Tassen, vogelhuisjes en noodremmen NS-treinen te koop op Utrecht Centraal | De Utrechtse Internet Courant Tassen, vogelhuisjes en noodremmen NS-treinen te koop op Utrecht Centraal | De Utrechtse Internet Courant

Tassen, vogelhuisjes en noodremmen NS-treinen te koop op Utrecht Centraal

Tassen, vogelhuisjes en noodremmen NS-treinen te koop op Utrecht Centraal
Een vilten tas gemaakt van treinstoelbekleding en een notitieboekje van een informatiebord
Op station Utrecht Centraal opent dinsdag een winkel waar allerlei producten te koop zijn die gemaakt zijn van oud NS-materiaal. Zo zijn er vogelhuisjes van informatieborden en tassen van treinstoelbekleding te krijgen.

Op station Utrecht Centraal opent dinsdag een winkel waar allerlei producten te koop zijn die gemaakt zijn van oud NS-materiaal. Zo zijn er vogelhuisjes van informatieborden en tassen van treinstoelbekleding te krijgen.

Het is alweer de tweede keer dat de winkel tijdelijk opent op het station. Vanaf dinsdag 5 november kunnen bezoekers notitieboeken en vogelhuisjes van voormalige reisinformatieborden en vilten tassen (shoppers, rugtassen en heuptasjes) gemaakt van treinstoelbekleding kopen. De winkel is tot en met zondag 10 november open.

Noodrem

Ook verzamelitems uit oude treinen als remblokken, prullenbakken en noodremmen zijn er te krijgen. Niet alleen de producten die te koop zijn, ook het meubilair in de winkel is gemaakt van NS-materiaal.

Op dit moment wordt 99 procent van de materialen die vrijkomen bij een opknapbeurt van een trein hergebruikt. Sacha Göddeke, directeur Duurzaam Ondernemen NS: “We werken samen met verschillende duurzame ondernemers om van dit treinafval weer nieuwe producten met een nieuwe functie te maken. Denk bijvoorbeeld aan de tafelvoetbaltafel van Veldtwerk op station Utrecht Centraal. Voor het ene procent dat resteert, zoeken we nog een goede oplossing.”

15 Reacties

Reageren
 1. M

  En moeten we nu gaan zoeken waar op het station die winkel is? Enig idee, redactie?

 2. Cor

  @M: Nou, zo groot is het station ook weer niet. Of moeten ze iemand sturen om je aan het handje mee te nemen? 😉

 3. Leon

  @M er was een informatiebord maar ik begreep dat ze daar notitieboekjes van hebben gemaakt.

 4. wollie

  ha cor, het is bij de gele borden.

 5. BdV

  Ja, nu ben ik ook benieuwd. Waar is die winkel?

 6. JdV

  @BdV: OP Utrecht CS.

 7. David

  Route naar de winkel.
  Kom naar het station. Check in. Loop een rondje op cs, tada de winkel 🤦‍♂️

  Nog even een suggestie. Kunnen wij Nederlanders niet net als de Engelse en Franse links op roltrappen vrij houden aub. Er viel een bus uit dus ik had beetje haast maar in principe had ik mijn trein kunnen halen. Was het niet dat wij Nederlanders het nodig vinden apathisch kijkend links te blijven staan.
  In FR en UK werkt het perfect. Heb je een beetje haast, heb je nog net een minuut om je trein te halen dan lukt dat vaak. Omdat men automatisch links op de roltrap vrij houd. Zo maar een idee.

 8. Eelke Blok

  De winkel zit tussen spoor 18 en 19 tegenover Doner Company.

 9. GGBrie

  het zou leuk zijn als dit een permanente winkel wordt.

 10. BdV

  Dank voor de antwoorden wat de locatie betreft.

  Goed idee David. Wij Nederlanders lijken soms inderdaad een klein beetje weinig attent. Volgens mij had de NS een paar jaar geleden nog bordjes bij de roltrappen met ‘links lopen, rechts staan’. Blijkbaar zijn die nog steeds nodig.

 11. Kakhiel

  He David, ga je toch lekker in de UK wonen. Doei!

 12. Jennifer

  Jammer dat sommige mensen bizarre, off topic reacties geven of flauw op een ander reageren.
  In ieder geval leuk initiatief van NS, zowel voor de nostalgie als voor de duurzaamheid.

 13. Opzij opzij opzij

  @David
  Dat is Nederland ook de regel hoor. Op sommige roltrappen wordt het ook aangegeven (bijv station Amersfoort en BijlmerArena), maar dat op meer plekken aangeven kan inderdaad beter. Wat je zelf kan doen, is ook erg Nederlands: ‘pas op, opzij, mag ik er langs’ roepen terwijl je je flink opdringt… Hahaha

 14. XvR

  Volgens mij is het nog steeds : Rechts staan, links gaan.
  Daar houdt ik in ieder geval wel altijd rekening mee! En ga er altijd vanuit dat iedereen dat weet!

 15. Anne

  De Upcycle Shop (in de stationshal ter hoogte van spoor 18/19) opent is geopend van dinsdag 5 tot en met zondag 10 november van 8.00 tot en met 20.00 uur. Op ns.nl/upcycle staat waar welke producten te koop zijn.

  https://nieuws.ns.nl/upcycle-shop-op-station-utrecht-centraal/

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).