Stille tocht voor overleden Dylan en Leroy | De Utrechtse Internet Courant Stille tocht voor overleden Dylan en Leroy | De Utrechtse Internet Courant

Stille tocht voor overleden Dylan en Leroy

Stille tocht voor overleden Dylan en Leroy
Vandaag werden de 22-jarige Dylan en 26-jarige Leroy, die om het leven kwamen bij het ongeluk op de Uithof, herdacht tijdens een stille tocht. De tocht begon bij eethuis Ashani en eindigde op het Domplein.

Vandaag werden de 22-jarige Dylan en 26-jarige Leroy, die om het leven kwamen bij het ongeluk op de Uithof, herdacht tijdens een stille tocht. De tocht begon bij eethuis Ashani en eindigde op het Domplein.

Rond 11.30 uur startte de tocht bij eethuis Ashani op de Amsterdamsestraatweg. Zo’n anderhalf uur later kwam de menigte aan bij het Domplein. Daar werden door vrienden en familie van de jonge mannen witte en rode rozen bij het monument gelegd. Ook spraken de ouders van de overleden Leroy de aanwezigen toe. Sommige mensen die meeliepen in de stille tocht hadden foto’s van Dylan en Leroy op hun borst geplakt.

Gekoppelde berichten

14 Reacties

Reageren
  1. Geenstijl@Utrecht

    Echt triest dit ongeval van zulke jonge mensen/jongens, mijn gedachte gaat uit naar de familie met hun verdriet, echt heel veel sterkte toegewenst.

  2. Chantal

    Bloemen werden bij het verzetsmonument gelegd…?

  3. Vivant Omnes Virgines

    Dit is echt compleet zinloos

  4. Utrechter

    Voor het gemak vergeten ze maar even dat de bestuurder met meer dan 100 km/u door het rode licht reed en dus aansprakelijk is voor de dood van deze jongens. Ik hoop dan ook dat het OM hem dood door schuld ten lasten gaat leggen.

  5. Fritz

    Ik snap dat je als nabestaande ergens heen moet met je onbeschrijvelijke verdriet en dat je behoefte hebt aan rituelen, maar een stille tocht en daarna bloemen bij een monument ter gedachtenis aan de gevallen helden in de tweede wereldoorlog…? Met alle respect voor de nabestaanden en hun gevoelens: het monument op het Domplein is voor verzetshelden en niet voor slachtoffers van een auto-ongeluk. Menig Utrechter (ook ik) herdenkt bij dit document een in de oorlog verloren familielid.
    Waarom geen bloemen gelegd op de plek van het ongeluk?

  6. Kalorama

    Goed gezegd, Frits. Wat bezielt die lui om hun instant emoties in de openbare ruimte aan iedereen op te dringen? Het wachten op het volgende festival duurde zeker te lang. Het gesnotter bij een monument voor oorlogsslachtoffers getuigt van een volkomen gebrek aan gevoel voor verhoudingen. Ik had het nog kunnen begrijpen als de stoet naar het ziekenhuis was getrokken om de overlevende van deze krankzinnigenrit alsnog in zijn kussen te smoren.

  7. Henk

    Een stille tocht tocht is toch bedoeld tegen zinloos geweld? Of zie ik het verkeerd?
    Dit is geen zinloos geweld maar een domme en agressieve handeling van de bestuurder met alle gevolgen van dien. Dit had hij kunnen voorkomen.

  8. Hannah

    @Kalorama
    ‘Die lui met hun instant emoties’?

    Doe eens normaal! Dit zijn mensen die twee geliefden zijn kwijtgeraakt. Bam. Weg. Kun je je het voorstellen? Ik denk het niet gezien je misselijkmakende en harteloze ‘grapje’ over ‘wachten op het volgende festival’. Voel je je nu stoer?

    Heus, er bestaat zoiets als respect en inleven in de ander. Ik ben inmiddels oud genoeg en heb te veel ellende meegemaakt om te weten dat je na zoiets verschrikkelijks leeft in een cocon van verdwaasdheid. Dan is het wel erg smakeloos om deze mensen ook nog eens af te rekenen op wat ze doen.

  9. VoordorpPaul

    Het is idd erg om geliefden te moeten missen door de stommiteiten van een veel te hard door het rode licht rijdende bestuurder, wat helaas erg vaak voorkomt..
    Ook ik zie eerder zo’n optocht eerder bij zinloos geweld, dan bij een auto-ongeluk en ook ondanks respect voor de nabestaanden blijft mij vraag ook waarom de bloemen zijn neergelegd bij een oorlogs-monument en niet op de plek van het ongeluk of voor het huis van de overledenen

  10. Geenstijl@Utrecht

    Beste reaguurders, soms moet je een oogje dichtknijpen als mensen zo intens verdrietig zijn door het verlies van hun zoon, laat ze in hun waarde als dit de rouw verwerking is voor deze mensen, laat het dan zo zijn.

  11. Jan

    Is dit nu het nieuwe ding om te doen als iemand overlijdt? Dat wordt druk op de straat…

  12. Barend

    Ronduit belachelijk, deze identificatie met verzetshelden. Echt.

  13. Sanne

    Het is goed gekeurd door de gemeente. Ga daar janken.

  14. Sanne

    Het is goed gekeurd door de gemeente. Ga je beklaag daar doen!

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).