Storing op Uithoflijn dagen voor eerste rit | De Utrechtse Internet Courant Storing op Uithoflijn dagen voor eerste rit | De Utrechtse Internet Courant

Storing op Uithoflijn dagen voor eerste rit

Storing op Uithoflijn dagen voor eerste rit
De tram van de Uitoflijn gaat maandag voor de eerste keer met betalende passagiers rijden, maar nog steeds heeft de tram last van problemen. De PVV in Utrecht vraagt daarom om opheldering bij het gemeentebestuur, want donderdag vielen er nog twee trams op de Uithoflijn uit.

De tram van de Uitoflijn gaat maandag voor de eerste keer met betalende passagiers rijden, maar nog steeds heeft de tram last van problemen. De PVV in Utrecht vraagt daarom om opheldering bij het gemeentebestuur, want donderdag vielen er nog twee trams op de Uithoflijn uit.

Fractievoorzitter Henk van Deún noemt de storing een ‘dieptepunt’ en wilt zeker weten dat de reizigers aanstaande maandag veilig met de tram naar het Utrecht Science Park kunnen.

De twee trams vielen nabij  P+R aan de Universiteitsweg door stroomuitval stil. Vervolgens werd een flink aantal auto’s en bussen geblokkeerd. Een half uur later, rond 18.00 uur, was het probleem verholpen.

Passagiers

Maandag 16 december gaan de trams met betalende passagiers rijden. De Uithoflijn wordt dan het belangrijkste vervoersmiddel tussen station Utrecht Centraal en Utrecht Science Park. De PVV maakt zich zorgen en noemt de storing een ‘zwarte bladzijde in de Utrechtse geschiedenis’.

“De provincie moest vannacht noodmaatregelen gaan uitvoeren om te voorkomen dat het tramverkeer van de meer dan een half miljard kostende tramlijn nog vaker stilvalt”, schrijft Van Deún. De politieke partij wil van de gemeente weten wat de precieze oorzaak van de storing was en of de gemeente kan garanderen dat de tram maandag echt gaat rijden.

Gratis meerijden

Iedereen die met de tram mee wil rijden kan overigens zaterdag al terecht op de Uithoflijn. Tussen 14.30 en 17.30 uur rijden de trams tussen station Utrecht Centraal en het Utrecht Science Park. Iedereen kan bij alle negen haltes gratis in- en uitstappen.

 

Gekoppelde berichten

6 Reacties

Reageren
 1. Harry

  Dat gaat weer geld kosten. Rijden of niet rijden Utrecht mag betalen betalen betalen. Het bedrijfsleven maakt goede contracten.

 2. MJPD

  Er was donderdag ook stroomuitval in een deel van de wijk Hoograven en op de snelweg A12, is wat verder weg maar misschien is er een causaal verband? En als de oorzaak extern is, dan kan daar weinig aan worden gedaan. En meteen ook dat politieke roeptoeteren. Houd je toch bezig met belangrijkere zaken, zoals de Ja/Ja stickers bijvoorbeeld. 🙂

 3. Koel Hoofd

  Het is al de meest kostbare en langzame tramlijn ter wereld om aan te leggen. Gaat het nu ook nog de meest kostbare niet functionerende tramlijn worden? We wachten in spanning verder af…

 4. Harry

  Ligt waarschijnlijk allemaal aan het klimaat. De kosten, de vertragingen, de overschrijdingen en niet te vergeten al de leuke bonussen.

 5. Hetty

  Dat is een slechte start voor tramlijn 22. De bevalling was ook al zodanig zwaar, wat resulteerde in een kostenoverschrijding van heb ik jou daar. Nu deze tram geboren is en zijn eerste stappen op de rails wil zetten, lijkt het, of deze Utrechtse jongeling ter wereld is gekomen met aangeboren beperkingen. Ik hoop van harte, dat de doktoren-technici van deze zielige boreling een gezonde volwassen tramlijn 22 kunnen maken.

 6. Koel Hoofd

  @ Hetty, zoals je het schetst voorspeld het niet veel goeds. Problemen tijdens de zwangerschap en geboorte resulteren heel erg vaak probleem kinderen….

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).