Straatnieuws Utrecht brengt dichtbundel uit Straatnieuws Utrecht brengt dichtbundel uit

Straatnieuws Utrecht brengt dichtbundel uit

Straatnieuws Utrecht brengt dichtbundel uit
Beeld: Straatnieuws Utrecht
Straatnieuws Utrecht brengt de dichtbundel Dichtbij U uit met verzen van schrijvers van het Utrechts Stadsdichtersgilde. Het boekje wordt onder andere verkocht door de straatnieuwsverkopers.

Straatnieuws Utrecht brengt de dichtbundel Dichtbij U uit met verzen van schrijvers van het Utrechts Stadsdichtersgilde. Het boekje wordt onder andere verkocht door de straatnieuwsverkopers.

De Utrechtse dichter Fred Penninga verzon eerder al het plan om straatnieuwsverkopers die vanwege het coronavirus werkloos waren geworden te helpen. Hij ging gedichten schrijven en gaf deze vervolgens aan Eelco, zijn straatnieuwsverkoper.

“Als ik nou elke week een nieuw gedicht schrijf […] en Eelco die gedichten voor één euro verkoopt, dan is iedereen toch op slag weer een stukje gelukkiger?” Tegelijkertijd riep Penninga andere leden van het Utrechts Stadsdichtersgilde op hetzelfde te doen.

Bundel

Nu is er dus een bundel waarin acht gedichten zijn te lezen. De gedichten in Dichtbij U zijn van de hand van Ruben van Gogh, Els van Stalborch, Pauline Pisa, Peter Drehmanns, Ingmar Heytze, Fred Penninga, Jan van der Haar en Onno Kosters.

De straatnieuwsverkopers kunnen het boekje vanaf vandaag gratis ophalen bij het noodloket. De prijs van de bundel is 2,50 euro. Via de website van Straatnieuws Utrecht zijn er 100 genummerde en door verkopers en Fred Penninga gesigneerde exemplaren te koop voor 10 euro plus verzendkosten.

Gekoppelde berichten

3 Reacties

Reageren
  1. Hetty

    Dat is goed werk. Wellicht kan er om de zoveel maanden een nieuwe dichtbundel worden gemaakt. Het zou zomaar een verzamelobject kunnen worden.

  2. Kees Truijens

    Bij de boom op het kruispunt Choorstraat, Zadelstraat en Lijnmarkt staat vaak een dakloze man zijn eigen dichtwerk te verkopen. De moeite waard om te lezen.

  3. Anne Marie ten Berge

    Tijdens de corona zijn er geen daklozen. Ieder is ondergebracht in leegstaande kamers. Dat wordt betaald van de bijstandsuitkering waar iedere Utrechter, zonder middelen van bestaan, recht op heeft. Niet iedere dak- en thuisloze krijgt een vergunning en een plek om het StraatNieuws te verkopen. Alleen eigen dichtwerk en andere soort kunst van eigen hand in het openbaar verkopen is toegestaan, als je maar 1,5 meter afstand houdt.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).