Stichting PANN viert 45-jarig jubileum met nieuw gayfeest | Stichting PANN viert 45-jarig jubileum met nieuw gayfeest – De Utrechtse Internet Courant

Stichting PANN viert 45-jarig jubileum met nieuw gayfeest

Stichting PANN viert 45-jarig jubileum met nieuw gayfeest

Vandaag viert Stichting PANN, het bekendste ‘roze exportproduct’ van Utrecht, haar 45-jarig jubileum. Naast een verjaardagsreceptie gaat op deze feestelijke dag ook de nieuwe website van PANN de lucht in en start de kaartverkoop voor het nieuwe gayfeest PANNDORA van start.

Op zaterdag 28 juni presenteert PANN een nieuw feest, PANNDORA. Dit grootste indoor gayfeest van het jaar zal worden gehouden bij Central Studios. Van 22.30 tot 05.00 uur kunnen ruim 3,5 duizend bezoekers genieten van entertainment en spektakel. Vandaag gaat de kaartverkoop van start, de line-up wordt op 17 mei bekend gemaakt.

Simon Timmerman, voorzitter Stichting PANN “Ik vind het ontzettend gaaf dat we na een zeer geslaagd Roze Zaterdag-jaar nu met PANN weer een prachtig jubileum kunnen vieren. Elke dag zetten vele vrijwilligers zich keihard in voor alle mooie zaken die we organiseren, en dat al 45 jaar! We gaan een mooi jubileumjaar tegemoet”,

PANN was in 2013 de drijvende kwacht achter de Roze Zaterdag in Utrecht en organiseert jaarlijks talrijke evenementen ter bevordering van de homo-emancipatie. De stichting begon in 1969 feestavonden te geven voor jongeren. Destijds stelde artikel 248-bis uit het Wetboek van Strafrecht homoseksuele relaties tussen meerder- en minderjarigen strafbaar, dus tieners werden niet toegelaten bij de COC-feesten. Daar brachten zes studenten verandering in door een dinsdagavondsociëteit voor homojongeren te openen.

geen Reacties

Reageren

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).