‘Studentenintroductieweek Utrecht leidt niet tot veel coronabesmettingen’ ‘Studentenintroductieweek Utrecht leidt niet tot veel coronabesmettingen’

‘Studentenintroductieweek Utrecht leidt niet tot veel coronabesmettingen’

‘Studentenintroductieweek Utrecht leidt niet tot veel coronabesmettingen’
Archieffoto
De introductieweek voor studenten in Utrecht heeft niet geleid tot veel coronabesmettingen. Er deden 2000 mensen mee aan de activiteiten waarbij 4 besmettingen zijn gemeld. Dat schrijft nu.nl op basis van het Landelijk Overleg en Contact Introductieweken.

De introductieweek voor studenten in Utrecht heeft niet geleid tot veel coronabesmettingen. Er deden 2000 mensen mee aan de activiteiten waarbij 4 besmettingen zijn gemeld. Dat schrijft nu.nl op basis van het Landelijk Overleg en Contact Introductieweken.

De jaarlijkse Utrechtse Introductie Tijd voor nieuwe studenten in de stad kon dit jaar ondanks corona doorgaan, maar er waren wel flinke beperkingen. Van zondag 15 tot en met vrijdag 20 augustus kwamen toch nog in totaal zo’n 2000 mensen samen.

Het Landelijk Overleg en Contact Introductieweken heeft recent het aantal gemelde coronabesmettingen doorgekregen van de verschillende introductieweken in Nederland. Op basis van die cijfers lijkt er nergens een grote toename te zijn van het aantal gemelde besmettingen. Al zijn nog niet de cijfers bekend van alle steden.

In Groningen deden 5.500 mensen mee, met 3 gemelde besmettingen, in Leiden 4.000 deelnemers met 20 positieve testen tot gevolg. In Utrecht waren dus 2.000 deelnemers met 4 gemelde besmettingen tot gevolg.

9 Reacties

Reageren
 1. Bernhard

  Mooi. Nu snel de nachthoreca en clubs openen en de evenementensector weer vrij baan geven. België en Engeland bewijzen dat het kan.

 2. Esrin W.

  Goed dat men deze informatie nu al helemaal in kaart heeft. Efficiënty. Hou ik van.

 3. Scherpschutter

  Maar…Volgens de corona-experts en virologen uit de reaguurderspanelen was het toch allemaal levensgevaarlijk en zou virusuitbraak na virusuitbraak plaatsvinden? LOL

 4. Realist

  Kennelijk hebben de studenten zich goed aan de maatregelen gehouden.

 5. Lexus

  Een vraagje: wie zijn “de verschillende introductieweken in Nederland”, die die cijfers gemeld hebben? Zijn dat wetenschappelijke instellingen die daar onderzoek naar hebben gedaan en misschien nog doen? Ik heb een angstig vermoeden. In Nederland als geheel ligt volgens “de wetenschap” het aantal dagelijkse besmettingen nog steeds ver boven de tweeduizend, het aantal ziekenhuisopnames ruim boven de 600 en het aantal IC-opnames boven de 200.

 6. Corona-expert en viroloof uit de reaguurderspanelen

  Klopt Scherpschutter. Het is levensgevaarlijk, we zagen uitbraak na uitbraak en maatregelen blijken te helpen. Nog vragen verder?

 7. Hans

  Studenten hebben zich niet laten testen. Het uiterst besmettelijke delta-virus grijpt echter om zich heen. Luister even wat Ernst Kuipers hier over zegt bij Kokkelman vandaag:

  Luister de podcast 1 op 1: Ernst Kuipers: 3500 coronapatiënten dit najaar op Intensive Care.
  Download de NPO Radio 1-app: https://www.nporadio1.nl/app

  Voor wie het horen en weten wil. Je kop in het zand steken mag ook. Struisvogels doen dat. En ‘s Anderendaags dansen ze op de vulkaan.

 8. Pee

  Zo,gooi alles maar open want dit bewijst dat het ”levensgevaarlijke virus” niet zo levensgevaarlijk besmettelijk is dan men ons wilt laten geloven.

 9. Yung Verpleegkundige

  Je maakt jezelf belachelijk Pee. Veel mensen hebben overleden familieleden en vrienden te betreuren en nog veel meer mensen hebben langdurig last van een besmetting.

  Dit kon je vorig jaar zomer nog lekker gratuit roepen, maar je bent zelf overduidelijk niet in de buurt van een ziekenhuis geweest in de besmettingsgolven daarna.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).