Studentenverenigingen gaan voor energiezuinige gebouwen | De Utrechtse Internet Courant Studentenverenigingen gaan voor energiezuinige gebouwen | De Utrechtse Internet Courant

Studentenverenigingen gaan voor energiezuinige gebouwen

Studentenverenigingen gaan voor energiezuinige gebouwen
Zes studentenverenigingen gaan in samenwerking met de gemeente Utrecht hun gebouwen komend studiejaar duurzamer maken.

Zes studentenverenigingen gaan in samenwerking met de gemeente Utrecht hun gebouwen komend studiejaar duurzamer maken.

In juni voerde de gemeente energiescans uit bij de verenigingen Veritas, Unitas, Utrechtsch Studenten Corps, S.S.R-N.U., UMTC en Navigators. De uitslag daarvan volgt in september. Aan de hand daarvan weten de verenigingen hoe ze hun gebouwen energiezuiniger kunnen maken.

S.S.R-N.U. experimenteerde al met energiebezuinigingen. Zij investeren in LED-verlichting en duurzame verwarming door middel van een wamtepomp. Ook onderzoeken ze mogelijkheden voor het gebruik van zonnepanelen.

6 Reacties

Reageren
 1. Herman

  Fraai staaltje PR, deze jongens en meisjes laten zien slim te zijn.

  Ondertussen willen ze eigenlijk alleen maar zuipen en brallen, deze actie is alleen maar een schaamlap om de aandacht daarvan af te leiden.

 2. Dhr van Builen

  Precies Herman. Goed dat je het zegt. Dat ze daadwerkelijk iets doen terwijl jij achter wij achter onze computers een beetje commentaar zitten te leveren wil niet zeggen dat ze daadwerkelijk iets doen. Ofzo.

  #koekkoek

 3. JW Verschoor

  Unitas aan het Lucas Bolwerk laat al jaren hun halogeenlampen 24/7 branden – dus deze kunnen ze alvast uitzetten !

 4. Jan-Paul

  Mooi pik dit gaat bergen verzetten

 5. MW

  Heel goed dit! Terwijl je met je goudgele rakker in je hand keihard staat te peren, doe je dat voortaan in een duurzamer pand. Dat siert! #tweevliegen

 6. Utrecht CULTUURSTAD

  Mooie HOTEL locatie !

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).