Syntus wint rechtszaak tegen Connexxion om OV-gunning - De Utrechtse Internet Courant Syntus wint rechtszaak tegen Connexxion om OV-gunning - De Utrechtse Internet Courant

Syntus wint rechtszaak tegen Connexxion om OV-gunning

Syntus wint rechtszaak tegen Connexxion om OV-gunning
Een bus van Syntus
Het openbaar vervoer in de regio Utrecht gaat de komende jaren verzorgd worden door Syntus. Dat is definitief nu de rechter een besluit heeft genomen in een langlopende rechtszaak.

Het openbaar vervoer in de regio Utrecht gaat de komende jaren verzorgd worden door Syntus. Dat is definitief nu de rechter een besluit heeft genomen in een langlopende rechtszaak.

Dat besloot het College van Beroep voor het bedrijfsleven (CBb) volgens vakblad OVPro. Syntus had de gunning al gekregen enkele tijd terug, maar de huidige vervoerder, Connexxion, was het hiermee niet eens en tekende bezwaar aan tegen het besluit. Syntus start op 11 december 2016. Het betreft het vervoer met streekbussen in de provincie Utrecht en de stadsbussen in Amersfoort. De concessie loopt tot eind 2023.

Met deze uitspraak komt er voor de reizigers een eind aan een periode van onzekerheid, die ruim een jaar heeft geduurd. “Wij zijn verheugd over dit besluit. We kunnen nu echt van start gaan met het openbaar vervoer in de provincie Utrecht”, aldus Cees Anker, algemeen directeur van Syntus.

“De afgelopen maanden hebben wij achter de schermen hard gewerkt aan de voorbereiding voor deze nieuwe concessie. Nu de gunning onherroepelijk is, kunnen wij ons volop richten op de toekomst, onze reizigers en onze toekomstige medewerkers. Graag leveren we vanaf 11 december een waardevolle bijdrage door onze reizigers op een ontspannen en veilige wijze hun bestemming te laten bereiken. Of het nu gaat om werken, studeren, recreëren of ontmoeten. Dat verwachten onze reizigers en daarvoor doen wij ongewoon goed ons best”, zegt Anker.

Gekoppelde berichten

4 Reacties

Reageren
 1. isabelle

  Fantastisch! Ik hoop dat we hiermee een betere, klantvriendelijker vervoerder binnenhalen. En met bussen die niet bijna uit elkaar vallen van ouderdom 🙂

 2. Harm

  Alle haltpaaltejs van Conexxion de grond uit en die van Syntus erin, Fantastisch toch maar weer

 3. Harold

  Aan het einde van deze nieuwe concessie vallen de nieuwe bussen ook uit elkaar van ouderdom.

 4. CorrieGM

  Prima. Zorgt Syntus dan ook meteen voor gratis internet in de bus? Ik vind het altijd wel grappig, maar ook wel weer beschamend, dat je in het zuiden (rond ‘s Hertogenbosch) en oosten (rond Arnhem) wel goed werkend internet hebt in de bus. Terwijl dat voor Utrecht, wereldstad, niet schijnt te kunnen.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).