Strip- en Lectuurshop aan Oudegracht sluit op 1 juni na dertig jaar de deuren | De Utrechtse Internet Courant Strip- en Lectuurshop aan Oudegracht sluit op 1 juni na dertig jaar de deuren | De Utrechtse Internet Courant

Strip- en Lectuurshop aan Oudegracht sluit op 1 juni na dertig jaar de deuren

Strip- en Lectuurshop aan Oudegracht sluit op 1 juni na dertig jaar de deuren
Na dertig jaar aan de Oudegracht sluit de Strip- en Lectuurshop op 1 juni de deuren. Eigenaresse Miep gaat met pensioen, nadat haar medewerker besloot te stoppen in de winkel.

Na dertig jaar aan de Oudegracht sluit de Strip- en Lectuurshop op 1 juni de deuren. Eigenaresse Miep gaat met pensioen, nadat haar medewerker besloot te stoppen in de winkel.

De speciaalzaak voor stripboeken opende veertig jaar geleden in het winkelcentrum aan de Vinkenburgstraat, waar nu de McDonalds zit. Miep draait de winkel vanaf het begin met één medewerker. In 1994 verhuisde de zaak naar het huidige pand aan de Oudegracht.

Ze heeft enorm veel vaste klanten, zo blijkt ook uit de mensen die even de zaak binnenlopen om verbaasd te vragen of Miep écht haar winkel sluit. “Het is ook een soort buurtwinkel geworden, hè, mensen komen hier voor van alles.”

Tekst loopt door onder de foto

De vaste klanten komen voor de stripboeken, maar ook voor de tijdschriften die in de winkel liggen, zoals specialistische tijdschriften over computers en techniek. “Het is wel minder geworden dan vroeger. Mensen komen naar de winkel om te kijken hoe een stripboek getekend is, maar als ze al één of twee delen uit een serie hebben, bestellen ze de rest vaak op internet”, zegt Miep.

Pensioen

Mieps medewerker kondigde eind december na 27 jaar aan te willen stoppen. Ze heeft toen besloten om niet op zoek te gaan naar een nieuwe medewerker en de winkel te sluiten. “Ik moet nog enorm aan het idee wennen, omdat het zo abrupt is. Maar ik ga genieten van mijn pensioen”, zegt ze.

Het is nog niet bekend wat er in het pand komt. De Strip- en Lectuurshop houdt tot 1 juni opheffingsuitverkoop. Waarom ze juist op die datum sluit? “Dan kan ik ook eens lekker van de zomer genieten”, zegt Miep

19 Reacties

Reageren
 1. Jelle

  En Miep heeft ook gewoon gelijk na al die jaren hard werk. Santé zou ik zeggen. Wel jammer van haar winkel trouwens. Alleen Blunder is nog over…

 2. WvR

  Veel plezier Miep, nog vele jaren, en geniet er van.

  Alleen maar goede herinneringen aan je winkel.
  Woonde een paar deuren verder (naast waar vroeger Chinees restaurant “De Chinese Muur” en “Bloem Wijnen” (of iets in die geest) zat). Kwam meedere keren per week langs om sigaretten te kopen, kijken of er nog iets interessants tussen de strips zat, of wipte gewoon even aan voor een babbel en een koffie, al dan niet over voetbal met je (toenmalige?) medewerker (trouwe & fanatieke Ajacied, ben z’n naam kwijt).

 3. wollie

  road runner is er kapot van… miep miep!

 4. Maarten

  Nu alleen Blunder nog, piet snot is afgrijselijk genoeg toeristenmeukwinkel geworden…

 5. Co

  Jammer hoor.
  Dit soort winkels maakt namelijk wel het verschil tussen het veel te grote aanbod kleding-, schoenen- en andere nietszeggende winkels.
  Hoe dan ook, geniet van je vrije tijd Miep!

 6. Mimi

  Van harte gegund natuurlijk maar ik houd mijn hart vast voor wat ervoor in de plaats gaat komen. Lijkt mij iets té geschikt voor Nutella of aanverwante meuk waar geen Utrechter op zit te wachten

 7. Gregor

  Ik mis op dat stukje Utrecht nog een koffiebar met goede wiFi.

 8. Herman

  Eerst die foeilelijke gevel eruit en dan leuke horeca erin.

 9. Maria Mens

  geniet er van Mep, binnenkort toch tijd voor een etentje!

 10. Johan

  @ Herman

  En die kliederaar van een Savo oppakken en met water, zeep en borstel de stad doorjagen om zijn eigen rommel op te ruimen.

 11. Hans

  Al decennia lang klant, altijd plezierig en klantvriendelijk, ga je missen Miep !

 12. Rinze

  Hoi WvR de naam is Rinze en werk hiet nog steeds

 13. mats

  Toen ik als jochie begon met roken was dit een van de weinige plekken van Utrecht waar je als veertienjarige nog sigaretten meekreeg. Bedankt, Miep!

 14. wollie

  @gregor er zit eentje tussen die kinderkledingwinkel en de paddoshop

 15. Miep miep

  Miep is geweldig

 16. Ronald

  We wonen om de hoek en komen er al jaren hoewel de laatste jaren bijna niet meer. Miep is geweldig, geen kapsones, altijd in voor een praatje. Het ga jullie goed Miep en Rinze. Ik ga jullie en de zaak missen.

 17. WvR

  @Rinze:
  Verhuizinkje hier, verhuizinkje daar, en voor je het weet is het 25 jaar later, en tref je elkaar op DUIC. Het ga je goed!

 18. Cico

  Kwam er heel af en toe (voor strips ging ik naar Piet Snot/Blunder) en vond Miep altijd een hele leuke vrouw. Even een babbeltje over een ditje en een datje in een gezellig winkeltje. Een einde van een tijdperk gaat altijd gepaard met weemoed

 19. Joop

  Jammer! Bij een bezoek aan Utrecht was de Strip- en Lectuurshop altijd een van de winkels , waar ik de laatste strips kocht! In het begin vaak met Paul, later alleen.
  een kopje koffie ontbrak nooit!
  Miep, het ga je goed en geniet van je pensioen!

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).