Talentvolle scholieren doen Toptoets Universiteit Utrecht | De Utrechtse Internet Courant Talentvolle scholieren doen Toptoets Universiteit Utrecht | De Utrechtse Internet Courant

Talentvolle scholieren doen Toptoets Universiteit Utrecht

Talentvolle scholieren doen Toptoets Universiteit Utrecht

In het Universiteitsmuseum aan de Lange Nieuwstraat doen vijftig talentvolle basisscholieren uit de regio Utrecht vandaag mee aan de zogenaamde Toptoets. Met deze Toptoets voor scholieren uit groep 8 van het basisonderwijs wil de Stichting Cognitief Talent scholieren intellectueel uitdagen. Tijdens een speciaal middagprogramma gaan de leerlingen in het museum op wetenschappelijk avontuur. Met verschillende proefjes maken ze kennis met onderzoek.

De Stichting Cognitief Talent organiseert de landelijke Toptoets dit jaar voor de zestiende keer. Scholieren kunnen de toets zowel op school als op de universiteit maken. In het laatste geval verzorgt de Universiteit Utrecht (UU) een speciaal middagprogramma in het Universiteitsmuseum, waarbij scholieren kunnen kennismaken met de wetenschap en de dagelijkse praktijk op de universiteit. De UU heeft al jaren ervaring met talentvolle scholieren en stimuleert samen met Pabo’s, Universiteitsmuseum en wetenschappers van de UU het Wetenschapsknooppunt talentontwikkeling in het basisonderwijs.

Voor de ouders en begeleiders verzorgt de UU gelijktijdig met de Toptoets twee mini-colleges. Ook het Scholennetwerk is betrokken bij de organisatie van de Toptoets. Dit netwerk werkt met veertig scholen in Utrecht samen om de aansluiting tussen voortgezet onderwijs en wetenschappelijk onderwijs te verbeteren.

geen Reacties

Reageren

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).