Telefoonnummer geopend voor Utrechtse slachtoffers van Kinderopvangtoeslagaffaire Telefoonnummer geopend voor Utrechtse slachtoffers van Kinderopvangtoeslagaffaire

Telefoonnummer geopend voor Utrechtse slachtoffers van Kinderopvangtoeslagaffaire

Telefoonnummer geopend voor Utrechtse slachtoffers van Kinderopvangtoeslagaffaire
Utrechtse slachtoffers van de Kinderopvangtoeslagaffaire kunnen vanaf vandaag telefonisch contact zoeken met het buurtteam. Gedupeerde ouders kunnen bellen met 030 7400 530.

Utrechtse slachtoffers van de Kinderopvangtoeslagaffaire kunnen vanaf vandaag telefonisch contact zoeken met het buurtteam. Gedupeerde ouders kunnen bellen met 030 7400 530.

Inmiddels is wel duidelijk dat het afgelopen jaren ernstig mis is gegaan bij de Belastingdienst. Veel ouders raakten gedupeerd door het onterecht stopzetten en terugvorderen van kinderopvangtoeslagen. Ouders die de dupe werden, hebben mogelijk recht op een regeling die valt binnen de zogenoemde ‘hersteloperatie kinderopvangtoeslag’.

Naar verwachting gaat het in Utrecht om 550 gedupeerde ouders. Met 239 van hen heeft de Belastingdienst contact. Om alle ouders die hulp nodig hebben in beeld te krijgen, is het volgens de gemeente belangrijk dat gedupeerde ouders contact opnemen met de Belastingdienst of het buurtteam.

Andere problemen

“We hebben nog niet alle Utrechtse ouders die hulp nodig hebben in beeld”, zegt wethouder Linda Voortman. “We hebben gezien dat veel ouders door deze terugvorderingen ook in andere problemen zijn gekomen, zoals problemen rondom huisvesting, schulden, inkomen, zorg en de opvoeding van kinderen. Daarom gaan we samen met de buurtteams aan de slag om deze mensen te vinden en zo goed mogelijk te helpen”, aldus Voortman.

De gemeente start binnenkort met een campagne om de Utrechtse ouders te vinden. Met gedupeerde ouders die zich melden, wordt binnen vijf werkdagen een afspraak gemaakt.

4 Reacties

Reageren
 1. Koel Hoofd

  Is er nu pas een telefoonnummer voor de slachtoffers?
  ….Hoe lang speelt die kwestie al?

 2. Inez

  @koelhoofd: Dit speelt al sinds 2014 ongeveer. Maar misschien bestonden de buurtteams toen nog niet. Anders is het wel een beetje laat.

 3. Katja

  “Kinderopvangtoeslagaffaire”, mooi scrabblewoord.

 4. HArry

  Het minachtzame lachje spreekt boekdelen.

  De bevolking zien als onbetrouwbare oplichters door onze volksvertegenwoordigers.

  Dat is de echte crises waar we in verkeren.

  En helaas is daar nog geen vaccin voor.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).