Te zware vrachtwagen rijdt tegen verkeer in op Plompetorengracht en beschadigt daarbij geparkeerde BMW Te zware vrachtwagen rijdt tegen verkeer in op Plompetorengracht en beschadigt daarbij geparkeerde BMW

Te zware vrachtwagen rijdt tegen verkeer in op Plompetorengracht en beschadigt daarbij geparkeerde BMW

Te zware vrachtwagen rijdt tegen verkeer in op Plompetorengracht en beschadigt daarbij geparkeerde BMW
Foto's: Instagramaccount Handhaving 030
Weer is een te zware vrachtwagen in de Utrechtse binnenstad aan de kant gezet. Ook is de chauffeur op de Plompetorengracht tegen een geparkeerde auto aangereden.

Weer is een te zware vrachtwagen in de Utrechtse binnenstad aan de kant gezet. Ook is de chauffeur op de Plompetorengracht tegen een geparkeerde auto aangereden.

Handhavers van de gemeente Utrecht kregen via de meldkamer te horen dat er een vrachtwagen in het gebied waar een zogenoemde aslastbeperking geldt tegen het verkeer inreed. Dit gebeurde op de Plompetorengracht. De chauffeur was hierbij ook tegen een auto en een betonnen paal aangereden.

De handhavers hebben de chauffeur van de vrachtwagen vervolgens staande gehouden. Op de Domstraat is het voertuig gemeten en het bleek maar liefst 270 procent te zwaar. In het gebied mag een voertuig maximaal 2.000 kilo per as wegen. Dit is ingesteld om onder meer de werfkelders te beschermen.

Tekst loopt door onder afbeelding

Schadeformulier

Uiteindelijk hebben de boa’s de chauffeur en de eigenaar van de geparkeerde auto geholpen bij het invullen van het schadeformulier. “Dit gaan de verzekeringen verder afhandelen”, is te lezen in een bericht op sociale media.

Begin mei werd ook al een te zware vrachtwagen aan de kant gezet. Dat voertuig bleek na een meting 90 procent te zwaar.

Gekoppelde berichten

24 Reacties

Reageren
 1. Pol

  En dan ook lekker kort via de Drift of ‘netjes’ via de Voorstraat?

 2. Suze

  Volgens een andere nieuwssite heeft de bestuurder geen boete gekregen. Heel vreemd want naar mijn idee is hier wel sprake van vergaand idioot rijgedrag.

 3. Fabio

  Waarschijnlijk weer een vrachtwagen die het bij de Noorderburg niet meer begreep en er dus niet meer uitkwam. Tijd om de weerdsingel tussen rotonde en griftpark garage eens een andere rijrichting te geven zodat dit soort wagens zich niet meer klemrijden.

 4. Rob H.

  Tja, alleen maar naar je navigatie kijken en niet naar de borden.

 5. Rottebert Peermans

  Oh dus als je met een drie keer te zware vrachtwagen werfkelders sloopt en na het total loss rijden van een BMW lekker doorkachelt zonder te stoppen… Dan helpt handhaving je met het invullen van het verzekeringsformulier en mag je weer op weg, want er moet nog meer kapot?

 6. Wim

  Niet te geloven, wat een hufter.

 7. Johan

  @ Fabio

  En dan rijd je dus dwars door een andere auto heen om je doel te bereiken. En rijd dan door alsof er niets aan de hand is.

 8. Josje

  Doorrijden naar een aanrijding is toch sowieso STRAFBAAR?!?!?!?!?!

  Hoe kan hij niet gemerkt hebben tegen die BMW aan te zitten??!?!?!?!?!?!

  Als hij het niet gemerkt heeft, moet zijn rijbewijs meteen ingetrokken worden.

  Heeft hij het wel gemerkt is hij doelbewust doorgereden, zonder verzekeringsgegevens achter te laten bij de eigenaar van de auto (of zijn excuses aan te bieden). Doorrijden na aanrijding dus.

  Handelt de overheid (handhaving) alleen nog maar in het belang van het bedrijfsleven en altijd tegen de burger? Is dat nieuw?

 9. JdV

  Vrachtauto in beslag nemen. Bestuurder rijbewijs afpakken.
  Maar ja, dan moet er wel politie bij komen, geen boa’s.

 10. Marc

  Voordat je een mening vormt :
  Heb in Utrecht meegemaakt dat ik eerst een lengtebeperking kreeg — ging nog qua lengte
  Daarna een aslastbeperkingeperking — ging nog qua gewicht inhoud.
  Daarna een tonnage beperking. Ging niet meer.

  Mijn opties :
  Terug achteruit tussen de fietsers door – geen optie.
  Keren – geen optie ivm eenrichting.

  Dus dan maar de gracht op, wat niet mocht echt stapvoets langs alles wat in de weg stond.

  Soms heb je gewoonweg geen keus.

