Supermarkt Dirk in winkelcentrum Gagelhof tijdelijk gesloten door muizenoverlast Supermarkt Dirk in winkelcentrum Gagelhof tijdelijk gesloten door muizenoverlast

Supermarkt Dirk in winkelcentrum Gagelhof tijdelijk gesloten door muizenoverlast

Supermarkt Dirk in winkelcentrum Gagelhof tijdelijk gesloten door muizenoverlast
Beeld: Google Maps
De Dirk vestiging aan de Zambesidreef in het Utrechtse winkelcentrum Gagelhof is gesloten in verband met muizen. Na een inspectie van de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) is de supermarkt tijdelijk dicht. Wanneer de winkel weer open kan, is niet duidelijk.

De Dirk vestiging aan de Zambesidreef in het Utrechtse winkelcentrum Gagelhof is gesloten in verband met muizen. Na een inspectie van de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) is de supermarkt tijdelijk dicht. Wanneer de winkel weer open kan, is niet duidelijk.

De Dirk aan de Zambesidreef heeft al langer last van muizen. Marcel Huizing, directeur Dirk: “We zijn al een tijd bezig om deze muizenoverlast te bestrijden, maar tot nu toe is dat niet voldoende gelukt.”

De winkel is nu tijdelijk gesloten zodat er grondig gereinigd kan worden. “We zetten alles op alles om de winkel zo snel mogelijk weer muisvrij te krijgen, zodat er op korte termijn een herinspectie kan plaatsvinden door de NVWA.”

 

11 Reacties

Reageren
 1. Leidscherijner

  De Jumbo in Leidsche Rijn/Parkwijk is ook zo’n geval van muizen overlast, je ziet ze gewoon wegschieten, maar ook aangevreten producten die gauw weg worden gewerkt door vakkenvullers.

 2. Hetty

  Ook muizen zijn blijkbaar gek op goedkope boodschappen. Ze weten de weg naar deze voordeelsupermarkt blijkbaar goed te vinden en vertellen het door aan alle andere Overvechtse muizen. Ik ben benieuwd, of het lukt, de muizen voortaan buiten de deur te houden.

 3. Lombokker

  Je kan de Dirk wel dichtgooien en reinigen, maar als ze ook bij de buren zitten zit het binnen de kortste keren weer vol.

 4. G. de Vries

  Waar is er geen muizenoverlast in Utrecht? Je hoort en leest de verhalen van muizen-en rattenoverlast steeds vaker.
  Menige supermarkt tracht verwoed en uit het zicht de muizenvallen/gif onder de onderste stellages te verstoppen. Zag laatst een half ontruimde onderste stellage, bij een grootgrutter, die schoongemaakt werd: acht gifdoosjes, gele muizenurine en vele vele muizenkeutels. Automatisch inspecteer je het verpakkingsmateriaal, zeker hetgeen uit de onderste schappen, tien keer grondiger.

 5. Koel Hoofd

  Er zijn 2 Nederlandse academische juristen vandaag in het nieuws die beweren dat katten binnengehouden moeten worden omdat de EU wetgeving dat eist vanwege de ecologische ramp die ze zouden veroorzaken. In relatie tot de muizenoverlast in Overvecht, waar katten in flats binnen gehouden worden, is het complete onzin wat de EU en die juristen beweren. Meer katten buiten had de volgevreten muizenbevolking onder controle gehouden!

  Nu zal er wel gif gebruikt gaan worden. Dat is niet ecologisch, niet diervriendelijk en vooral niet natuurlijk. slechts het gevolg van menselijke achterlijke arrogantie gevoed door eenzijdige wetenschapsbeoefening.

 6. Meredith

  Mogen ze wel het hele winkelvenrrum aan pakken en niet alleen 1 winkel,dat heefr dan geen zin!

 7. JdV

  Van de ratten besnuffeld, die lage prijzen bij Dirk 🙂

 8. The truw vlerk

  Weet je waar die muizen op af kwamen, initieel? Ik denk op de ongelooflijke rotzooi die iedereen hier achteloos op het plein voor de supermarkt maakt. Elke morgen heeft een crew schoonmakers er de handen vol aan.

  Er staat hier altijd een groepje dezelfde mensen die de hele dag in en uit de supermarkt lopen en alle lege verpakkingen of op straat of in de bosjes gooien. De lunchers bij die mobiele kipkraam doen hetzelfde.

  Het maakt mij weinig uit dat men hier hangt, maar een beetje opruimen kan geen kwaad. Ik zie vaak genoeg ook best grote ratten lopen ‘s avonds.

  Deze infestatie verbaast mij niets, in elk geval.

 9. Ellie

  Kunnen ze niet gelijk de duiven opruimen.

 10. Co

  Dirk schaamt zich een beetje voor de overlast.
  Voor de deur en op het gesloten rolluik staat dat ze verbouwen!

 11. Nina

  De gemeente Utrecht is een aantal jaar geleden gestopt met muizen en rattenbestrijding in de openbare ruimte. Het resultaat is dat de stad overspoeld wordt met dit ongedierte dat nare ziektes verspreidt.

  Nooit begrepen waarom de bestrijding gestopt is. Het loopt volledig uit de hand.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).