‘t Goylaan krijgt keerlus | De Utrechtse Internet Courant ‘t Goylaan krijgt keerlus | De Utrechtse Internet Courant

‘t Goylaan krijgt keerlus

‘t Goylaan krijgt keerlus

Om het oversteken voor voetgangers op de ’t Goylaan in Hoograven bij winkelcentrum Het Hart van Hoograven veiliger te maken gaat de gemeente in september een zogenaamde keerlus aanleggen.  Dit op verzoek van bewoners die momenteel veel last ondervinden van kerende auto’s ter hoogte van de Lindschotensingel.

Auto’s die vanuit de richting Kanaleneiland naar winkelcentrum Het Hart van Hoograven rijden, keren nu om met een scherpe bocht bij het stoplicht van de kruising ’t Goylaan met de Lindschotensingel en de Scherpenburglaan. Deze manier van keren geeft overlast voor overstekende fietsers en voetgangers, die op datzelfde moment groen licht krijgen. Bewoners hebben er daarom bij de gemeente op aangedrongen dat de oversteek veiliger wordt gemaakt. Daarom komt er voor het stoplicht een keerlus met extra stoplicht, zoals deze ook elders aanwezig is op de ’t Goylaan.

De werkzaamheden starten in september en duren ongeveer een week. Enige overlast voor het verkeer is daarbij niet uitgesloten. Het werk is verkeersafhankelijk, bij veel regen kan er niet worden gewerkt. Verkeer dat linksaf wil slaan zal tijdens de werkzaamheden worden omgeleid. De woningen en winkels blijven gewoon bereikbaar.

1 Reactie

Reageren
  1. PeterH

    Da’s mooi! Als voetganger uit Hoograven-zuid voel ik me bijna dagelijks onveilig. Je hebt bij een groen licht amper de tijd om over te steken. Halverwege de tweede helft begint ‘t licht al te knipperen en de auto’s rijden als idioten om 75 meter verder te moeten wachten. Ik sta niet al te stevig op mijn benen en heb soms een paar seconden nodig om de oversteek te maken. Die tijd krijg je dus niet, want de auto heeft continu voorrang. Zij krijgen 58 minuten, wij voetgangers hooguit 2 minuten per uur. Ik sta geregeld 5 minuten te wachten voordat ik een keer ‘groen’ krijg.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).