Studenten bij Triton ziek na sprong in het Amsterdam-Rijnkanaal - De Utrechtse Internet Courant Studenten bij Triton ziek na sprong in het Amsterdam-Rijnkanaal - De Utrechtse Internet Courant

Studenten bij Triton ziek na sprong in het Amsterdam-Rijnkanaal

Studenten bij Triton ziek na sprong in het Amsterdam-Rijnkanaal
Studenten van roeiclub Triton zijn ziek geworden na een sprong in het Amsterdam-Rijnkanaal afgelopen zondag. Na de winst van de roeiclub in de roeiwedstrijd Varsity sprongen veel toeschouwers het water in.

Studenten van roeiclub Triton zijn ziek geworden na een sprong in het Amsterdam-Rijnkanaal afgelopen zondag. Na de winst van de roeiclub in de roeiwedstrijd Varsity sprongen veel toeschouwers het water in.

Er zijn meerdere mensen ziek geworden de afgelopen dagen na het zwemmen in het Amsterdam-Rijnkanaal bij Houten. Een zieke van Triton had direct contact opgenomen met de GGD of het zou kunnen komen door de sprong in het water.

Een woordvoerder van de GGD meldt: “Omdat de klachten alleen maar voorkomen bij mensen die hebben gezwommen, lijkt het gerelateerd aan het water. Zwemmen in niet-officieel zwemwater heeft in het verleden vaker tot dit soort uitbraken geleid. Daarom raden wij iedereen nadrukkelijk af om in niet-officieel zwemwater te zwemmen.”

Commissaris externe betrekkingen van Triton, Leander van der Veer, vertelt er meerdere roeiploegen zijn waarvan leden niet konden roeien woensdagavond. Klachten zijn vergelijkbaar met een maagdarminfectie, dus over het algemeen braken of diarree. In de meeste gevallen gaan deze vanzelf over binnen een paar dagen. De GGD heeft meer informatie over niet-officieel zwemwater op de site.

Varsity

De Utrechtse roeivereniging Triton won afgelopen zondag na 52 jaar weer de Varsity. De Varsity, ook wel de Nationale Universiteitsroeiwedstrijden genoemd, is het grootste en oudste studentsportevenement van Nederland.

Gekoppelde berichten

11 Reacties

Reageren
 1. cas

  Het is natuurlijk niet het meest frisse water waar je in kan zwemmen… duh

 2. Rottebert Peermans

  Ik denk dat ze poep hebben ingeslikt. Honden poepen massaal langs het kanaal en de zijstromen en bij een beetje regen spoelt het allemaal het kanaal in. Watervogels poepen er ook op los. En niet te vergeten de binnenvaartschippers. Eigenlijk is het water in het kanaal gewoon een poepsmoothie.

 3. Ed

  Je gaat mij toch niet vertellen dat het water vuiler is dan in de jaren ’50-’60 toen iedereen in het Amsterdam-Rijnkanaal zwom ??????? Toen dreef er ook nog wel eens een drol voorbij!
  Hebben de zwemmertjes van nu minder weerstand tegen dergelijke ‘verontreinigingen’?

 4. Harry

  Die zijn gewoon ongelofelijk brak naar enkele innames.
  Ze hadden tenslotte wat te vieren

 5. R.v.t.

  Leuk die promotie.tijdens de provinciale verkiezingen was er in ieder geval een partij die zich hard wou maken om de grachten in Utrecht echt schoon te maken.het zal er wel nooit van komen dat is net zoiets als van Utrecht een co2 arme en nog liever vrije stad.

 6. Tim

  Het A’dam-Rijnkanaal is domein van de beroepsvaart, die natuurlijk best veel zooi in het water uitstoot. Daarnaast is het levensgevaarlijk om te zwemmen nabij deze schepen. Deze studenten zijn echt niet goed wijs en die ziekte lijkt mij dan toch ook hun eigen domme schuld.

 7. Herman

  Hebben ze rws al aansprakelijk gesteld?
  Het is al honderd jaar bekend dat er ge,Wijn En wordt, des is al beheerder verantwoordelijk voor kwaliteit water.

 8. BW

  @Tim
  Het is inderdaad levensgevaarlijk om tussen die schepen door te roeien en te zwemmen. Ik denk dat dat dan ook de voornaamste reden is dat het scheepverkeer tijdens de races wordt stilgelegd.

 9. Wim

  Niet meteen de binnenschippers de schuld geven die moeten voldoen aan alllerlei regels wat uitstoot betreft
  Dit water komt dus ook van de rijn en door de lage waterstanden niet voldoende doorgespoeld

 10. Abc

  Heel eerlijk, ze wonnen de varsity. Best een paar dagen diarree en buikpijn waard lijkt mij!

  Tijd dat Njord hem weer eens wint!

 11. Hadjememaar

  @Wim, je hebt gelijk. Naast de Rijn lozen ook andere rivieren en vaarten op het kanaal. Na een fiksen hoosbui lopen een aantal verouderde rioolwaterzuiveringsinstallaties langs het kanaal over en loopt de rauwe gier zo de plomp in. Het zal wel het rota virus geweest zijn of zo. Het zijn gelukkig jonge en fitte mensen, die komen er snel weer bovenop.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).