Tegenvaller: werkzaamheden Sint-Josephlaan in Utrecht duren week langer dan verwacht Tegenvaller: werkzaamheden Sint-Josephlaan in Utrecht duren week langer dan verwacht

Tegenvaller: werkzaamheden Sint-Josephlaan in Utrecht duren week langer dan verwacht

Tegenvaller: werkzaamheden Sint-Josephlaan in Utrecht duren week langer dan verwacht
De werkzaamheden aan de Sint-Josephlaan in Utrecht duren een week langer dan verwacht. De weg zou van 21 augustus tot 29 augustus dicht zijn voor autoverkeer, maar de afsluiting duurt nu tot en met 5 september. De kruising met de Amsterdamsestraatweg is wel alleen nog komend weekend dicht.

De werkzaamheden aan de Sint-Josephlaan in Utrecht duren een week langer dan verwacht. De weg zou van 21 augustus tot 29 augustus dicht zijn voor autoverkeer, maar de afsluiting duurt nu tot en met 5 september. De kruising met de Amsterdamsestraatweg is wel alleen nog komend weekend dicht.

Sinds mei wordt er gewerkt aan de Westelijke Stadsboulevard, die loopt van het 24 Oktoberplein tot aan de Marnixbrug. De herinrichting is onderdeel van plannen van de gemeente om automobilisten in de toekomst zoveel mogelijk via de ring naar hun bestemming te laten rijden. Drukke verbindingswegen gaan daarom steeds meer plaatsmaken voor zogeheten stadsboulevards, die vooral bedoeld zijn voor bestemmingsverkeer, met veel groen en veilige oversteekplaatsen voor fietsers en voetgangers.

De werkzaamheden aan de Sint-Josephlaan begonnen op 21 augustus en hadden op 29 augustus klaar moeten zijn, maar volgens de gemeente kregen ze ‘enkele tegenvallers’ te verwerken. De werkzaamheden duren daardoor een week langer: tot en met 5 september. De weg is die tijd dicht voor autoverkeer. Fietsers en voetgangers kunnen langs de werkzaamheden.

Een van de drukste kruispunten van Utrecht, het kruispunt van de Sint-Josephlaan, Amsterdamsestraatweg en Marnixlaan, is wel alleen nog komend weekend dicht. Maandagochtend om 6.00 uur gaat die kruising volgens planning weer open.

Gekoppelde berichten

11 Reacties

Reageren
 1. Wim

  Tss. Wie had dit nou verwacht..

 2. Yo

  Verrassend. En de aannemer zegt weer katsjing katsjing! Want de overheid betaalt toch altijd, dus die kan je massaal oplichten. En wij belastingbetalers maken die vastgoed- en projectontwikkelmaffia slapend rijk.

 3. Peter

  Ze zouden die kloteweg permanent dicht moeten gooien.

 4. BdV

  De enige reden dat ik dit bericht lees is omdat ik benieuwd was naar de reden. ‘Enkele tegenvallers’ dus. Duidelijk.

 5. Koel Hoofd

  Ben benieuwd hoe lang de files daar gaan worden in de spits, kilometer of meer in beide richtingen moet wel te halen zijn. Want op de Lessinglaan is het elke dag uren lang over een kilometertje raak omdat fietsers voorrang hebben.
  Fijn voor de omwonenden, dagelijks nodeloos extra vergast worden omdat GL/D66 dat goed voor milieu, klimaat en gezondheid vind.

 6. Willem

  30 mln was de kostenraming. Kon wel eens het dubbele gaan worden. Gelukkig is daar de OZB als melkkoe om de gaten in de begroting te dichten.

 7. onkl

  @BdV: uit het wijkbericht:
  “Tijdens de werkzaamheden is het project op een aantal tegenvallers gestuit:
  Nadat het nieuwe trottoir was aangebracht, moesten er alsnog extra kabels worden aangebracht. Dit was voor de werkzaamheden niet bekend. Hierdoor moest het nieuwe straatwerk opgebroken en opnieuw uitgevoerd worden. Andere werkzaamheden liepen hierdoor vertraging op. De keuze is gemaakt om deze werkzaamheden nu uit te voeren, om niet op een later moment het straatwerk weer open te moeten breken.
  In de middenberm komen nieuwe bomen dicht bij de stadsverwarmingsleidingen. Door de beperkte werkruimte kost het
  aanbrengen van de beschermende maatregelen tegen boomwortels meer tijd dan verwacht.
  Door het extreem warme weer kon de aannemer minder snel werken dan gebruikelijk. De aannemer kon op korte termijn geen extra mensen inzetten, door krapte op de arbeidsmarkt.”

 8. GeeWee

  Leuk, alle opgefokte racertjes nog langer door de woonstraten in Ondiep. Denken dat je hier net zo hard mag scheuren als op de Marnixlaan.

 9. Katja

  Hou de kruising permanent dicht, het is nu een stuk rustiger op de ASW. Het kan dus.

 10. Terence Scholten

  Er is werkelijk niemand die verwachtte dat dit op tijd klaar ging zijn, behalve de in sprookjes gelovende wethouder mobiliteit die geen enkel realiteitsbesef heeft

 11. Statler

  @Terence Scholten: het maakt deze wethouder helemaal niets uit, want fietsers kunnen langs de werkzaamheden.
  Met vriendelijke groet,
  PeterH

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).