Studenten ROC in Utrecht geven gratis knipbeurten aan bezoekers voedselbank Studenten ROC in Utrecht geven gratis knipbeurten aan bezoekers voedselbank

Studenten ROC in Utrecht geven gratis knipbeurten aan bezoekers voedselbank

Studenten ROC in Utrecht geven gratis knipbeurten aan bezoekers voedselbank
Stockfoto
Een goed begin van de decembermaand met een verzorgd kapsel, daar willen de studenten van ROC Midden Nederland voor zorgen. Zij bieden bezoekers van de voedselbank een gratis knipbeurt aan.

Een goed begin van de decembermaand met een verzorgd kapsel, daar willen de studenten van ROC Midden Nederland voor zorgen. Zij bieden bezoekers van de voedselbank een gratis knipbeurt aan.

Honderd waardebonnen voor gratis knipbeurten gingen de afgelopen weken naar de voedselbank. Die verdeelt de bonnen de komende periode over de bezoekers. “We zien aan de toename van het aantal bezoekers aan de voedselbank dat inwoners het zwaar hebben”, zegt Reggy Wehl van buurtteam Utrecht.

Nieuw kapsel

Wehl: “Hoge energiekosten, stijgende prijzen in de supermarkt. Inwoners moeten hun best doen om het hoofd boven water te houden. Een bezoek aan de kapper wordt vaak uitgesteld of overgeslagen. Het is dan erg fijn voor mensen dat ze met deze actie van de studenten van ROC Midden Nederland toch verzorgd de kerstdagen in kunnen.”

“Onze studenten kwamen met het idee om deze decembermaand echt iets te doen voor mensen met een kleine beurs”, vertelt Debby Veldhuizen, docent haarverzorging bij ROC Midden Nederland. “Zij vinden het heerlijk om iemand met een nieuw kapsel dat beetje extra zelfvertrouwen te geven.”

Interactie

Behalve een mooi gebaar naar de voedselbankbezoekers, is het ook een leerzame oefening voor de studenten. Veldhuizen: “Onze studenten leren toch het meest van de interactie met mensen van vlees en bloed. Niet van statische modellen. Naast het beheersen van het vak, moet je als kapper ook mensen op hun gemak stellen en een gesprek aan kunnen gaan over de leuke dingen in het leven, maar ook over de mindere. Zo leren de studenten ook weer van de mensen die langskomen voor een knipbeurt.”

8 Reacties

Reageren
 1. Yolan

  Win – win.
  Dat zou de ROC vaker (of altijd) kunnen doen.

 2. C.

  Jammer dat dit in een rijk (gaaf?) land als Nederland zo moet, maar mooi dat er ook (jonge) mensen zijn die met dit initiatief komen. Leerzaam misschien ook voor die jonge mensen dat ze — er zelf misschien aan gewend van alles te kunnen kopen en doen — aldus zien hoe er anderen in onze samenleving zijn die dat zeker niet zomaar kunnen.

 3. OJ

  Prachtig initiatief!

 4. Geenstijl@Utrecht ❤️

  Super fantastisch idee,daar draait het om in het leven,denken om je medemens ♻️

 5. Exces

  @ C.

  Juist in een rijk en welvarend land zijn de welvaartsverschillen vaak groot.

  Dit heeft niet alleen met de overheid te maken, maar vooral met een bezittende klasse die zijn status ontleent aan geld en bezit en zich zo wil onderscheiden (de VVD-stemmende RTL-kijkers> pak ‘m beet 35% van de mensen in dit land).

  Mensen die niet rond kunnen komen zijn daar vaak niet, maar soms wel degelijk zelf debet aan. Er is een groep mensen die je nooit helemaal/ voldoende/ afdoende kan helpen. Zij zullen altijd buiten de boot vallen. Voor die mensen bouw je vangnetten in, maar ook deze vangnetten zullen niet altijd efficiënt gebruikt worden.

 6. Janus

  Gratis dit, gratis dat, korting voor zus, compensatie voor zo ….. het nieuws staat er bol van. Waarom lees ik niet veel meer over inspanningen om minima aan het werk te krijgen? Over opleidingen, cursussen, mogelijkheden voor beter betaald werk, stages voor opdoen van werkervaring etcetera ….. .

 7. C.

  @ Exces. Ik ben het in grote lijnen met u eens. Wat niet wegneemt dat dit initiatief voor een zekere groep mensen met financiële problemen (los van hoe die zijn ontstaan) even iets van verlichting kan brengen. En wat ik (met de docente) al zei: voor leerlingen van de opleiding nuttige leermomenten kan opleveren.
  @ Janus. Even ter informatie: er zijn minima die al aan het werk zijn (soms wel drie verschillende losvaste ‘baantjes’) maar toch niet kunnen rondkomen. Voor hen is vooral beter betaald worden (en meer zekerheid) van belang, lijkt me. En dan nu een enkele keer gratis naar de kapper.

 8. Binnenstadbewoner

  @ C: ja dat is wat ook schrijf!!! Maar nog steeds te weinig aandacht hiervoor.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).