Stroomstoring in deel van Utrecht; monteurs van Stedin ter plekke om probleem te verhelpen Stroomstoring in deel van Utrecht; monteurs van Stedin ter plekke om probleem te verhelpen

Stroomstoring in deel van Utrecht; monteurs van Stedin ter plekke om probleem te verhelpen

Stroomstoring in deel van Utrecht; monteurs van Stedin ter plekke om probleem te verhelpen
Een klein deel van Utrecht heeft momenteel te maken met een stroomstoring. Het probleem ontstond rond 12.20 uur en monteurs van netbeheerder Stedin zijn momenteel aan het werk om de storing op te lossen.

Een klein deel van Utrecht heeft momenteel te maken met een stroomstoring. Het probleem ontstond rond 12.20 uur en monteurs van netbeheerder Stedin zijn momenteel aan het werk om de storing op te lossen.

Niet alleen inwoners van Utrecht hebben te maken met de stroomstoring. Ook in de dorpen Tienhoven, Maarssen, Breukelen en Westbroek zitten mensen zonder stroom. In Utrecht geldt de storing in het noordelijke deel van de stad.

In totaal hebben zo’n 5.420 klanten van Stedin last van het probleem. Volgens een woordvoerder van het bedrijf woont een klein deel hiervan in de gemeente Utrecht.

Wanneer het probleem is opgelost is volgens de woordvoerder niet te zeggen. “Onze monteurs zijn de hele tijd bezig in het gebied en we hopen dat de stroomstoring vlot is opgelost.”

22 Reacties

Reageren
 1. Joop

  Het valt wel op dat er erg vaak stroomstoring is.
  Vorige week nog in Ede en een andere plaats, nu weer in Utrecht.
  Jaren terug gebeurde dit zelden of nooit.
  Hoe komt dit ?
  Bezuinigingen ? Aanbesteding van onderhoud aan bedrijven die willen besparen door geen preventief onderhoud uit te voeren ?
  Een slechte zaak.

 2. Andre

  Vanuit tienhoven, wij zitten inmiddels 5 uur zonder stroom.

 3. Indiaan

  Wie betaalt de schade veel huishoudens zitten al vanaf half 12 vanochtend zonder stroom. En word gezegd kan nog wel. Paar uur duren niet normaal.

 4. WvR

  @Joop:
  Ik denk dat het komt omdat vroeger alles beter was.
  Of omdat er tegenwoordig van alles online gerapporteerd wordt, en je het niet alleen online kan controleren, maar dat er ook nieuwsberichten over verschijnen, en het in eens veel frequenter lijkt voor te komen.

  Voor 10 jaar terug had je, tenzij je in Ede woonde, geen idee of er een stroomstoring in Ede was. Nu wel. Stroomstoring in Tienhoven? Zal best, had het nooit geweten als DUIC het niet gemeld had. Sterker nog: Vandaag nergens last van gehad, en had het nooit geweten als DUIC het niet gemeld had of ik DUIC niet bezocht had.

  Kortom:
  Ik heb iets meer dan twee (het lokale) nieuws halende berichten nodig om af te zakken naar bezuinigingen of bedrijven die geld willen besparen.
  Shit happens.

 5. Petra de Groot

  Goedemiddag,
  Het zou fijn zijn, om met een Alert op de hoogte te worden gehouden.
  Internet Wifi doet het bij zulke gebeurtenissen ook niet.

  Alvast bedankt.

 6. Chantal

  Inmiddels al ruim 6 1/2 uur zonder stroom.. Ik vind het echt belachelijk.. Om 13 uur vanmiddag werdt er gezegd duurt nog ongeveer 1 a 2 uur.. Inmiddels zijn we 5 uur verder en hebben nog geen stroom.. Hoop toch dat dit snel opgelost wordt…

 7. Harm

  Heeft piekopbrengst of piekgebruik ermee te maken? Er is geen beloning voor consumenten als ze een batterij aansluiten aan het net.

 8. Westbroekse

  @Andre, 7 uur inmiddels. Zeg de inhoud van de koelkast maar gedag. Een week of drie geleden ook al, minder lang maar toch uren geen stroom. En dan zou er hier ook nog eens een zonnepark moeten komen..

 9. Hoera

  @Joop, ik woon ondertussen ruim 25 jaar in Utrecht en heb welgeteld 2 stroomstoringen gehad. Stemmingmakerij, dat doe je, zo zonde.

 10. Brink

  Zitten al vanaf 11:30 zonder stroom
  Hebben een enorm aquarium met dure vissen , even zonder stroom ok .. maar uren lang ??? Mag ik de rekening bij jullie indienen als mijn vissen het niet overleven ?

 11. erwin

  @joop: privatisering. vvd-dingetje.

 12. Rob

  Gaat lekkerrrrrr

 13. jvs

  de stroom is in maarssen uitgevallen om 11,25 uur.en niet wat word vermeld door stedin 1uur later

 14. Rob

  Hier in maarssen 8 uur

 15. Massegast

  @Joop — Ik bedoel het niet vervelend, maar zeg het toch: wen er maar aan. De kracht, stabiliteit en capaciteit van het elektriciteitsnet gaat er de komende jaren niet op vooruit. Sluit over een aantal jaren de nog bestaande kolencentrales – de ruggengraat van de huidige elektriciteitsvoorziening – en de black outs worden een vertrouwd verschijnsel. Het bedrijfsleven zal dan echter wel link gaan worden. Gelukkig maar. Pas dan wordt er in de politiek zaken gedaan.

 16. Alexandra

  Hier in Maarssen al ruim 9 uur geen stroom

 17. Britt

  Vanuit Tienhoven 11:32 tot 19:30 zonder stroom nu om 22:00 schiet weer alles eruit. Dit is een flinke storing.

 18. Sande

  @Joop: hoe kom je daarbij? Puur gevoel? Het klopt niet in ieder geval. Frequentie en duur van storingen is over de jaren vrij stabiel. M.a.w. het wordt niet echt beter, maar ook niet slechter. https://www.acm.nl/nl/publicaties/dashboard-kwaliteit-netbeheerders-elektriciteit-en-gas

 19. Scherpschutter

  Gisteren nog een enorme waarschuwing van Tennet over de toestand van het stroomnetwerk in Utrecht die uitkwam ten tijde van de storing. Speculaties over of dit toeval is laat ik graag aan u over. Hoe dan ook;

  https://solarmagazine.nl/nieuws-zonne-energie/i25537/tennet-stroomnet-utrecht-vol-geen-ruimte-voor-nieuwe-zonneparken-en-grote-zonnedaken

  Er kan geen groene energie meer bij…en het gaat jaren en jaren duren voordat dit eventueel wel kan. Olifant. Dikke snuit. Het linkse sprookje is definitief uit.

  Nu snel weer aan werken aan stabilisering van het stroomnetwerk door al die verstorende groene troep uit de lucht te halen. Ondertussen de technologie verder ontwikkelen en het over een jaar of 10 nog eens proberen. Tot die tijd zitten we prima met fossiel en kernenergie.

 20. Wim Vreeswijk

  Dit wordt gewoon aangericht door cybercriminelen en hackers !

 21. Koel Hoofd

  Wen er maar vast aan, zal vaker gaan voorkomen.
  We willen gewoon te veel te snel voor te weinig.

 22. J Danhof

  Ook in Driebergen geen stroom

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).