  Ik ga er van uit dat iedere chauffeur de in zijn ogen veiligste optie ( legaal, dan wel illegaal ) kiest om uit zo’n situatie te komen.

  Stilstaan in de binnenstad van Utrecht is namelijk zeker geen optie, daar dan alles volstroomt en je er zeker niet meer uitkomt.

 11. Moniek

  Ik begrijp het misschien niet goed? Je vernielt een auto op de Plompetorengracht en rijdt dan door tot in de Domstraat? En vervolgens is het met hulp invullen van een schadeformulier voldoende?

 12. Henk

  Leuke kop. Geen beschadigde auto maar een beschadigde BMW. Dat maakt het toch wel zwaarwegender.

 13. WV

  @ Marc
  Ok. Je rijdt een auto aan gort, doet of je neus bloedt en rijdt door. Lekker hoor.

 14. Kees

  De wethouder maakt de stad steeds onvriendelijker voor verkeer. Dit is een uitwerking van dat slechte beleid. De chauffeur moet er maar mee dealen..

 15. Pol

  Zonder de chauffeur hier goed te praten, is namelijk niet de slimste actie van hem, kan ik me het doorrijden na het aanrijden nog wel voorstellen.
  Een dergelijk zware vrachtauto is niet te vergelijken met een personenauto.
  In een personenauto merk je een aanrijding direct, in een (te) zware vrachtauto is de kans groot dat de chauffeur helemaal niets gemerkt heeft van schampen/schaafschade.

 16. erwin

  He Marc wat doe je überhaupt met zo’n vrachtwagen in de stad???

 17. Stuiter

  Ik vrees dat die bestuurder inderdaad geen bekeuring heeft gekregen. En dat is bizar. Voor het behoud van onze unieke werfkelders is het ontzettend belangrijk dat zware vrachtauto’s niet langs de grachten rijden. Als ze dat toch doen, moeten daar zware boetes op staan. Anders heeft het geen zin.

 18. Hans

  Mocht die BMW daar wel parkeren?

 19. Fabio

  @ Johan, daar zeg ik helemaal niets over. Ik geef aan, net als Marc, dat de inrichting van het verkeerssystemen in Utrecht te wensen overlaat. En dat dit met een simpele omdraaiing van de rijrichting deels te verhelpen is. Dolende vrachtwagens zie ik vaak namelijk.

  Dat iemand een auto raakt en doorrijdt dat is een incidenten en evident dat het niet hoort. Maar dat is geen oplossing voor het echte probleem. Dat de noorderlbrug en omgeving door de verkeersstromen onhandig zijn ingericht. Maakt de hopakker beter bereikbaar en ontsluit de weg naar de grifthoekgarage en niemand rijdt meer over de werfkelders daar.

 20. Schetpschutter

  Boa’s? Je kunt een dergelijke situatie toch niet laten afhandelen door een paar boa’s?! Een dergelijk curieus handelende chauffeur dient toch op zijn minst getest te worden op alcohol en drugsgebruik door de Politie….?

  Waar betalen we deze ordehandhaver in godsnaam voor?

 21. Utrechtvoorutrecht

  De chauffeur heeft een aantal duidelijke borden gemist. Hij is daar niet de enige in, als je op je navigatie kijkt. Maar áls je dan al bij de gracht aan komt, kun je de bocht niet zonder steken maken. Lijkt me dat je dan voldoende tijd hebt om de borden eenrichtingsverkeer, breedtebeperking en aslast op je in te laten werken. Als je dan een paaltje ziet dat er al krap uitziet voor een normale auto, lijkt me dat deze chauffeur het erop heeft gewaagd. Ik hoop voor de eigenaar van de BMW dat de verzekering dit dekt.

  @Hans Ja.

 22. Stadsie

  DIt historische kwetsbare grachtengebied afsluiten voor auto’s en daardoor ook vrachtwagens. Alleen openstellen voor de bewoners met een pasje met een smalle doorgang.
  Vuilnis onder de grond buiten dit gebied.

 23. Werfkeldereigenaar

  Boa.s hebben vaak geen idee wat de regels zijn
  Boa,s laten zich onbewust manipuleren, door de persoon die in overtreding is
  Je rijd een personenauto in puin
  Je rijd gewoon door
  Terwijl er overal borden staan dat je daar niet mag rijden
  Resultaat , goed gesprek met boa,s handhaving
  Dat kunnen de werfkelderseigenaars zeer zeker niet waarderen

 24. Ton

  Als je met zo’n wegen eenmaal de verkeerde richting hebt gekozen kun je geen kant meer uit zonder schade. Niet vooruit en niet achteruit.
  ‘Stoere mannen’ vragen geen hulp als ze er niet zelf uitkomen (letterlijk of figuurlijk) en proberen het zelf op te lossen ? Zoiets misschien ?

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).