Supporters FC Utrecht boycotten wedstrijd tegen Ajax | De Utrechtse Internet Courant Supporters FC Utrecht boycotten wedstrijd tegen Ajax | De Utrechtse Internet Courant

Supporters FC Utrecht boycotten wedstrijd tegen Ajax

Supporters FC Utrecht boycotten wedstrijd tegen Ajax
Stadion Galgenwaard. Foto: DUIC
Fans van FC Utrecht reizen zondag niet naar Amsterdam om de wedstrijd tegen Ajax bij te wonen. De supporters zijn ontevreden dat er maar 500 kaarten beschikbaar zijn. FC Utrecht laat weten begrip te hebben voor de actie.

Fans van FC Utrecht reizen zondag niet naar Amsterdam om de wedstrijd tegen Ajax bij te wonen. De supporters zijn ontevreden dat er maar 500 kaarten beschikbaar zijn. FC Utrecht laat weten begrip te hebben voor de actie.

De supportersverenigingen SV FC Utrecht en True Support hebben samen besloten om de wedstrijd te boycotten. Ze zijn ontevreden dat ze maar met 500 fans naar de wedstrijd in de Johan Cruijff ArenA mogen komen. De fans hadden verwacht dat er ongeveer 100 tot 150 extra supporters mee zouden mogen.

De afgelopen tijd zouden de supporters en clubs er juist alles aan hebben gedaan om de relatie te verbeteren om er zo voor te zorgen dat er meer fans naar beide wedstrijden kunnen. De gemeente Amsterdam laat echter weten dat er te weinig politiecapaciteit is, daarom zijn de extra supporters niet welkom. Reden voor beide supportersclubs van FC Utrecht om de wedstrijd daarom volledig te boycotten.

Begrip en steun

FC Utrecht begrijpt en steunt SV FC Utrecht en True Support. De club is bovendien: “Nadrukkelijk teleurgesteld over het feit dat de gemeente Amsterdam heeft besloten het aantal voor FC Utrecht-supporters beschikbare kaarten in de Johan Cruijff ArenA ten opzichte van de editie van afgelopen seizoen terug te brengen.”

De club is van mening dat alle ontmoetingen tussen FC Utrecht en Ajax in het stadion te bekijken moeten zijn door supporters van de bezoekende ploeg. “Er gaat niets boven een vol gastenvak bij de onderlinge ontmoetingen tussen de Utrechters en de Amsterdammers.”

11 Reacties

Reageren
 1. Gerard Brugmans

  Dat Utrechtse voetbalsupporter ondanks hun rotte reputatie nog steeds denken dat ze ergens recht op hebben en eisen kunnen stellen verbaast me eigenlijk niet meer. Maar dat FC Utrecht deze actie ‘begrijpt en steunt’ is meer dan zorgelijk, wordt het niet tijd dat de Gemeente Utrecht afstand neemt van deze dubieuze organisatie?

 2. BW

  FC Utrecht weert Ajacieden uit de Galgenwaard op de dag dat de eigen Bunniside wordt gestraft voor spreekkoren, maar “er gaat niets boven een vol gastenvak bij de onderlinge ontmoetingen tussen de Utrechters en de Amsterdammers”. Je moet het maar durven zeggen…

 3. trol

  BW, goed punt, maar dat is alweer een tijdje geleden. Aan de andere kant: FC Utrecht doet de laatste jaren een stuk minder moeilijk en laat Ajax gewoon met een vol uitvak naar Utrecht komen.

 4. Marcel

  Prima. Van mij mogen al die zogenaamde supporters lekker thuisblijven. Scheelt een hoop ellende, rotzooi en ander ongemak. Al die ellende wil je niet in sport en beeld zien.

 5. BW

  @trol
  Het is geen coulance dat FC Utrecht bezoekende supporters toelaat hè. Dat is normaal. Uit het artikel begrijp ik overigens dat het maximum aantal supporters niet door Ajax op 500 is gesteld, maar door de gemeente Amsterdam.

 6. Wim Vreeswijk

  Ajax is door de ongelukkige wedstrijd tegen Chelsea wellicht extra getergd voor de wedstrijd tegen de FC en het lijkt me niet slim om ook nog te gaan lopen klagen bij Ajax. Gewoon een bus parkeren voor doelman Paes en hopen dat ‘n paar schielijke uitvallen wat opleveren.

 7. Herman

  Bezoeken uitwedstrijden moet sowieso verboden worden van alle clubs. De overlast en maatschappelijke kosten zijn onaanvaardbaar hoog. De meeste “supporters” zijn doorgesnoven en/of dronken en kunnen zich vanwege hun geringe intellect niet gedragen.

 8. trol

  BW, ik ben het met je eens dat het normaal zou moeten zijn.

  Herman, de maatschappelijke kosten vallen wel mee, tenzij je daar een gedegen onderzocht getal van hebt. Incidenten komen ook niet veel meer voor, al wordt gedaan alsof er elke week wel ergens een trein wordt afgebroken, maar die tijden liggen al ver achter ons. Clubs hebben het redelijk goed voor elkaar en doen ook veel zelf, met veel minder politie-inzet. Er zijn wel meer onderwerpen die geld en inzet kosten. Dat mag niet een argument zijn.

  Dat een gemeente (politie apparaat) niet kan garanderen dat alles veilig kan verlopen, is echter wel zorgelijk. Dat geldt niet alleen voor voetbal, maar voor alles. denk ook aan de zware Amsterdamse criminaliteit die eigenlijk vrij spel heeft en een chronisch capaciteitstekort om bijvoorbeeld uberhaubt een aangifte te verwerken.

 9. Bill

  Ben FC-supporter maar de fans van Ajax moeten natuurlijk naar Utrecht komen. Voetbal is van ons allemaal!!
  @Herman: Wat een kortzichtige zure reactie. Alsof al die 20.000 supporters die een keer in de twee weken in de Galgenwaard zitten doorgesnoven/dronken zijn.

  Mensen van alle lagen, rangen en standen (met kinderen) zitten door elkaar naar een mooie sport te kijken, en ja als dit de afspiegeling van de maatschappij is zitten er inderdaad wat rotte appels en kortzichtige zure mensen op de tribune.

  Al met al tijd voor u om een keertje te komen kijken voordat u wat schrijft.

 10. W

  Herman is al heel lang niet in een stadion geweest. Vast een teletekst supporter van de tegenpartij….

 11. Mark

  Herman heeft ergens wel gelijk als het gaat om het toelaten van uitsupporters. Het gaat te vaak mis en te vaak is er politie nodig om de orde te handhaven. Ik ben overigens van mening dat het probleem ook in dezelfde hoek ontstaat. Het handhaven van misdragingen moet beter. Denk aan zwaardere straffen als in Engeland.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).