Tentenkamp van daklozen naast A27 in Utrecht ontruimd Tentenkamp van daklozen naast A27 in Utrecht ontruimd

Tentenkamp van daklozen naast A27 in Utrecht ontruimd

Tentenkamp van daklozen naast A27 in Utrecht ontruimd
Bron: Instagramaccount Politie Utrecht Centrum
De Utrechtse politie en Rijkswaterstaat hebben naast de snelweg A27 meerdere tentjes aangetroffen waar daklozen verbleven. De tenten worden weggehaald. Dat meldt de politie via Instagram.

De Utrechtse politie en Rijkswaterstaat hebben naast de snelweg A27 meerdere tentjes aangetroffen waar daklozen verbleven. De tenten worden weggehaald. Dat meldt de politie via Instagram.

Rondom de plek lag volgens de politie menselijke ontlasting en veel afval. De tenten worden zo snel mogelijk verwijderd en de struiken waar worden gesnoeid.

Heleen de Boer, fractievoorzitter van de Utrechtse afdeling van GroenLinks, zegt in een reactie onder het bericht niet te snappen dat de omgeving wordt gesnoeid. “Ook dieren hebben schuilhoekjes en scharrelgroen nodig”, aldus De Boer. De politie zegt dat het besluit om te snoeien in samenspraak met iemand van de afdeling milieu is gemaakt.

De gemeente Utrecht gaat de daklozen die op de plek sliepen verdere hulp bieden.

8 Reacties

Reageren
 1. Lombokker

  Typerend voor het niveau van de Utrechtse gemeenteraad. De fractievoorzitter van de grootste partij maakt zich druk over het snoeien van een paar struiken.

  Volgens mij hebben we wel wat grotere problemen dan die paar struiken.

 2. Hetty

  Waar moeten deze mensen nu heen? Weer op straat slapen, waar ze ook weer worden weggejaagd? Onmenselijk, om zo met je medemens om te gaan. Ik hoop, dat de opvangmogelijkheden snel worden uitgebreid.

 3. GeenStijl@Utrecht😉

  Zijn dit überhaupt legale inwoners van Nederland.

 4. trol

  Lol…iemand va een linkse partij die vragen stelt over snoeien en niet over het lot van de mensen.

 5. Massegast

  @Lombokker — Je haalt me de woorden uit de mond! En wat de daklozen (geen mens is illegaal) betreft: als die huizen in Rijnenburg er al gestaan hadden, dan hadden ze daar kunnen gaan wonen. Oftewel: het eeuwige te laat van de politieke struikensnoeiers.

 6. Gregor

  Als zelfs een Groenlinkser zich meer druk maakt om schuilhoekjes voor dieren, dan voor het leed van de medemens weet je hoe laat het is. Pijnlijke opmerking weer.

 7. Yoshua

  @GeenStijl@Utrecht
  Meestal zijn het inwoners van Zwitserland die hier in de vrije natuur een tentje opzetten omdat ze dat thuis ook mogen.

  Belachelijk dat ze dat stukje groen gaan snoeien zodat het hert, de gans en het konijn niet meer kan schuilen in de struiken.

 8. Geenstijl@Utrecht

  @Yoshua,

  Je hebt gelijk, het waren natuurlijk van die linkse mensen uit Zwitserland die hier hun geluk komen zoeken, omdat dit nou eenmaal mag en kan.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).