Talud9 is beste en mooiste koffievenue van Utrecht volgens Misset Koffie top 100 | De Utrechtse Internet Courant Talud9 is beste en mooiste koffievenue van Utrecht volgens Misset Koffie top 100 | De Utrechtse Internet Courant

Talud9 is beste en mooiste koffievenue van Utrecht volgens Misset Koffie top 100

Talud9 is beste en mooiste koffievenue van Utrecht volgens Misset Koffie top 100
Koffie- en wijnbar Talud9 aan de Donkere Gaard (bij het Wed) is uitgeroepen tot de mooiste koffievenue van Nederland. Vanwege de lekkere koffie is Talud9 vierde geworden in de Misset Horeca Koffie top 100.

Koffie- en wijnbar Talud9 aan de Donkere Gaard (bij het Wed) is uitgeroepen tot de mooiste koffievenue van Nederland. Vanwege de lekkere koffie is Talud9 vierde geworden in de Misset Horeca Koffie top 100.

“Talud9 zit gevestigd in een van de oudste pandjes van Utrecht. De houten balken afgewisseld door het staal zorgt voor een bijzondere sfeer,” vertelt Wouter Verwer, eigenaar van Talud9. “Toen de jury van Misset Horeca Koffie top 100 langskwam, kwamen er ook enkele conceptontwikkelaars mee. Die keken onder andere naar de inrichting en uitstraling van het pand. Uiteindelijk vonden ze Talud9 authentiek en vooral niet gemaakt. Ze vonden het bij ons oprecht gezellig.” En dat heeft ertoe geleid dat Talud9 uitgeroepen is tot mooiste koffievenue van Nederland.

Geen menukaart

Talud9 onderscheidt zich van andere koffietentjes door in gesprek te gaan met zijn gasten: “Wij werken niet met een menukaart, dit om ervoor te zorgen dat we echt in gesprek gaan met de gast. We hebben ontzettend veel verschillende koffiebonen en wijnen, door middel van een gesprek proberen we het perfecte wijntje of de perfecte kop koffie voor de gast te vinden,” laat Wouter weten.

Bij de Misset Horeca koffie top 100 sturen ze in eerste instantie mysterieshoppers op de restaurantjes/kroegjes af. Op deze manier wordt er een voorselectie gemaakt, waar de juryleden dan vervolgens koffie kunnen gaan drinken: “Ze beoordeelden onze americano, espresso en cappuccino op smaak, presentatie en hoe we ze klaar maakten. Ook kijkt de jury hoe netjes de zaak is,” aldus Wouter.

Dit jaar staan er op de Misset Horeca Koffie top 100 zes Utrechtse koffiezaakjes. Naast Talud9 staat 30ml op plek 10, Stan & Co op plek 11, Bar Beton De Bank op 13, Bar Beton Centrum op 21, Gutenberg op 44 en De Markt op 98. Koffiezaken die de afgelopen jaren in de prijzen zijn gevallen, worden uitgesloten van deelname. Dit om nieuwe zaken ook de kans te geven in de top 100 terecht te kunnen komen.

Gekoppelde berichten

10 Reacties

Reageren
 1. Danny Blind

  Schitterend systeem! Wie wint mag niet meer meedoen. Ik vind dat de FIFA dit ook moet gaan toepassen, dan is het (bijna) zeker dat we een keer wereldkampioen worden.

  Wat zegt dit nu in godsnaam over Talud9? Geen flauw idee hoeveel Utrechtse koffiezaken zijn uitgesloten van deelname omdat ze in de prijzen zijn gevallen.

  Ik raak hier erg van in de war.

 2. Rob

  De koffie (en de wijn) is er inderdaad heerlijk. Proficiat!

 3. Ien

  Ik zie toch echt dezelfde zaken in deze lijst als in de lijst van 2014 staan….. Bijvoorbeeld 30ML en De Markt in Utrecht. (Alleen Utrecht bekeken want dat is mijn stadsie 😉 )
  Waar komt die info vandaan dat zaken die al in de prijzen zijn gevallen niet meer mee mogen doen?

 4. Thijs

  Helemaal mee eens, echt heel leuk etablissement. Maar minstens net zo goed voor wijn als voor koffie!

 5. Stijn

  Gefeliciteerd Wouter! Leuk om te horen. Zo’n prijs moet toch een droom zijn.

 6. Koen

  Terecht, een heel leuke zaak. Maar waarom ook hier weer die verpestende koleremuziek op de achtergrond die te hard staat? Het lijkt wel een plaag, alleen in de bieb is er nog geen achtergrondherrie.

 7. Marko

  Koffievenue? Schat, zullen we even een koffievenue opzoeken voor een bakkie?

 8. Erwin

  Wat is een venue eigenlijk? Hoor het te pas en te onpas maar geen idee wat het betekent..

 9. Jeroen

  Zover ik weet is venue een Amerikaans woord voor een locatie.

 10. Frank

  Venue is popi newspeak van hipsters. Als je een venue hebt, ben je hip. En je bent al helemaaaal hip als je “echt in gesprek gaat met de gast”.

  Mooi. En aangezien ik niet zo nodig ‘echt in gesprek’ hoef en meestal gewoon een cappuchino wil, kan ik overal elders ook terecht. De recensie van Jette en Jildou sterkt me in die mening.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).