Syntus neemt busvervoer provincie Utrecht over - De Utrechtse Internet Courant Syntus neemt busvervoer provincie Utrecht over - De Utrechtse Internet Courant

Syntus neemt busvervoer provincie Utrecht over

Syntus neemt busvervoer provincie Utrecht over
Het streekvervoer in de provincie Utrecht gaat vanaf volgend jaar verzorgd worden door vervoersbedrijf Syntus. De officiële bekendmaking vond om 15:00 uur plaats, maar het nieuws lekte al eerder uit door twitterende buschauffeurs.

Het streekvervoer in de provincie Utrecht gaat vanaf volgend jaar verzorgd worden door vervoersbedrijf Syntus. De officiële bekendmaking vond om 15:00 uur plaats, maar het nieuws lekte al eerder uit door twitterende buschauffeurs.

Vier vervoersbedrijven hadden zich ingeschreven voor de aanbesteding voor het streekvervoer in de provincie Utrecht. Behalve winnaar Syntus waren dat huidig concessiehouder Connexxion, Arriva en EBS.

De provincie Utrecht heeft het openbaar busvervoer voor de periode van december 2016 tot december 2023 aan Syntus gegund. Het betreft het streekbusvervoer in de gemeenten: De Ronde Venen, Lopik, Montfoort, Oudewater, Woerden, Amersfoort, Baarn, Bunschoten, Eemnes, Leusden, Renswoude, Rhenen, Soest, Stichtse Vecht, Utrechtse Heuvelrug, Veenendaal, Woudenberg en Wijk bij Duurstede.

Cees Anker, algemeen directeur van Syntus: “We zijn zeer tevreden met dit resultaat. Vooral omdat de gunning van de treinconcessie Zwolle-Enschede en Zwolle-Kampen aan Syntus nog maar kort geleden plaatsvond. Voor ons is dit daarom een extra bijzondere gebeurtenis. We hebben de afgelopen periode met veel enthousiasme en inzet gewerkt aan een scherp en compleet aanbod voor dit gebied. Blijkbaar is dat gewaardeerd door de provincie.”

Syntus verzorgt op dit moment het openbaar busvervoer op de Veluwe, in Gelderland, in midden-Overijssel en in Twente. Het vervoersbedrijf is in 1999 opgericht en het hoofdkantoor staat in Deventer.

3 Reacties

Reageren
 1. Geenzwijn@Utrecht

  Twitterende buschauffeurs? Dat lijkt me HOOGST onveilig!

  Buschauffeur ben je 24 uur per dag, gedraag je dan ook zo

 2. Utrecht Centraal

  Is het niet veel handiger om goede aansluitingen met de rest van de Randstad te realiseren….Het wordt tijd voor een Randstad provincie/ openbaar vervoer regio, waar Tram/Metro en bus vervoer, Randstad Rail/ Spoor goed geïntegreerd zijn met elkaar.
  Het is van belangrijk voor Nederland haar mondiale positie te verstevigen ( De 4 grote steden & stadjes= 5.mil. inwoners)

 3. Hero

  Ach Utrecht Centraal, mensen uit Nieuwegein moeten nog altijd een stuk vaker naar Utrecht dan naar Spijkenisse of Heemstede. Het is vooral de intercityverbinding tussen Utrecht en de rest van de randstad die verschrikkelijk is.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).