro op voor eenzame ouderen | De Utrechtse Internet Courant Stichting Eet met je Hart haalt 17.268,- euro op voor eenzame ouderen | De Utrechtse Internet Courant

Stichting Eet met je Hart haalt 17.268,- euro op voor eenzame ouderen

Stichting Eet met je Hart haalt 17.268,- euro op voor eenzame ouderen
Stichting Eet met je Hart heeft het afgelopen jaar 17.268,- euro opgehaald voor eenzame ouderen. Dat is vanmiddag bekend gemaakt onder toeziend oog van de burgemeester tijdens een lunch in restaurant De Rechtbank.

Stichting Eet met je Hart heeft het afgelopen jaar 17.268,- euro opgehaald voor eenzame ouderen. Dat is vanmiddag bekend gemaakt onder toeziend oog van de burgemeester tijdens een lunch in restaurant De Rechtbank.

Aan de actie die in de laatste zes weken van 2015 is gehouden deden 50 restaurants uit Utrecht en De Bilt mee. Tijdens deze zes weken vroegen de deelnemende restaurants bij elke tafel die kwam eten om een vrijwillige bijdrage van één euro op de rekening. Dit leverde bij elkaar ruim zeventien duizend euro op waar etentjes van georganiseerd kunnen worden voor eenzame ouderen in de regio.

“Ik vind het mooi dat veel horeca-ondernemers die aan de actie hebben meegedaan aanwezig waren bij de lunch,” vertelt Babs van Geel, de oprichtster van de stichting. “Ze waren allemaal aan tafeltjes aangeschoven tussen onze ouderen. Los van de campagne die 6 weken duurt openen zij op regelmatige basis hun deuren voor ons en waren zij ook nu weer aanwezig en in verbinding met de ouderen.”

Tijdens de lunch vanmiddag werden de deelnemende organisaties en vrijwilligers bedankt voor hun inzet. “Eenzaamheid is een groot probleem onder veel ouderen en wij willen op deze manier deze mensen een leuke dag bezorgen. Door onze samenwerking met de lokale horeca en intensieve werkwijze met de formele zorg (huisartsen, thuiszorg) zorgen wij ervoor dat de meest kwetsbare ouderen weer uit huis komen en mee kunnen doen in de eigen buurt.” Het hogere doel van Eet met je Hart is echter burgers te inspireren om zelf in actie te komen. “En die maatschappelijke beweging is booming, mede omdat de lokale horeca zo actief is en ons zichtbaar maakt,” besluit Van Geel.

Burgemeester Jan van Zanen spreekt van ‘een prachtige campagne die het afgelopen jaar heeft geleid tot bijzondere ontmoetingen tussen ouderen en buurtgenoten’. “Elk initiatief dat dat nare eenzame gevoel bij mensen weg kan nemen, juich ik van harte toe. Eet met je Hart is één van die goede initiatieven die bijdraagt aan een gezondere stad, een gezonder Utrecht. Geweldig om te horen dat ook huisartsen en zorginstellingen de campagne Eet met je Hart een warm hart toe dragen.”

©RGER_20160215_Eet Met Je Hart_0003 ©RGER_20160215_Eet Met Je Hart_0002

geen Reacties

Reageren

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).