Studenten behalen wereldrecord opdrukken tijdens de Utrechtse Introductie Tijd | De Utrechtse Internet Courant Studenten behalen wereldrecord opdrukken tijdens de Utrechtse Introductie Tijd | De Utrechtse Internet Courant

Studenten behalen wereldrecord opdrukken tijdens de Utrechtse Introductie Tijd

Studenten behalen wereldrecord opdrukken tijdens de Utrechtse Introductie Tijd


Het is gelukt. Op de sportmarkt op Olympos is woensdag het wereldrecord opdrukken verbroken. In totaal deden 453 Utrechtse eerstejaars studenten mee aan de recordpoging, waarmee het vorige record is verbroken.

De Sportraad Utrecht, de vereniging die opkomt voor de belangen van Utrechtse studentensportverenigingen, wilde graag een poging doen om het wereldrecord opdrukken te verbreken om aan de Gemeente Utrecht, de studenten en de onderwijsinstellingen te laten zien dat studentensport een positieve bijdrage levert aan de stad.

Hockeyveld

De recordpoging vond plaatst op het hockeyveld naast Sportcentrum Olympos. Rond de klok van half 3 werd afgeteld tot de start. In een minuut moesten de studenten zich dertien keer opdrukken. Dat ging onder begeleiding van een sportinstructeur. Het vorige record, sinds 2012 in handen van Mexico Stad, stond op 352 mensen. De eerstejaars studenten zijn daar dus ruim overheen gegaan.

IMG_0548IMG_0555

IMG_0558IMG_0562

IMG_0568IMG_0571

geen Reacties

Reageren

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).