Syrisch meisje (11) ‘moederziel alleen’ aangekomen op station Utrecht Centraal Syrisch meisje (11) ‘moederziel alleen’ aangekomen op station Utrecht Centraal

Syrisch meisje (11) ‘moederziel alleen’ aangekomen op station Utrecht Centraal

Syrisch meisje (11) ‘moederziel alleen’ aangekomen op station Utrecht Centraal
Bron: Instagramaccount Politie Utrecht Centrum
Agenten en mensen van NS Veiligheid & Service hebben zaterdag een 11-jarig Syrisch meisje geholpen dat alleen op station Utrecht Centraal aankwam. Zij werden daarbij geholpen door een voorbijganger die de taal van het meisje sprak.

Agenten en mensen van NS Veiligheid & Service hebben zaterdag een 11-jarig Syrisch meisje geholpen dat alleen op station Utrecht Centraal aankwam. Zij werden daarbij geholpen door een voorbijganger die de taal van het meisje sprak.

De politie kreeg zaterdag een melding over een jong meisje dat zonder begeleider was aangetroffen op Utrecht Centraal. Ze had een rolkoffer bij zich en sprak geen Nederlands of Engels. Ook had ze geen papieren bij zich.

Medewerkers van NS Veiligheid & Service hadden het meisje opgevangen en iets te eten en te drinken voor haar gekocht. Vanwege de taalbarrière was het lastig te communiceren, maar een toevallige voorbijganger kon hierbij assisteren. “Samen hebben we haar gerust kunnen stellen en meegenomen naar het bureau”, schrijft de politie.

Uiteindelijk zijn verschillende instanties ingeschakeld zodat het meisje op een goede manier wordt opgevangen. “Het raakt je echt in je hart dat zo’n jong kind, moederziel alleen, aan haar lot overgelaten wordt in een voor haar vreemd land. Gelukkig hebben we met meerdere disciplines en behulp van zorgzame burgers wat voor haar kunnen betekenen en gaat zij hopelijk een goede toekomst tegemoet”, aldus de politie.

23 Reacties

Reageren
 1. Hans van Burik

  haar ouders hopen ook op een goede toekomst voor haar. Mogelijk hebben die een forse som geld aan mensen smokkelaars betaald en zijn deze openbare foto’s het bewijs voor bewezen diensten en tevens marketing ….

 2. Jagersma

  Bizar verhaal, ongeloofwaardig
  Ik vermoed dat het meisje is gebruikt , om asielaanvragen te beïnvloeden

 3. Berend

  Fijn dat ze goed opgevangen wordt. Maar welke ouder ouder, met welk motief denk ik ook.

 4. 19Bentje48

  Vooruit gestuurd?

 5. mees kees

  Hoe dan ook hartverscheurend! Ik hoop ik t.z.t. wel te lezen, wat hier aan voorafging. Kinderen hebben gelukkig vaak een ongelooflijke veerkracht en ik hoop dan ook van harte dat het goed komt met dit dappere dametje.

 6. Hns

  Waar blijft jeugdzorg? Zijn er altijd als de kippen bij als er maar een vermoeden van . . .is. In dit geval duidelijker kan het niet, ontzetting uit de ouderlijke macht en plaatsing in een pleeggezin!!! Kind gelukkig, plannetje in het water gevallen.

 7. Ton

  We zijn toch allemaal opgegroeid met ‘Hans en Grietje’ ?
  Het gebeurt dus nog steeds.
  Maar wie is de heks en zal het haar lukken de heks te over leven ?
  Sterkte meid !

 8. Lachgas

  Ja ja moederziel allen uit Syrië. Nieuwe truc in asielprocedure. En natuurlijk gaan we daar in mee.
  Nergens gelezen dat politie onderzoek doet, alleen hoe zielig.

 9. Massegast

  Hoe weten ze dat ze 11 is?

 10. Ad

  Heel indrukwekkend om dit te vernemen.
  Gelukkig zijn er nog oplettende mensen die haar hebben opgevangen.
  Hulde daarvoor.

 11. Pee

  Ze weten maar al te goed dat een kind hier opgevangen en geholpen word ,dan volgt automatisch gezinshereniging en komt de rest van de familie met een vrije doorgang hierheen.
  Hoe ze hier gekomen is kunnen ze toch aan haar vragen .
  iig. missie geslaagd.

