Tekort aan taalvrijwilligers: 70 Utrechtse gezinnen op de wachtlijst Tekort aan taalvrijwilligers: 70 Utrechtse gezinnen op de wachtlijst

Tekort aan taalvrijwilligers: 70 Utrechtse gezinnen op de wachtlijst

Tekort aan taalvrijwilligers: 70 Utrechtse gezinnen op de wachtlijst
Eén van de vrijwilligers van Taal Doet Meer.
Het Utrechtse Taal Doet Meer is hard op zoek naar vrijwilligers. Zo is er vraag naar taalcoaches, voorlezers, coördinatoren en mentoren. Volgens de organisatie wachten nog zeventig Utrechtse kinderen en gezinnen op een taalvrijwilliger.

Het Utrechtse Taal Doet Meer is hard op zoek naar vrijwilligers. Zo is er vraag naar taalcoaches, voorlezers, coördinatoren en mentoren. Volgens de organisatie wachten nog zeventig Utrechtse kinderen en gezinnen op een taalvrijwilliger.

Taal Doet Meer zet zich al dertig jaar in om nieuwkomers in de stad te helpen met het Nederlands. Hierdoor zorgen ze er naar eigen zeggen voor dat mensen kunnen meedoen in de samenleving.

“Taal is immers nodig om een baan te vinden, met de leerkracht van je kinderen te praten, naar de huisarts te gaan, voor te lezen, met een computer te werken of je huiswerk te maken”, is te lezen in een persbericht van Taal Doet Meer.

Tekort

Nu is er dus een tekort aan vrijwilligers. Daardoor kan niet ieder kind of gezin gekoppeld worden aan iemand die hen bijstaat. Momenteel wachten zo’n zeventig kinderen en gezinnen op een vrijwilliger.

“Samen met onze vrijwilligers zorgen we ervoor dat meer kinderen in Utrecht eerlijke kansen krijgen in het onderwijs. Sommige gezinnen hebben niet de mogelijkheden en/of middelen om kinderen een taalrijke omgeving aan te bieden thuis. Iedereen die zich wil aanmelden voor vrijwilligerswerk in het nieuwe jaar is welkom”, zegt Anne Matting van Taal Doet Meer.

Aanmelden

De organisatie hoopt dat veel mensen zich aanmelden. Vrijwilligers hoeven overigens niet per se bij de mensen langs te gaan. Ook online kan hulp geboden worden. Bekijk de website van Taal Doet Meer voor meer informatie.

2 Reacties

Reageren
 1. Van Pimpelen

  … kansen in het onderwijs; oké. Kansen op een baan; okay. Maar wie heeft het over het vrijetijdsfunctioneren van opgroeiende mensen die nog van alles -en nog wat- moeten leren? Dat kinderen eigenlijk niet mogen bestaan ziet men aan de opvoeding -of wat daarvoor doorgaat, “Als je je best doet op school wordt je later…”. “Als je het hele jaar zoet bent krijg je van Sinterklaas…” “wacht maar tot je vader thuiskomt!…”
  Lieve kids, jullie ouders weten niet meer hoe leuk het is om in een plas te stampen. Of een luciferdoosje met meel te vullen, ergens aan te bellen en het doosje leeg te blazen “Belletje trekken” dateert nog uit de tijd van -je raadt het al- de trekbel.
  Tot hiertoe heeft de Heere mij geholpen… (chips happens)

 2. Realistisch in de stad Utrecht

  Van pimpelen,

  Welkom terug met jou leuke reacties ….

  Tja een kind moet zichzelf kunnen zijn …

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).