Straatnieuws boos om optreden Bert van der Roest | De Utrechtse Internet Courant Straatnieuws boos om optreden Bert van der Roest | De Utrechtse Internet Courant

Straatnieuws boos om optreden Bert van der Roest

Straatnieuws boos om optreden Bert van der Roest
Het optreden van Bert van der Roest afgelopen week bij het televisieprogramma Pauw heeft voor wrevel gezorgd bij de leiding van Straatnieuws. In de uitzending insinueerde Van der Roest dat er een cultuur heerste bij de krant waar meerdere mensen uit de kassa stalen. 

Het optreden van Bert van der Roest afgelopen week bij het televisieprogramma Pauw heeft voor wrevel gezorgd bij de leiding van Straatnieuws. In de uitzending insinueerde Van der Roest dat er een cultuur heerste bij de krant waar meerdere mensen uit de kassa stalen. 

Twee jaar geleden werd bekend dat toenmalig penningmeester van Straatnieuws, Bert van der Roest, tienduizenden euro’s had ontvreemd uit de kassa van de daklozenkrant. Het bedrag dat de rechter schuldig achtte heeft Van der Roest terugbetaald, maar de krant gaat nog een civiele zaak aanspannen vanwege de kosten die ze gemaakt hebben door het handelen van Van der Roest.

Staatnieuws balanceerde door de hele affaire maandenlang op het randje van faillissement totdat ze afgelopen maand uit het niets met een exclusief interview met de paus kwam. “Het toekomstperspectief voor Straatnieuws is veel rooskleuriger dan we enige tijd geleden nog konden vermoeden,” vertelt bestuursvoorzitter van de krant Broos Schnetz.

Pauw

“Helaas blijft een zwarte bladzijde uit de geschiedenis van Straatnieuws ons vooralsnog achtervolgen. Met enige herhaling treedt voormalig penningmeester Bert van der Roest, door de rechter veroordeeld wegens verduistering van Straatnieuws-gelden, naar buiten met telkens weer nieuwe, niet onderbouwde verhalen,” meldt Schnetz. “Bijvoorbeeld over een ‘cultuur’ die zijn wandaden zou moeten rechtvaardigen of relativeren. Of dat er anderen zouden zijn geweest die, net als hij, een onrechtmatige greep uit de kas hebben gedaan.”

De voorzitter ergert zich vooral aan de indianenverhalen die steeds weer opduiken en het gebrek aan echte excuses van Van der Roest. “Wij hebben helaas moeten constateren dat Van der Roest blijft verzuimen om zijn volledige verantwoordelijkheid te aanvaarden en direct excuus aan de verkopers aan te bieden. Dit zorgt voor irritatie, boosheid en onbegrip bij alle betrokkenen van Straatnieuws. Wij hopen dat we deze pijnlijke affaire zo snel mogelijk achter ons kunnen laten.”

Gekoppelde berichten

6 Reacties

Reageren
 1. Martin

  Je zal maar, willens en wetens, iedere keer wéér de publiciteit zoeken en daarmee je eigen diefstal weer oprakelen en wéér met foto, zonder balkje, over internet gaan….
  Wat heeft het voor een zin om te blijven roepen dat er meerdere mensen waren die graaiden uit de kas, zonder dat dáár bewijzen voor zijn te vinden en deze opmerking ook niet door de rechter is gehonoreerd…
  Kom met harde bewijzen en maak je punt, of ga stil in een hoekje zitten, mijd publiciteit en vraag je af, hoe jij zo dom kon zijn als enige bewijzen achter te laten…!

 2. Martijn

  Ik zou zeggen: een mediaverbod afdwingen voor deze – in mijn ogen – gestoorde gek.

 3. Thijs van Manen

  Een vreemd verwijt wordt van der Roest gemaakt. Het was toch Straatnieuws die weer in het nieuws trad met de bewering dat er mogelijk nog een civiel proces zou komen omdat wat de strafrechter had vastgesteld nog niet voldoende was voor het bestuur! Daarna volgde van der Roest met de bekendmaking van zijn boek DE LEUGEN VOORBIJ.Ook was het de heer Schnetz die beweerde dat van der Roest de pinpas van Straatnieuws had gebruikt voor horecarekeningen en dure Griekse vakanties. Daar is nergens iets van gebleken blijkt ook uit het vonnis van de rechtbank.En over excuses kan Schnetz beter helemaal niet meer beginnen omdat van der Roest dat overal heeft gedaan tot aan bij Pauw. Kortom, het is Straatnieuws zelf die de wond steeds weer opentrekt. De column van Kees van Oosten op nieuws030.nl is ook zeer verduidelijkend.

 4. frits van Eemden

  Ik heb nog nooit iemand zo verschrikkelijk af zien gaan. Waarschijnlijk vond hij zichzelf nog slim ook.

 5. herman

  Vd Roest heeft professionele hulp nodig. Iemand moet hem gaan vertellen dat het beter is om dit goedcte verwerken en ondubbelzinnige excuses aan te bieden.
  Wie gaat zich over hem ontfermen?

 6. Toine Goossens

  Schrijf als crimineel een boek en je wordt geheid door Pauw uitgenodigd.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).