Taxibestuurder rijdt door na aanrijding voetganger op Bemuurde Weerd W.Z. in Utrecht; slachtoffer breekt been Taxibestuurder rijdt door na aanrijding voetganger op Bemuurde Weerd W.Z. in Utrecht; slachtoffer breekt been

Taxibestuurder rijdt door na aanrijding voetganger op Bemuurde Weerd W.Z. in Utrecht; slachtoffer breekt been

Taxibestuurder rijdt door na aanrijding voetganger op Bemuurde Weerd W.Z. in Utrecht; slachtoffer breekt been
Op de Bemuurde Weerd W.Z. in Utrecht is in de nacht van zaterdag op zondag een taxibestuurder doorgereden na een aanrijding met een voetganger. Het slachtoffer, een 18-jarige vrouw uit Utrecht, brak door de aanrijding haar been.

Op de Bemuurde Weerd W.Z. in Utrecht is in de nacht van zaterdag op zondag een taxibestuurder doorgereden na een aanrijding met een voetganger. Het slachtoffer, een 18-jarige vrouw uit Utrecht, brak door de aanrijding haar been.

Het 18-jarige slachtoffer parkeerde rond 01.00 uur haar scooter op de stoep, in de buurt van de bocht van de Weerdsingel. Volgens de politie stond de vrouw tijdens het parkeren van haar scooter zelf op de straat, omdat de stoep er erg smal is.

Op dat moment hoorde de vrouw een auto naderen uit de richting van de Monicabrug. De bestuurder van de donkerkleurige auto reed haar aan en ging er vervolgens zonder te stoppen vandoor. Het slachtoffer van de aanrijding voelde gelijk dat er iets mis was met een van haar benen. In het ziekenhuis bleek later dat haar been gebroken was.

Twee passagiers

Volgens een getuige reed de veroorzaker van de aanrijding waarschijnlijk in een taxi, omdat de auto blauwe kentekenplaten had. De politie hoopt nog in contact te komen met meer getuigen. “Mogelijk zijn er personen die de wegrijdende bestuurder gefilmd hebben met hun telefoon. Dit beeldmateriaal wil de recherche graag hebben”, schrijft de politie op haar website. De politie zoekt ook nog twee specifieke getuigen. Het gaat om twee jongens die op de Bemuurde Weerd W.Z. ter hoogte van nummer 4 uit de taxi stapten.

10 Reacties

Reageren
 1. Lombokker

  Even navragen bij de taxicentrale? Die zouden toch moeten weten welke taxi(‘s) er rond die tijd daar in de buurt waren. En die ‘taxichauffeur’ mag wat mij betreft zijn chauffeurspas voor eeuwig inleveren, zoiets hoor je als professionele weggebruiker absoluut niet te doen.

 2. Geenstijl@Utrecht

  Zou de chauffeur überhaupt iets hebben gemerkt van de aanrijding, misschien in gesprek met de centrale oid.
  Je weet immers dat je de sjaak bent met blauwe nummer platen,en je veroorzaakt een aanrijding.

 3. buurtbewoner

  via cameratoezicht kun je toch vrijwel hele route eenmaal in centrum terugzien?

 4. JdV

  @Lombokker: Personenvervoer heeft blauwe platen maar is niet per definitie een taxi. En welke taxicentrale? UTC is bekend maar er rijden meer dan genoeg taxi’s die niet via een centrale werken of zelfs maar uit Utrecht komen. Vrije markt tenslotte.

 5. wollie

  dat is niet erg aardig van die taxichauffeur

 6. mees kees

  Die wordt echt wel gevonden en mag zich dan t.z.t. voor de rechter verantwoorden voor veroorzaken ongeval én verlaten plaats ongeval (want heeft zich niet binnen 12 uur gemeld). “Maar ik heb helemaal niks gemerkt…..”. Gelooft niemand in de rechtszaal, behalve de advocaat. Hoop dat het meiske snel is geholpen door de hulpdiensten en de chirurgen. Wens haar spoedige beterschap.

 7. woutvr

  Kortom, de gemeente Utrecht is een onveilige gemeente? Dat mag de gemeenteraad zich dan wel aantrekken…

 8. Tim

  Sowieso wordt de Bemuurde Weerd West Zijde gebruikt door allerlei showmannetjes om s’avonds en s’nachts met hun snelle bolides tof te doen en te flaneren door snel te rijden en met piepende banden lands Ekko te racen. Schandalig en wonderlijk dat er nog niet eerder een ongeluk heeft plaats gevonden. Allemaal types die ook direct door zouden rijden na een aanrijding. Dat dit in dit geval door een taxi gedaan wordt verbaasd me, afpakken die vergunning en gauw, verkeersdrempels plaatsen zou niet verkeerd zijn.

 9. Domtorentje

  Tim dit gebeurd niet alleen aan de Bemuurde Weerd WZ ook aan de overkant op de Nieuwekade waar die gekko’s met piepende banden door de bocht scheuren.
  Woon er zelf en ben bang tot er wat gebeurd.

 10. Richard

  Als de auto in deze bocht uit de richting van de Monicabrug kwam, dan werd er ook nog eens tegen het verkeer in gereden. Is eenrichtingsverkeer die straat en die ene richting is náár de Monicabrug. Hopelijk wordt de bestuurder gepakt!

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).