 12. Yoshua

  De camerabeelden zullen meer duidelijkheid kunnen geven hoe ze op het station is beland.
  De toevallige voorbijganger die het dialect dat ze spreekt direct kon duiden is wel toevallig.
  Waarom zou je als langslopende passant je met beveiligers bemoeien die met een meisje met een rolkoffer op het station staan.
  Bij de NS en de politie werken Arabisch sprekenden.
  Kind is natuurlijk ontzettend onschuldig, maar de criminele organisatie die dit meisje hebben verhandeld moeten wel worden opgespoord.
  De ouders moeten gestraft worden voor deze misdaad.
  Je gaat als ouder je kind niet laten smokkelen door misdadigers, dan ga je zelf met ze mee.
  Dit soort misdaden bega je wanneer je weet dat je zelf geen kan hebt op asiel.

 13. Katja

  Hoe kan een meisje van 11 zonder papieren met het OV de grens over reizen ? NL gatenkaas.

 14. Debs

  Wat een harde reacties hier…het betreft een elfjarige! En ook al zou het allemaal geënsceneerd zijn, dan lijkt me dat vooral iets zeggen over de vreselijke omstandigheden waarin zij en haar familieleden in hun thuisland verkeren.

  Natuurlijk hebben wij Utrechters allemaal onze eigen sores, dat wil ik niet bagataliseren, maar zet het eens af tegen wonen in Syrië als meisje van 11.

 15. Geenstijl@Utrecht 🤔

  Ik zag onlangs op ARTE dat er in Syrië volop wordt gewerkt aan de opbouw van het land.
  Het lijkt mij dat er juist nu meer mensen nodig zijn om op te bouwen,vooral jongeren.
  Het ging trouwens over Ragga en het historisch museum, waar vrijwilligers bezig zijn met de opbouw van dit museum en de stad.
  Syrië heeft zijn mensen nodig,zeker degene die gevlucht zijn.

 16. JdV

  @Debs: Inderdaad. Vreselijk. En zo zijn er naar schatting 100+ landen op de wereld waar mensen het (veel) slechter hebben dan hier. Dus die halen we dan allemaal hier naar toe. Ff een vraagje Debs, hoeveel vluchtelingen heb jij al in je huis opgevangen? En heb je wellicht ook kinderen die op een wachtlijst voor een woning staan?

 17. Erwin

  Hartverwarmende reacties hierboven!

 18. Bromsnor

  Die 11 jarige is sowieso slachtoffer, wat de situatie ook is, zij heeft daar geen schuld aan. Zielig.

 19. Nina

  @ Debs

  Mss moeten we eerst het verhaal even weten voordat we in de zielig-stand springen.

  We kunnen niet de halve wereld aan het infuus leggen in Europa en maar huizen bij blijven bouwen voor hun huisvesting, terwijl het thuisland van deze mensen in puin blijft liggen.

  Als we beginnen met opvang in eigen land en de mensen daar helpen om hetzelfde welvaartsniveau (terug) te krijgen dat wij hier hebben, lijkt mij dat een veel betere oplossing voor iedereen.

  Hulp is tijdelijk om veilig te zijn en uiteindelijk weer naar zelfstandigheid terug te keren. Als het huis van vrienden onbewoonbaar is, vang ik ze op en doen zij er ondertussen alles aan om weer z.s.m op eigen benen te staan. Ze verwachten niet dat ik ze ga adopteren en dat wil ik zelf ook niet.

 20. Leo

  De ouders moeten een goede reden hebben gehad om hun dochter naar ons land te sturen. Jammer dat er mensen zijn die trucs en complotten vermoeden. Ik heb met deze complotdenkers te doen. Je moet het slecht hebben of slecht hebben gehad om zo te denken.

 21. Rob H.

  Sifran Hassan was ook ooit zo’n meisje.

 22. Ton

  Precies Nina,
  laten we eerst het hele verhaal even weten voordat we in de ‘WIJ-zijn-pas-echt-zielig-stand’ springen.
  Wie weet is het gewoon een eigenwijs kind uit een AZC dat ruzie kreeg met haar vader,
  Of dat heimwee had naar haar oma.
  Of dat terug wil naar haar vriendjes in een van de vorige AZC’s.
  En Nina, dan wil ik natuurlijk ook jouw hele privé verhaal eerst nog even weten !

 23. Ton

  @ Nina, en de andere.
  Van huis weg lopen, zo zijn sommige kinderen op die leeftijd nou eenmaal.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).