Stroomstoring in wijk Noordwest in Utrecht; 454 huishoudens zonder stroom Stroomstoring in wijk Noordwest in Utrecht; 454 huishoudens zonder stroom

Stroomstoring in wijk Noordwest in Utrecht; 454 huishoudens zonder stroom

Stroomstoring in wijk Noordwest in Utrecht; 454 huishoudens zonder stroom
Door een stroomstoring in de wijk Noordwest in Utrecht zaten maandag 454 huishoudens zonder stroom. Dat meldt netwerkbeheerder Stedin.

Door een stroomstoring in de wijk Noordwest in Utrecht zaten maandag 454 huishoudens zonder stroom. Dat meldt netwerkbeheerder Stedin.

De huishoudens die zonder stroom zaten, wonen in de wijk Noordwest in de postcodegebieden 3552 en 3551. Op de website van Stedin staat een lijst met de precieze postcodes die getroffen waren. De stroomstoring begon iets na 10.00 uur.

 

3 Reacties

Reageren
 1. Harm Hoeksema

  Benieuwd naar de oorzaak. Te weinig lokale opwekking op daken, oude kabels en geen batterij opslag. Dan krijg je dit vaker.

  Oplossing:
  – Stimuleer eigen dak zonnepanelen,
  – Stimuleer LFP auto’s om te handelen en stabiliseren op het elektra net
  – Elke weg die open gaat elektra meepakken

 2. Lombokker

  Bij een lange storing volgt een vergoeding. Mijn ervaring is dat er niet standaard een formulier gestuurd wordt. Hier de link hoe de vergoeding werkt.

  https://www.stedin.net/storing-en-onderhoud/heb-ik-recht-op-compensatie

 3. Nina

  Wen er maar aan, want dit schijnt vaker voor te gaan komen:

  “De problemen op het stroomnet zijn het gevolg van de snelle verduurzaming van woningen. De warmtepompen die mensen aanschaffen zorgen er weliswaar voor dat er veel minder gas wordt verbruikt, maar ze vreten stroom. En ook elektrische auto’s vragen veel van het stroomnet. Te veel, zo blijkt.”

  Bron: https://www.rtlnieuws.nl/economie/artikel/5370388/alliander-stroom-net-congestie-zonnestroom-consument

  Er is niet geluisterd naar de experts die al jaren roepen dat het elektriciteitsnet het niet aankan en dat het jaren duurt om de capaciteit op te hogen. Ondertussen gaan we vrolijk door op deze weg. Waar is de regie?

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).